Kirkebryllup med
texmex og salsafest

Da Morten Osen og May-Linn Ski Rasmussen skulle bestemme seg for meny til sitt kommende bryllup, slet de med å finne noe de var sikre på at alle ville like. Plutselig kom idéen over dem som et meksikansk orkester på en texmex-restaurant: Hva med taco?

Du har sikkert tenkt tanken allerede: Morten og May-Linn fra Røyken er ikke som alle andre. De liker å gjøre ting på en noe utradisjonell måte, som for eksempel da Morten fridde til May-Linn på fødestua mens hun lå med deres nyfødte sønn i armene. 

– Jeg satt allerede på kne ved siden av henne, og da jeg skulle levere tilbake allianseringen som jeg fyller på med diamanter for hvert år vi har vært sammen, var øyeblikket så bra at jeg ikke kunne dy meg for å spørre om hun ville være kona mi, smiler Morten. 

Svaret var selvsagt ja, men da paret sammen skulle bestemme menyen til bryllupet, var plutselig ikke svaret like innlysende. 

– Det er jo vår dag

Når man skal bestemme seg for meny til et bryllup, er det nemlig mye å velge mellom. Skal man gå for kalvestek? Fisk? Eller hva med buffet? 

– Mange velger å gå for en treretter, men det er ikke helt vår stil. Vi hadde lyst på en litt mer avslappet stemning i bryllupet, forteller May-Linn. 

Hun spiser heller ikke kjøtt, noe som gjorde at de uansett måtte tenke litt utenom boksen. 

Så fikk hun en idé: Hvorfor ikke gå for taco? 

– Idéen kom da jeg prøvde å tenke på noe absolutt alle liker. Og Morten var med på idéen fra første stund. Vi spiser jo selv taco flere ganger i måneden, og det er populært både hos oss voksne og barna.

Morten plukket opp telefonen og ringte til Santa Maria, og ikke mange dagene senere fikk han tilbakemelding om at dette var noe de gjerne ville hjelpe til med. 

– Folkene hos Santa Maria var like gira på dette som oss. Det er jo også en fin mulighet for å vise at man kan spise taco og texmex også på andre dager enn bare fredag, smiler Morten. 

Skal du arrangere barnebursdag? Her er tipsene for å løfte bursdagen til nye høyder

Hvilke ingredienser skal man starte med når man spiser taco? Vi testet gjestene:

Tid for fest

På selve bryllupsdagen skinner sola som om den er bestilt direkte fra Sør-Amerika. Etter en vakker vielse, der bruden gikk opp kirkegulvet til kjenningsmelodien fra Star Wars på orgel, er det endelig klart for selve mottagelsen. 

Lokalet er ferdig pyntet, og med anselige mengder chips og dipp ute på bordene, er alt klart for at spente gjester skal få stilnet sulten før kvelden skyter fart med middag, taler og dans. 

Brudeparet valgte å informere gjestene i forkant om det noe utradisjonelle valget av meny, noe som falt i god smak hos de fleste. Anne Ski Rasmussen, mor til bruden, var på sin side mer skeptisk. På selve dagen har hun derimot snudd helt på flisa, og allerede før maten er servert, er hun helfrelst på idéen. 

– Da May-Linn fortalte hva vi skulle spise, trodde jeg først hun tullet! Også arbeidskollegaene mine reagerte med et spontant «HVA» da jeg fortalte det. Men jeg brukte ikke lange tiden på å venne meg til tanken, og det er jo faktisk veldig gøy! Selv elsker vi taco. Det gjør jo alle!, ler en stolt mor. 

Lyst til å bli inspirert? Klikk her for et hav av gode oppskrifter og andre gode tips

Inne i lokalet begynner maten å komme på bordet, mens sangen «Salsa Tequila» spilles over høyttalerne.

Kjøttdeig og laks, akkompagnert av masse forskjellige oster, guacamole, bønner, chilli, lime, jalapenos, sopp, skjell, lomper og et hav av chips med tilhørende dipper. 

En vinneroppskrift

Gjestene har startet på første serveringsrunde, og stemningen er upåklagelig. Brudgom Morten er blant de første som forsyner seg. Han har en klar plan på hvilke ingredienser som skal på for at det skal være en ekte taco.

 – Jeg legger selvfølgelig på osten først, så kjøttdeigen over. Da smelter osten litt. Så er det salat og løk før jeg gjerne avslutter med litt spicy saus. Det er viktig at det er litt trykk i det, smiler Morten. 

Resten av gjestene tar godt for seg fra hele bordet, og kveldens store overraskelse er kanskje laksetacoens store popularitet. 

Stemningen er upåklagelig, og både praten og latteren sitter løst når alle forsyner seg fra buffeten, både én, to og tre ganger.

Lyst til å prøve noe nytt? Slik lager du en treretters texmex-middag

Hva er så dommen fra kveldens kanskje viktigste person – bruden selv? 

– Jeg synes dette har gått strålende! Folk koser seg og prater masse mens de forsyner seg. I tillegg er det tydelig at folk liker maten, og det er jo kanskje noe av det viktigste, ler May-Linn, før hun og resten av gjestene fortsetter festen. 

POPULÆRT: Tacoen falt utvilsomt i smak, både for vertskap og gjester. Foto: VG Partnerstudio

POPULÆRT: Tacoen falt utvilsomt i smak, både for vertskap og gjester. Foto: VG Partnerstudio

VARIERT: Med mange gjester, er det viktig å ha et godt utvalg

VARIERT: Med mange gjester, er det viktig å ha et godt utvalg

SPICY FEST: Etter at maten var fortært, var det klart for fest ut i de sene nattetimer … Foto: VG Partnerstudio

SPICY FEST: Etter at maten var fortært, var det klart for fest ut i de sene nattetimer … Foto: VG Partnerstudio

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Santa Maria. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.