Under Sonys E3-pressekonferanse i Los Angeles tidligere i juni annonserte selskapet at deres VR-pakke, Playstation VR, blir tilgjengelig for salg 13. oktober, skriver The Verge og en rekke andre medier.

Flere nettbutikker har allerede åpnet for forhåndssalg av Playstation VR, og i Norge vil prisen ligge på rundt 4.790 kroner.

Les mer om VR her: Alt du trenger å vite om VR

MED KONTROLLER: Playstation VR har kontroller, slik som HTC Vive og Oculus Rift. Sony lover å lansere en rekke VR-spill innen året er omme. Foto: Reuters

Nå blir VR-gaming tilgjengelig for massene

Playstation VR er kompatibel med Playstation 4-konsollen, som Sony har solgt mer enn 40 millioner eksemplarer av, ifølge en pressemelding selskapet sendte ut i mai.

Det betyr at Sonys VR-briller og -kontroller blir det første VR-utstyret som kan brukes uten en kraftig gaming-PC, slik som HTC Vive og Oculus Rift (om en ser vekk fra VR-utstyr hvor smarttelefoner brukes som skjerm). Ikke minst betyr det at VR-teknologien om kort tid blir tilgjengelig for en svært stor gruppe.

Det eneste du behøver av ekstra utstyr er kamera til Playstation og spill som støtter VR.

Lover mange spill innen nyttår

NYE OG GAMLE TITLER: Flere av VR-spillene som kommer er nye titler i allerede kjente spillserier, men flere nye spill vil også komme til Playstation VR. Foto: Afp

Sony har annonsert at spillet «Batman: Arkham VR» er et av spillene som kommer samtidig som Playstation VR lanseres i oktober, og innen utgangen av 2016 vil mer enn femti VR-spill være tilgjengelig.

Playstation-fans kan også glede seg til nok en tittel i Resident Evil-serien, «Resident Evil VII: Biohazard», som ifølge Gamespot vil bli en svært skummel affære.

I tillegg vil spill som «Star Wars Battlefront», sci-fi-spillet «Final Fantasy XV» og rom-spillet «Farpoint» finne veien til VR-universet, skriver nettsiden Cnet.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.