Annonsørinnhold

Picture frame, Shirt, T-shirt, Tableware

Slik sparer du tid på kjøkkenet

Kjenner du også på tidsklemma i en travel hverdag? Her er «middagshacksene» som får maten raskt på bordet.

VG: ?utm_source=schibsted&utm_medium=content&utm_campaign=kobra&utm_content=artikkel

AP:

BT:

Aftenbladet:

FVN:

Adressa:

E24:

– Ettermiddagene er hektiske, og i vår familie er både barn og voksne skikkelig sultne etter jobb og barnehage, sier tobarnsmamma Anniken Lund. 

Noen dager rekker familien så vidt hjemom før de må ut igjen, og andre dager er det bare én voksen hjemme om ettermiddagen. Det gjør at de trenger raske og sunne middager.MAT FOR HELE FAMILIEN: Anniken og datteren Ea er storfornøyde med raske og enkle hverdagsmiddager.

– Vi sjonglerer mellom matkasser og enkle middagsløsninger fra REMA 1000. Vi er utvilsomt en familie som digger at andre tenker ut middagene for oss, smiler tobarnsmammaen.

Anniken legger til at hun synes det er et kjempepluss at REMA 1000 holder prisene på middagene såpass lave.

– Middag for under 100-lappen er noe de aller fleste familier på fire har råd til. Sånt heier jeg på!


TIPS: Visste du at tomater ikke skal oppbevares i kjøleskapet? Det gjør nemlig at de mister smak og kan utvikle en melen konsistens. Legg dem heller på kjøkkenbenken.GOD LÆRING: Med enkle retter, blir det lettvint og gøy for barna å hjelpe mamma og pappa med middagen.

Lettere å inkludere barna

Mamma Anniken og pappa Christer synes det er gøy å inkludere barna i matlagingen, og Felix (5) øver seg på å bli bedre ved grytene.

– Enkle oppskrifter med få ingredienser gjør at matlaging blir morsommere for min del. Det øker også sannsynligheten for at jeg lykkes i servere noe Anniken og barna liker. I tillegg er det gøy at Felix kan bidra i middagsforberedelsene. 


Les også: Lag mat som en ekte italiener

– Min favorittmat er pizza! sier Felix (5).

I dag står det imidlertid italienske kjøttboller på menyen hos familien i Stavern.

– Spaghetti og kjøttboller og gulrøtter og mais! Jeg liker alt dette, jubler femåringen når han får se hvilke ingredienser som skal til pers.

REMA 1000 har i årevis servert det norske folk enkle, smarte middagsløsninger. Nå er det lettere enn noensinne å lage gode, sunne og rimelige middager til familien.

Med serien «Middag til under 100-lappen» kan du velge mellom helt ferdige retter, eller plukke og mikse ulike råvarer, grønnsaker, tilbehør og sauser. Og vips er maten servert! Produktene og prisberegningen er tilpasset en familie på fire, med to voksne og to små barn.

Les mer om «Middag til under 100-lappen» her.

Middag til under 100-lappen er bare én av dem. I tillegg finnes det 999 til. Minst.

Se flere grunner her

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Smakfulle kjøttboller laget på italiensk oppskrift med norsk svin ble en vinner hos Felix (5) og Ea (2). Kanskje er det dette du også skal servere til middag i dag? Buon appetito!

Se oppskriften her

Åtte middagshacks for familien:

1. Del opp maten i mindre stykker eller biter. Del for eksempel kyllingfileten i to på langs, eller i mindre biter. Da går det mye fortere å få den gjennomstekt. Det samme kan du gjøre med grønnsaker som skal bakes eller poteter som skal kokes.

2. Bruk ferdige oppkuttede grønnsaker. Det er lettvint, raskt og enkelt, og akkurat like sunt og godt som når du kutter selv. Hos REMA 1000 finner du et stort utvalg av Ferdig Preppa grønnsaksblandinger.

3. Minimer oppvasken. Unngå å bruke mer utstyr enn nødvendig og prøv gjerne å rydde unna kniv, fjøl og annet utstyr underveis. Du kan for eksempel gjøre det mens du venter på at vannet koker. Jo mindre oppvask som står igjen til slutt, desto bedre.

4. Følg stegene i oppskriften. Hvis du for eksempel glemmer å sette på risen tidlig nok tar middagen plutselig lenger tid.

Staple food, Al dente, Tableware, Ingredient, Recipe, Dishware, Noodle, Cuisine, Plate
Staple food, Tableware, Ingredient, Recipe, Casserole, Cuisine

5. Lag doble porsjoner. Ta til side det dere skal spise og frys ned eller sett resten i kjøleskapet. Vipps så har du middag til dagen etterpå. Lettvint for deg og en fin måte å sikre at du får brukt opp maten på. Det er fort gjort å lage for mye mat, og restene havner ofte i søpla. Da kan det være fint å bevist lage en stor porsjon, fryse og servere igjen.

6. Utålmodige og sultne barn? Server en «forrett». Sett frem noe enkelt som minigulrøtter eller andre grønnsaker med en dipp eller lignende. Da sikrer du at barna får i seg grønnsaker og du får fred til å lage middagen ferdig.

7. Kveldsmat til middag, og middag til kvelds. Middagen blir ofte et hasteprosjekt mellom fritidsaktiviteter. Så hvorfor ikke bytte om på rekkefølgen middag og kvelds? Server noe godt og enkelt som brødskiver eller ostesmørbrød før trening og aktiviteter, så får dere bedre tid til å sitte ned og kose dere med middagen når kvelden kommer.

8. Lag en plan. Hvis du er flink til å planlegge ukens middager på forhånd, vil du antakelig spare både tid og penger. I tillegg blir det lettere å spise variert. Og husk: Det er lov til å ta snarveier og bruke halvferdige eller ferdige produkter.

Se flere gode middager til under 100-lappen her.

En tidligere versjon av saken skrev Schibsted Partnerstudio bildeteksten: "BEGGE BIDRAR: Med enkle retter er det uproblematisk for far og sønn å ta ansvar for middagen!".
Dette representerer ikke Rema 1000s syn eller meninger.

VISSTE DU AT… Kjeldsberg kun har sertifisert kaffe? UTZ og Fairtrade-setifiseringer sikrer at kaffeproduksjonen ivaretar miljøet og arbeidsforholdene på en god måte. Dette gir en trygghet både for kaffebonden og deg som kunde. Les mer her.Les mer

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Rema 1000

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)
Advertisement