Annonsørinnhold

Staple food, Tableware, Rangpur, Ingredient, Yellow, Recipe, Cuisine, Plate, Noodle

Slik lager du mat som
en ekte italiener

Italia er verdenskjent for sine fantastiske smaker – og mange av rettene er forbausende enkle å lage selv. Her er fire tips som garantert får deg til å lykkes med italiensk mat.

1. Gode råvarer er nøkkelen til suksess

I Italia betraktes mat og råvarer som noe hellig, som behandles med respekt og lidenskap. Det å lage og sette maten på bordet regnes rett og slett som en kjærlighetshandling. Det merkes på resultatet.

Tomaten er en av de viktigste ingrediensene i det italienske kjøkken, og italienerne elsker dem både kalde og varme. Tomatsaus er trolig den mest anvendelige av alle sauser og egner seg ypperlig til både pasta, pizza, fisk og kjøtt. Den er også veldig enkel å lage selv – prøv for eksempel denne deilige varianten fra mesterkokk Bent Stiansen.

Vil du gjøre det enda enklere, får du et bredt utvalg ferdige tomatsauser hos REMA 1000 – som Kolonihagens kvalitetsprodukter, laget på ekte italienske oppskrifter med råvarer fra moderlandet.

Les også: Dette passer de ulike tomattypene til


TIPS: Visste du at tomater ikke skal oppbevares i kjøleskapet? Det gjør nemlig at de mister smak og kan utvikle en melen konsistens. Legg dem heller på kjøkkenbenken.2. Ta pastaen på alvor

Pasta er en gjenganger på norske middagsbord og matcher det meste. Med sin milde smak er den populær hos både barn og voksne, i tillegg til at den er rask og enkel å lage.

Det finnes et hav av ulike pastatyper – som spagetti, fusilli, tortellini og makaroni. Ofte er det sausen som avgjør hvilken pastatype du bør velge. En enkel huskeregel er jo bredere pasta, desto tykkere saus. 

Tenk også på størrelsen på de andre ingrediensene når du lager pasta: Makaroni kan fort drukne i en saus med store grønnsaksbiter, og rigatoni kan bli overveldende i en enkel tomatsaus.

Stort utvalg av italienske fristelser er bare én av dem. I tillegg finnes det 999 til. Minst.

Se flere grunner her

Plum tomato, Cherry Tomatoes, Natural foods, Food, Tableware, Ingredient, Fruit, Plant, Recipe

Tørket eller fersk pasta?

Tørket pasta er holdbar og praktisk å ha stående i skapet, men ikke glem å gi plass til den ferske varianten også! Hjemmelaget, fersk pasta er enklere å lage enn du tror – du trenger faktisk bare egg og mel. Her kan du lære hvordan du lager spagetti, tagliatelle og pastaplater fra bunn.

Vil du gjøre det enda enklere, har REMA 1000 et unikt utvalg av ferske pastaprodukter laget av italiensk durumhvete. Disse krever kun et kort oppkok og er helt uten tilsetningsstoffer. REMA 1000s ferske tagliatelle stakk av som testens vinner da TV2 Matkontrollen så nærmere på fersk pasta. Produktet er i tillegg testens billigste.

Husk også at de ulike pastatypene har ulik koketid. Med disse tipsene får du perfekt kokt pasta hver eneste gang.

3. Imponer med en ekte italiensk pizza

Italia er kjent for sin tynne, sprø pizzabunn. I kombinasjon med et tynt lag tomatsaus, et dryss smaksrik ost og en deilig topping, vil du garantert imponere middagsgjestene. Men hva er italienernes hemmelighet?

Gode råvarer og tid gir ekstra god pizza. For å få den perfekte bunnen bør du bruke pizzamel – det som kalles Tipo 0 eller Tipo 00. Visste du at den italienske pizzabunnen er ulik i forskjellige deler av Italia? De to mest kjente er den napolitanske og den sicilianske. Her kan du lære om hvordan du lager dem, og få tips til den perfekte italienske pizzaen.

Fortsatt ingen pizzabaker, sier du? Med REMA 1000 fersk pizzabunn i kjøleskapet, har du et perfekt utgangspunkt for deilig, autentisk pizza.

Se alle våre pizzaoppskrifter her.

4. La forretten spille hovedrollen

Vanskelig å bestemme seg for én italiensk rett? Hvorfor ikke by på flere italienske smaker neste gang du inviterer middagsgjester over? Antipasti er det italienske ordet for forrett, men her er det ingenting i veien for å la de lekre smårettene spille hovedrollen i måltidet. Server en italiensk tapas! 

En ekte antipasti bør bestå av en kombinasjon av ost, spekeskinke, oliven, grønnsaker og focaccia eller brød. Her finner du oppskrifter på enkel og fristende antipasti.

Det er både gøy og enkelt å lage god italiensk mat – så lenge råvarene har høy kvalitet. Gode råvarer er nemlig selve nøkkelen til suksess.

Hos REMA 1000 finner du et bredt utvalg av de gode råvarene du trenger for å lykkes. For deg som gjerne vil ta noen snarveier har vi også en rekke førsteklasses ferdigvarianter. Buon appetito!

Alle våre fristende, italienske oppskrifter finner du her.

VISSTE DU AT… Kjeldsberg kun har sertifisert kaffe? UTZ og Fairtrade-setifiseringer sikrer at kaffeproduksjonen ivaretar miljøet og arbeidsforholdene på en god måte. Dette gir en trygghet både for kaffebonden og deg som kunde. Les mer her.Les mer

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Rema 1000

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)
Advertisement