Oskar Gårdsrud Paulsrud, redaktør for nettstedet droidnytt.no, forteller at man vil se flere store nyheter under Mobile World Congress som avholdes fra 27. februar til 2. mars. Her samles alle de store og små aktørene i mobilbransjen for å presentere det nyeste innen mobilteknologien.

Fikk du med deg denne? Dette må du gjøre hvis du mister mobilen

– Det florerer mye rykter, som må tas med en klype salt, men de indikerer at både Samsung og Apple kommer til å gjøre kantene enda mindre. Mer skjerm og mindre kant, betyr at man kan gjøre telefonene mindre, men likevel beholde skjermstørrelsen, eventuelt motsatt, gjøre skjermen større, men beholde størrelsen på mobilen, sier Gårdsrud Paulsrud. 

MINDRE KANTER: Oskar Gårdsrud Paulsrud mener vi vil se tynnere kanter på mobilen neste år. FOTO: PRIVAT

Paulsrud mener vi også vil se slutten på den kanskje lengstlevende standarden i teknologiverden – 3,5 mm-pluggen vi bruker for å høre på musikk. 

– Apple har allerede fjernet den, og flere kilder mener at Samsung kommer til å fjerne hodetelefonpluggen fra Galaxy S8. 

BORTE: Apple har fjernet 3,5 mm-inngangen på sin siste modell. Nå følger muligens konkurrentene etter. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

– Grunnen til at dette skjer er at vi nå også har en ny standard. Apple har slengt seg på den, Google pusher hardt for den, og de fleste produsenter mener at USB-C er fremtiden. 

USB-C er en ny USB-inngang som mange spår kommer til å bli den nye standarden på PC-er, nettbrett, telefoner og andre enheter. I likhet med lightning-pluggen til iPhone, trenger man ikke tenke på hvilken vei man setter laderen inn. 

Smartere og tynnere

Innenfor TV-teknologien er det størrelse og videreutvikling av smart-TV som kommer til å prege neste år, skal vi tro produsentene.

– Man kommer til å se at TV-en blir enda mer tilpasset de nye seervanene, der strømming tar en stadig større del. Det er i tillegg ikke lenger viktig å ha flest mulig applikasjoner på TV-en, men heller at man har de applikasjonene man virkelig trenger, forteller Magnus Nilsson som er Technical Product Manager i Samsung. 

Les også: Slik velger du riktig Smart-TV – og gjør TV-en din smartere

– Vi ser også at man etterspør stadig større TV-er, noe som er et resultat av at bildekvaliteten på har økt betydelig de siste årene. Prisen har også blitt mer overkommelig, sier Nilsson.

Også hos konkurrenten LG, ser man at kundene etterspør flere tommer. Nordic MGT Manager i LG, David Montaya, mener vi også vil se at «New premium»-TV-er vil bli slankere enn noensinne. Bakgrunnen for dette er OLED-teknologien som gjør det mulig å få en syltynn skjerm, uten at kvaliteten blir dårligere. 

– Jeg tror den tynneste TV-en i 2017 bare vil bli noen få millimeter tynn, fra topp til bunn. 

SPÅR: David Montanya i LG og Magnus Nilsson i Samsung merker at kundene ønsker seg en smartere TV. FOTO: PRIVAT

Forbrukerne kan også forvente seg en enda bedre opplevelse foran TV-en til neste år, mener ekspertene. 

– HDR (High Dynamic Range) er en teknologi som gjør det mulig å vise mer enn én milliard farger og nyanser. Dette kommer til å bli den nye standarden i mid/high-segmentet. Med andre ord vil en HDR-TV gi et mer variert og utvidet fargespekter for øyet. Streamingtjenester og Blu-Ray støtter allerede dette for noen TV-serier og filmer, sier Montanya.

Selv om produsentene ikke kan røpe mye om hva som kommer, hinter de om at det vil komme flere spennende lanseringer allerede på nyåret.

Bedre VR-opplevelse

VR (virtual reality) har i stor grad preget teknologiåret 2016, og nettopp et VR-produkt ble av Elektronikkbransjen kåret til årets julegave. Kategorisjef Pål Fredrik Berg i Komplett PC tror vi kan forvente oss en enda bedre VR-opplevelse fremover.

Les også: PlayStation VR kåret til årets julegave

– VR-headsettene fra HTC og Oculus blir bedre og bedre. Jeg tror derfor at VR kommer til å bli en hit utover i 2017, nå som det begynner å slippes gode spill og annen programvare som er utviklet for VR, sier Berg.

MYE SPENNENDE: Pål Fredrik Berg er kategorisjef i Komplett PC tror VR kommer til å bl FOTO: KOMPLETT

Kjøpe VR? Se Kompletts utvalg av VR-headset her

Tidligere i år lanserte Apple ny Macbook-maskin, mens konkurrenten Microsoft lanserte sin nye alt-i-ett-maskin Surface Studio. Berg forteller at det også er mye spenning rundt det nye Microsoft-programmet «Signature». 

– Jeg tror Singature-programmet til Microsoft vil gjøre det aktuelt for flere å kjøpe PC-er med Windows 10. Signature-sertifiserte PC-er er helt fri for all unødvendig programvare. Igjen sitter man med en helt ren installasjon av Windows 10. Dette er noe Apple har drevet med i årevis, så det er på tide at Microsoft kommer etter.

Som alle andre holder Berg kortene tett til brystet, og kan ikke røpe så mye om hva som kommer neste år. 

– De første månedene av 2017 ser det ut til at det ikke kommer noe spennende. Men i andre kvartal kommer det mye for oss som er teknofile, uten at jeg kan si noe mer. Det blir spennende å se hva Samsung og Apple kommer opp med på mobilfronten.

Les også: Så enkelt får du PC-en din rask igjen

– Er det noen store lanseringer man som forbruker kan se frem til? 

– De nye Switch-konsollene til Nintendo ser veldig spennende ut. Og Microsoft kommer med ny og kraftigere Xbox One som gjør det mulig å spille spill i opptil 4K blant annet, avslutter Berg.

KOMMER TIL VÅREN: Nintendos nye konsoll lanseres 15. mars 2017. FOTO: NINTENDO

Du kan forhåndsbestille den nye Nintendo-konsollen hos Komplett her

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.