Få kinoopplevelsen hjem i stua

Med skjermstørrelse opp til 82 tommer er Samsungs nyhet 2019 QLED 8K Q950R den råeste hjemmekinoen i gata.

Produsert av VG Partnerstudio

Ja, størrelsen teller! Salgssjef for lyd og bilde i Elkjøp, Kristian Pedersen, forteller at det blir stadig mer vanlig å kjøpe stor TV. Og det er særlig når mange sitter sammen i stuen, at størrelsen virkelig kommer til sin rett. 2019 QLED 8K Q950R med opptil 82 tommer er i butikk i disse dager.

- Vi ser at de som kjøpte 55 tommer for fire år siden, kjøpte 65 tommer for to år siden, og i dag ønsker seg 75 tommer, sier salgssjefen.

Samsung kan hjelpe deg med å realisere TV-drømmen, selv om du ikke har danseplass i rommet der du ønsker å plassere skjermen.

– Det er ikke noe problem å sitte to meter fra en 65 tommer. Tre meter unna en 75 tommer går også helt fint. Det er litt hva du føler deg komfortabel med, sier lyd- og bildeekspert Pedersen.

Les mer om Samsungs 2019 modeller av QLED her.

super-big-tv-f06-pc001.jpg

Kinofølelse i din egen stue

– Kinosaler er utviklet slik at lerretet fyller 30% av synsfeltet ditt. Det er denne kinofølelsen vi ønsker å gi deg hjemme, sier produktsjef i Samsung, Knut Eirik Rørnes.

På kino blir vi dratt inn i handlingen fra lerretet, og med 8K bildekvalitet kan du altså oppleve det samme hjemme i din egen stue. 

Når du sitter nært en stor TV, vil du se alle detaljer bedre. Men hvis bildet ikke er bra nok, kan bildet oppleves hakkete. For å løse dette har alle Samsungs QLED-modeller en avansert oppskaleringsteknikk. Resultatet er høy bildekvalitet.

– Aller best er vår 8K-modell, Q950R, som har et bilde bygget opp av 33 millioner individuelle piksler. Det er det beste alternativet for deg som vil ha en virkelig stor TV, legger produktsjefen til.

Samsung har selv gjort en undersøkelse som kan gi en pekepinn på hvor man bør sitte i forhold til TV-en for å få den beste opplevelsen.

– 55 tommer har blitt en soveroms-TV og det vanligste i stua er nå 65 tommer, sier salgssjefen i Elkjøp.

Test utført av Samsung

Størrelse på TV
Minimum anbefalt sitteavstand
55 tommer
1,6 m
65 tommer
1,9 m
75 tommer
2. 1 m
82 tommer
3 m
movie family.jpg

Betaler for kvalitet

Prisen på TV-ene varierer etter størrelse, og per nå er det 82 tommeren fra 2019 som topper listen med 99.990 kroner. Dette forsvarer salgssjefen med at kvaliteten, brukervennligheten og opplevelsen er helt unik.

-Det er en dyr TV, spesielt den største modellen, men den er jo også det aller beste man kan få tak i, sier han.

Pedersen understreker at bildekvaliteten er uslåelig, og at det som er unikt for denne TV-en er at den automatisk vil oppskalere 4K-bilder til 8K for å gi deg den beste seeropplevelsen til enhver tid. Det nye smartsystemet i serien har alle de viktigste appene for serier, musikk og filmer slik at du kan se hva du vil når du vil.


Q900_Shot_04.jpg

– Nytt for 2019-modellene er AirPlay 2, som gjør TV-en kompatibel med Apple. Dette har aldri vært mulig før uten å kjøpe en Chromecast eller Apple-TV. Å se fotballkamp med gutta på en 82 tommers TV med en ordentlig lydplanke og sylskarpt bilde, gir en helt fantastisk effekt, sier Pedersen begeistret.

For den som måtte lure: TV-en blir ikke et gapende, svart hull i stua når den er skrudd av. Med den unike Ambient mode-funksjonen integrerer du TV-en i innredningen ved ett tastetrykk.

– Med Ambient mode endrer du måten TV-en blir brukt på i det daglige. Når den skrudd av kan den bli til et dekorativt bilde, eller få samme farge som veggen og vise aktuell informasjon som klokke eller værmelding, sier produktsjef i Samsung, Knut Eirik Rørnes.

-Måten vi innreder på i dag gjør at vi ønsker at TV-en ser bra ut, sier Rørnes.

Kjøpe den nye QLED 2019 TV-en? Se nærmere på utvalget her.

LES MER OM HVORFOR DU BØR VELGE DEN NYE QLED TV-EN 2019

FANTASTISK OPPLØSNING: Med 8K oppløsning og 33 millioner piksler vil du ikke lenger se piksler i skjermen, men sitter igjen med den beste bildekvaliteten på markedet.

SYLSKARPT BILDE: QLED TV benytter Samsungs eksklusive Quantum Dot-teknologi for å gjengi farger med 100% fargevolum.

SE DETALJERT PÅ DET: Skarpere kontrast, dypere svartnivå i mørke scener og klarere lyse nyanser med Direct Full Array.

TOPP LYD: Toveis høyttalersystem pluss innebygd woofer. Totalt 40-60W*

RYDDIG TILKOBLING: One Connect Box, One Invisible Cable det går kun én kabel fra TV-en som gjør at den ser ryddig ut på veggen. Kompatibel med No-Gap veggfeste som gjør avstanden mellom TV-en og veggen minimal.

SMELTER INN I INTERIØRET: Ambient Mode gjør du kan velge om du ønsker et bilde, fotografi eller informasjon på skjermen ved et enkelt tastetrykk.

OPTIMALISERER SPILLOPPLEVELSEN: Med Auto Game Mode merker TV-en om man spiller eller ser på film, og bytter mellom bildekvalitet til fokus på lynrask reaksjon og spillopplevelse.

Les mer om 2019-modellen av QLED her.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)