Foto: VGPS

Den nye TV-hverdagen: Rask, enkel og med mer innhold

Vi bestilte RiksPakken fra RiksTV, og fikk både Apple TV 4 og HBO Nordic med på kjøpet. Dermed har vi all underholdning på ett sted og færre fjernkontroller å holde styr på. Men er det egentlig så enkelt? Vi sjekket.

Produsert av VG Partnerstudio

Smart TV, apper, bokser og en haug med fjernkontroller. De siste årene har TV-tittingen her hjemme blitt komplisert. Hvis vi har hatt barnevakt, har vi måttet legge frem bruksanvisning for hvordan de skal finne frem til «Farmen». Den ser omtrent slik ut:

KOMPLISERT: Slik har vår TV-bruksanvisning sett ut inntil nylig. Foto: Privat

Som regel kommer vi hjem til resignerte barnevakter, ubrukt TV og intet nytt fra «Farmen».

Ny TV-hverdag

Med RiksTV-appen på Apple TV blir kabel-TV fullstendig overflødig. Vi kan til og med bruke telefonen som fjernkontroll. Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Vi registrerer raskt at vi kan krysse av for én fjernkontroll mindre. Straks vi logger oss inn, får vi opp innhold fra hele familiens favorittkanaler, ukesarkiv, filmer, serier og eget barneinnhold. Appen kan i tillegg lastes ned på PC og Mac, mobil og nettbrett, uten ekstra kostnad. Har du hytte, kan du også se TV over bakkenettet på det samme abonnementet.

Her kan du lese mer om RiksPakken

At pakken også har en egen app for barna, er definitivt et pluss for oss. Her er alle barnas film- og seriefavoritter samlet på ett sted, og vi trenger ikke uroe oss for at de små plutselig sitter stive av skrekk med «Walking Dead» på iPaden. Og fordi vi heretter kan se TV hvor som helst, krysser vi fingrene for at bilturer med to utålmodige i baksetet er et tilbakelagt stadium. Det gjenstår fortsatt å se ...

Her kan du lese mer om RiksTV Junior

SERIETID: Jeg gleder meg skikkelig over å ha full tilgang til HBO Nordic. Lukter seriebonanza lang vei. Foto: VGPS

Rask og intuitiv bruk

Med RiksPakken fikk jeg, foruten tilgang til alle kanaler, en splitter ny Apple TV 4 med på kjøpet. Jeg har de siste årene hatt Apple TV 2, som jeg har blitt godt vant med å bruke til bildevisning, musikk og streaming av innhold – da via YouTube, NRK og Netflix.

Apple TV 4 er som Apple-produkter flest – enkel å få sveivet i gang. Etter kun få minutter med verifisering, kunne jeg laste ned RiksTV-appen og var straks godt i gang med å navigere blant TV-innhold og tusenvis av serieepisoder og filmer. Med RiksPakken får man nemlig også full tilgang til HBO Nordic. Og er det noe jeg virkelig fryder meg over, så er det endelig å kunne se superserier som «Game of Thrones» og «The Wire» akkurat når det passer meg.

Les mer om de beste seriene fra HBO Nordic

Siri rydder i arkivet

Under menyknappen «direkte-TV» velger vi hva vi skal se utifra kanaler. Dette er både enkelt og oversiktlig. TV-arkivet er derimot litt vanskeligere å finne frem i, synes jeg, ettersom det ikke går an å sortere på kanal her. Greit nok å slite litt med å velge kategori, men når jeg velger for eksempel «drama», kommer drama fra alle de inkluderte kanalene opp i søket. Det blir det fort mye scrolling av.

Men det finnes håp. Hun heter Siri. Jeg kan også bruke søkefunksjonen, ved å skrive inn ønsket program med fjernkontrollen, men jeg velger å teste Siri først.

Jeg har helt klart hatt mine uoverensstemmelser med Siri før, men søk på TV-innhold – dét har hun åpenbart peiling på!

BREDT UTVALG: Velg og vrak fra øverste hylle. Foto: VGPS

Jeg forsøkte seriefavorittene «True Blood», «Vikings», «West World» og «Knightfall», i tillegg til «Curb Your Enthusiasm». Siri bestod med glans, og oppfattet til og med sistnevnte tittel, som jo er litt krøkkete. Til og med barnas uttale av «Gumballs» og «Peppa Gris», skjønte hun. Jeg er imponert og har fått nyvunnet tillit til Siri!

Hundrevis av filmgodbiter

Med over 5000 serieepisoder i HBO Nordic, er jeg egentlig ikke så bekymret for å gå tom for godt innhold, men av og til er det deilig å se noe med avslutning samme kveld.

I HBO Nordic er det hundrevis av filmer å velge mellom – alt fra klassikere som «The Big Lebowsky», «Being John Makowitch» og «The Great Gatsby», til norske kassasuksesser som «Kon Tiki» og «Hodejegerne». Men det jeg gleder meg aller mest til nå, er å krype under ullteppet og se de to iskalde thrillerne, «The Hunger Games» og «Memento».

Lurer du på om RiksPakken er noe for deg og din familie? I så fall kan du lese mer her.

OVERSIKTELIG: Lett å få oversikten med den nye appen. Ny tillit til «Siri» har jeg også fått. Foto: VGPS

tracker