Det er ingen hemmelighet at julegavehandelen kan være slitsom, og om gavemottakerne ikke har skrevet ønskeliste – kan selv det å finne gavene være vanskelig.

Sjekk også: De digitale julegavene du shopper fra sofaen

For å gjøre det litt enklere for deg, har Smart bedt flere produktsjefer i Komplett om å dele sine beste julegavetips, basert på popularitet i nettbutikken og deres erfaring med produktene:

Til den som ønsker seg nettbrett eller PC

HVILKEN STÅR PÅ ØNSKELISTEN? Amazon Kindle (øverst t.v.), Acer Spin 5 (øverst t.h.), Acer Chromebook CB3-431 (nederst t.v.), HP Spectre x360. Foto: Produsentene

Nordisk produktsjef for marketing av konsument-PC-er i Komplett, Robin Jørgensen, trekker frem lesebrettet Amazon Kindle og 2-i-1-PC-en Acer Spin 5 som gode julegaver til dem som ønsker at det ligger et lesebrett eller nettbrett under juletreet.

– Med Acer Spin 5 får du både nettbrett og bærbar PC i en og samme enhet. Et flott produkt enten du skal gjøre kontorarbeid eller se film, sier Jørgensen.

Til den som ønsker seg en bærbar PC anbefaler han to PC-er i ulike prisklasser: En av de populære og rimelige Chromebook-maskinene, og en high-end PC fra HP.

– HP Spectre x360 har blant annet blitt omtalt som den beste bærbare Windows-PC-en i 2016. Her har du en stilfull PC som vil peke seg ut blant julegavene.

Klikk her for Amazon Kindle lesebrett, kr 1390, 2-i-1-PC-en Acer Spin 5, kr 7790, Acer Chromebook CB3-431, kr 2995, eller HP Spectre x360, kr 12.995.

Til den musikkinteresserte

LA DET BLI LYD: Bose 35 hodetelefoner (t.v.), JBL Charge 3 høyttaler i rød, Sonos Play 1 høyttaler i hvit. Foto: Produsentene

Til den som er opptatt av god lyd, tipser Erik Berthling Olsen, som er produktsjef for lydprodukter, om tre ulike julegaver: Et solid sett hodetelefoner, en lekker trådløs multiromhøyttaler og en vanntett blåtannhøyttaler med lang batteritid.

– Bose 35 er hodetelefonen over alle hodetelefoner, med «noise cancelling», komfort og lydkvalitet i særklasse. En sikker vinner under treet, konstaterer Olsen.

Nye hodetelefoner? Dette må du tenke på

I tillegg mener han at multiromhøyttaleren Sonos 1, som spiller trådløst via WiFi, er en julegave mange vil sette pris på – ikke minst kan man når som helst utvide med flere enheter fra Sonos, slik at man får lyd i alle rom i hjemmet.

Til sist anbefaler han en hendig og robust høyttaler fra JBL.

– Det er en vanntett kompakt blåtannhøyttaler som imponerer stort med 20 timer batteritid og fyldig bass – tross størrelsen. Denne høyttaleren kan brukes i mange settinger og sesonger.

Klikk her for Bose 35 hodetelefoner, kr 3790, Sonos Play 1, kr 1748, eller JBL Charge 3, kr 1790.

Til «gameren»

POP UNDER TREET: VR-brillene PlayStation VR, Xbox One S m/ Fifa17. Foto: Produsentene

Den ultimate julegaven til den som er spillinteressert, er ifølge Espen Harring, som er markedsansvarlig for spill i Komplett, Sonys «virtual reality»-satsing PlayStation VR – et produkt som også er blitt kåret til «årets julegave 2016» av Elektronikkbransjen.

Så du denne? PlayStation VR kåret til årets julegave

– Det er et godt og billig VR-alternativ som passer for hele familien, sier Harring.

For den som ikke skulle være interessert i å spille spill i virtuell virkelighet (om det er noen), anbefaler spilleksperten den nye konsollen fra Microsoft, nemlig Xbox One S. Velger man å kjøpe denne «bundlen», får man dessuten med et av årets mest populære spill: Fifa 17.

Les mer: Se hvordan det gikk da Smart testet PlayStation VR

Klikk her for PlayStation VR, kr 4790, eller Xbox One S m/Fifa 17, kr 2790.

Til den den som ønsker seg ny mobil

KULE MOBILER: Fra venstre: Huawei Mate 9 Pro, Honor 8, iPhone 7, Galaxy S7 Edge. Foto: Produsentene

Til den som håper å få en mobiltelefon til jul, har Truls Hammer, som er nordisk produktsjef for mobil og nettbrett, gode forslag i flere prisklasser.

– Jeg vil anbefale Huawei Mate 9 Pro, som er et kostbart og meget godt produkt, eller Honor 8, som er et rimeligere, men også et meget godt produkt, sier Hammer.

Sjekk ut: En måned med iPhone 7: Her er dommen

– I tillegg tror jeg mange vil bli fornøyde om de finner en iPhone 7 eller Galaxy S7 under treet, legger han til.

Klikk her for Huawei Mate 9 Pro, kr 7990, Honor 8,  fra kr 4390, iPhone 7, fra kr 6990, eller Galaxy S7 Edge, kr 6979.

Til den fremtidsrettede

SMARTERE HJEM: Netatmo Welcome kamera, Philips Hue Startpakke, Mill panelovn med WiFi. Foto: Produsentene

Vi kan kanskje ikke snakke med kjøleskapet riktig ennå (jada, det kommer snart), men ifølge den nordiske produktsjefen innen hjem og fritid, Espen Silseth, finnes det flere produkter som kan gjøre hjemmet ditt betraktelig «smartere» – eller bare litt mer spennende.

– Mill sine panelovner med WiFi og tilhørende app er blitt veldig populær i år. Du kan styre temperaturen i stua fra telefonen. Spar strøm ved å ha en lavere temperatur når du er borte, samtidig som det er deilig og varmt når du kommer hjem eller frem til hytta.

Les også: Slik gjør du TV-en smartere

I tillegg til den praktiske panelovnen tipser Silseth om de morsomme Hue-lyspærene fra Philips, som du kan bytte mellom lys i 16 millioner ulike farger – selvsagt via en tilhørende app. En gave som er midt i blinken for den som liker å variere belysningen.

Til sist anbefaler produktsjefen et overvåkningskamera, som ved hjelp av ansiktsgjenkjenning kan forbedre sikkerheten i hjemmet.

Klikk her for Mill glasspanelovn med Wifi, kr 1149, Philips Hue Startpakke, kr 1590, Netatmo Welcome kamera, kr 1739.

Til den aktive

SPORTY GAVER: Sportsarmbånd til mobiltelefon, Samsung Gear S3 Frontier, Samsung Gear Fit 2 (finnes i flere ulike farger). Foto: Produsentene

Thor Magne Sørbotten, nordisk produktsjef for smartklokker og tilbehør i Komplett, forklarer at det har kommet mye nytt innen såkalte «wearables» – sist ut er de nye smartklokkene fra Samsung, Gear S3, som kommer i to ulike varianter.

Disse klokkene har et ganske annet design enn aktivitetsarmbåndene og smartklokkene vi har sett tidligere. De ser rett og slett ut som vanlige klokker, selv om du kan ringe, høre på musikk, bruke apper og følge med på aktivitetsnivået ditt, for å nevne noe.

– Årets tøffeste klokke, konkluderer Sørbotten.

Les her: Kom i form med disse appene

Er det en treningsklokke eller et smartarmbånd som helst skal ligge under juletreet, er det imdlertid varianten Gear Fit 2 du bør kjøpe, tipser han. Denne klokken har også pulsmåler, og flere andre funksjoner den treningsglade vil sette pris på.

Klikk her for iiglo universal sportsarmbånd, kr 149, Samsung Gear S3 Frontier, kr 3990, eller Samsung Gear Fit 2,  kr 1979.

Til den som har alt

PRAKTISK OG LURT: Nødlader fra iiglo, Chipolo sporingsbrikke. Foto: Produsentene

Om gavemottakeren «har alt», kan det være ekstra vanskelig å finne en passende gave.

En ting de aller fleste av oss imidlertid aldri får nok av, er batteri. Likevel er det ikke alle som investerer i en skikkelig nødlader, som kan lade opp mobiltelefoner og nettbrett flere ganger.

Kjøper du en «powerbank» med litt futt, slipper du å lade den opp mellom hver gang du har brukt den, tipser Sørbotten.

En annen artig sak er sporingsbrikken Chipolo Plus, som du kan henge på nøkkelknippet eller andre saker du bruker å rote vekk  – og raskt finne igjen via den tilhørende appen.

– Perfekt under juletreet for rotehuene!

Klikk her for iiglo Ultimate Powerbank, kr 699, eller Chipolo Plus Bluetooth sporingsbrikke, kr 299.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.