Denne uken ble Consumer Electronics Show, bedre kjent under kortnavnet «CES», arrangert for 50. gang. Elektronikk-messen er den største av sitt slag, og holdes i Las Vegas - og det er her produsenter viser frem sine nyheter for publikum og bransje for første gang. 

Noen lanseringer er av det spesielle slaget, som undertøy som skjermer stråling og babymonitor på bleien som sier ifra når det er på tide med et skift. 

Andre er ekstraordinære, som syltynne TV-skjermer og biler som er raskere enn Teslas beste modeller. 

Dette er høydepunktene fra årets CES:

Lyd gjennom TV-skjermen

4K HDR-TV var fjorårets store nyhet på TV-fronten, og trenden ser ikke ut til å gi seg med det første. Sony lanserte sin nye serie AE1, med BRAVIA OLED-skjermer på CES denne uken. Nytt med denne serien er at TV-en ikke har synlige høyttalere. Selskapet har nemlig utviklet en ny lydteknologi de omtaler som «Acoustic Surface», som mer eller mindre innebærer at lyden kommer direkte fra skjermen, skriver Sony selv. 

2016: Årets tech-høydepunkter: Pokémon-bonanza og store mobilnyheter

INGEN HØYTALERE: Sonys nye modellserie sender ut lyden gjennom skjermen.  Foto: AFP

Gjennomsiktige og syltynne TV-skjermer

Ja, du leste riktig. Videre blant TV-nyhetene finner vi LG Display som har bygget en OLED-skjerm man kan se rett gjennom. Som om det ikke kunne bli kulere, ser TV-en ut som et vindu når den er avslått. Tek-redaktør hos nettstedet Mashable, Pete Pachal, er blant de som har testet TV-skjermen, og han bruker ordet «bananas» for å beskrive nyheten. Det er imidlertid ikke første gangen LG Display har vist en transparent skjerm. Det gjorde de allerede i 2014, da var den på 18 tommer. Denne gangen viste de frem en 55-tommers som vil passe bedre i stuen. 

For de motebevisste lanserte det samme selskapet også sin tynneste serie hittil - Signature OLED TV W7. Den syltynne skjermen er kun 2,57 milimeter, og fåes i størrelsene 65 og 77 tommer, skriver Trusted Reviews. TV-henges opp på veggen ved hjelp av magnetiske fester, og er nesten skummelt likt et veggbilde. 

Les også: Slik velger du riktig smart-TV - og gjør TV-en din smartere

Verdens største minnepenn

Elektronikkprodusenten Kingston kom CES litt i forkjøpet når de lanserte deres nye USB-penn med utrolige 2 TB lagringsplass, skriver Trusted Reviews. Det gjør at den har plass til 70 timer 4K-video ifølge selskapet selv. Minnepennen kommer også i en robust sinklegerings-kropp. Som om den store lagringsplassen ikke var nok.

Les også: USB-C: Skal du endelig klare deg med kun én kabel?

LITEN OG NETT: Kingstons nyeste minnepinne ser ikke bare kul ut metallcasingen - den kan også holde på enorme mengder data. Her på utstilling under CES.  Foto: AFP

Husker du? Teknologien som kom og forsvant

Tesla-konkurrent med el-versting

Det er ikke bare elektronikkselskaper som får være med på CES - det får også bilbransjen. Hvert fall de som produserer elbiler. Den amerikanske elbil-produsenten Faraday Future presenterte under messen sin nykommer: Faraday Future FF91. Den kommer med 1050 hestekrefter, 130 khW batteri og en elektrisk rekkevidde på drøyt 608 kilometer etter EPA-standarden, skriver Forbes.

Bilen kan lades fra tomt til fullt batteri på rundt 40 minutter, noe som setter modellen helt i toppen av hva som er lansert av elbiler noensinne. For å sprite opp elbilen ytterligere er internettilgang, app-styringer og konfigurererbare skjermer også inkludert. Den går også fra 0-96 km/t på 2,39 sekunder. Til sammenligning ligger Teslas raskeste modell, Tesla Model S P85 D på 2,6 sekunder. 

Les også: Ekspertenes spådom: Slik blir teknologiåret 2017

RASKERE ENN TESLA: Faraday Futures FF91 går fra 0-96 kilometer i timen 0,21 sekunder raskere enn Tesla, ifølge selskapet.  Foto: AP

Én fjernkontroll til alt

Har du noensinne drømt om å kunne kontrollere alt i hjemmet ditt med én fjernkontroll? Nå kan du det. Blant produktene som vant flere priser under CES finner vi Sevenhugs smart-fjernkontroll. 

Fjernkontrollen i seg selv ser ikke veldig spesiell ut - men funksjonene den besitter - de er unike. Sevenhugs har utviklet et system som gjør at fjernkontrollen kjenner igjen det du retter den mot. Retter du den mot et termostat, vil du kunne endre på temperaturen i hjemmet. Retter du den mot en høytaler, kan du styre lydnivået. Fjernkontrollen kan kontrollere det meste av enheter, nærmere 25,000 enheter støttes, og du kan til og med bestille en Uber med den, skriver Trusted Reviews

Den første smart-hårbørsten

Blant de sære lanseringene finner vi en hårbørste som kan «lytte» til håret ditt mens du grer det. Ifølge Trusted Reviews er Kérastase Hair Coach verdens første smart-hårbørste.

Men hvordan fungerer det? Hårbørsten «lytter» til børsten din - i all hovedsak for å identifisere måten håret børstes på. Derfra vil den angivelig kunne si om håret er bustete, tørt, har tørre tupper eller er krusete. Videre vil den analyse hvordan du grer håret - om du er for hardhendt, eller trykker hårbørsten for hardt ned i hodeskallen. Data som hårbørsten samler inn havner på smarttelefonen din, og selskapet hevder at du vil få bedre kjennskap til håret ditt - som igjen vil føre til at du vil kunne ta bedre vare på det. 

Så du denne? Teknologien som kan styre livet ditt i fremtiden

SMART VELVÆRE: Denne hårbørsten skal angivelig kunne fortelle deg om hvordan du best tar vare på håret ditt mens du grer det.  Foto: PRESSEBILDE, NOKIA

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.