– Plutselig kommer du over et magisk øyeblikk, enten det er en solnedgang på Santa Monica eller en vakker konsertopplevelse. Da er det handy å bare kunne ta frem telefonen, sier den norske vloggeren (videoblogg) Beatriz Neves, som til daglig styrer YouTube-kontoen «BeasVerden»

På det meste har videoene hennes opptil 1,4 millioner visninger.  

Sjekk også: Ta mobilbilder som en proff med disse tipsene

I et hav av apper kan det være vanskelig å finne én som egner seg best. Får man nødvendigvis mer om man betaler for en videoredigerings-app, enn om man bruker en gratis? Neves, som har studert og jobbet med film siden hun var 16 – ønsker å trekke frem appen Splice: 

– Hvis jeg skal sette sammen en montasje fra en opplevelse, enten det er konsert eller ferie, anbefaler jeg Splice. Den har de nødvendige funksjonene, er brukervennlig og gratis. Den er heller ikke full av reklame, som mange andre gratis-applikasjoner, forteller Neves. 

Les også: Ti triks som får mobilbatteriet til å vare lenger

Slik går du frem: 

** Start med å laste ned appen i App Store eller tilsvarende app, Quik, i Google Play.

** Last opp videoene du ønsker å sette sammen. Klikk på plussknappen for å sette inn flere elementer, bilder eller videoer. Du kan også hente materialet fra Facebook. 

Les også: 11 skjulte iPhone-triks du neppe vet om

** Så vil du få mulighet til å kutte til klippene. Du får også muligheten til å velge hvor langsom eller rask du ønsker at overgangene skal være.

** Dersom du ønsker å kutte ned videoen kan du enkelt trimme den. Eller kanskje du ønsker å beholde én spesiell del? Eller foretrekker du å dele opp flere ulike videoer for så å stokke om på dem – det er opp til hver enkelt. Klippene kan enkelt flyttes rundt, simpelthen ved å dra dem dit du ønsker.

** Du kan også legge på filter, ikke så ulikt Instagram. 

Les også: Ti triks som får mobilbatteriet til å vare lenger

** Det er mulig å bare laste opp stillbilder, hvis du ønsker å lage en enkel lysbildefremvisning. Her er det også mulig å velge hastighet på hvert enkelt bilde. Et bilde med flere detaljer kan være greit å beholde lenger på skjermen enn andre.

** Det er et relativt greit utvalg av fonter som også kan fargejusteres. Så kan du bare dra teksten rundt slik du ønsker. 

** Lyd er også viktig på film. Her kan man sette inn musikk, lydeffekter eller ta opp eget kommentatorspor. Volumnivået justeres lett opp og ned med pekefingeren din, sier Neves.EndFragment    

Andre apper som også kan brukes: 

iMovie (iOS): Lar deg arkivere og/eller dele videoene dine i 4K eller 1080p60 kvalitet. Koster 55 NOK i App Store.

Powerdirector (Android):  Tilsvarer iMovie – lar deg jobbe med HD-video direkte på mobilen. En av appens svakheter er lite utvalg innen lysredigering. Gratis i Google Play med mulighet for oppgradering.

Endelig! Slik fjerner du iPhone-appene du aldri bruker

Quik (Android): Enkel og brukervennlig. Appen guider deg gjennom hele prosessen. Støtter ikke 4K. Gratis i Google Play.

Movie Edit Touch (Windows): Et fullendt alternativ for deg med Windows operativsystem på nettbrett eller telefon. Gratis i Microsoft Store med mulighet for oppgradering.

Pinnacle Studio Pro (iOS kun tilgjengelig på iPad): For den viderekomne. Der iMovie er mer tilbakelent, er denne appen for den profesjonelle bruker. Koster fra 139 NOK i App Store avhengig av hvor avansert versjon du ønsker. 

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.