Mens enkelte av oss har falt til ro med at visse iPhone-apper rett og slett MÅ være på telefonen, er det flere som har irritert seg grønne over at apper man aldri bruker er nødt til å rote til hjemskjermen.

Er du i den siste gruppen vil du antakeligvis juble over Apples seneste operativsystemoppdatering. Med iOS 10, som er ute i betaversjon nå, kan man nemlig kaste apper som «Aksjer», «Kompass» og «Tips» rett i søplebøtta, skriver blant annet nettsiden Engadget.

Les også: Ti triks som får mobilbatteriet til å vare lenger

Ute av sinnet – men ikke ute av minnet

Selv om Apple nå vil tillate brukerne å fjerne applikasjonene, får man ikke egentlig «slettet» dem. Det går riktig nok an å få appene vekk fra hjemskjermen, slik at appene både er ute av synet og sinnet ­– men du frigir ikke noe minne selv om du sletter dem.

Det er imidlertid ingen grunn til å sutre over spilte megabytes, for ifølge Apple tar deres innebygde apper opp minimalt med plass, faktisk bare 150 MB til sammen, skriver The Verge.

PS! Om du plutselig skulle angre på slettingen, så vil du selvsagt finne appene igjen i AppStore.

Sjekk også: Ta mobilbilder som en proff med disse eksperttipsene

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.