GLAD I REISE: Ingeborg Lindseth fikk merke hvor viktig det var med reiseforsikring når hun var på ferie i India.

GLAD I REISE: Ingeborg Lindseth fikk merke hvor viktig det var med reiseforsikring når hun var på ferie i India. FOTO: PRIVAT

Ti tips for å unngå å havne i trøbbel på reise

Med over 60 land under sandalene, har Ingeborg Lindseth lært at det lønner seg å ha en god reiseforsikring. Her er tipsene til hvordan også du kan få en tryggere reise.

Produsert av VG Partnerstudio

I fire år har Lindseth blogget om sine eventyr via bloggen «Hamaca Reise», som i 2016 ble kåret til «Norges beste reiseblogg».

– Jeg booker flybillettene og overnattinger den første natten, og så lar jeg bare tilfeldighetene råde, smiler globetrotter Ingeborg Lindseth og fortsetter:

– Det beste og mest spennende er å se hvor reisen tar deg.

Men hun innrømmer også at tilfeldighetene blir ekstra sjarmerende når hun vet at hun har en god plan b. Det er nemlig ikke alltid ting går som planlagt når man er ute på tur.

REISEBLOGGER: Med over 60 land under sandalene, deler fotograf Ingeborg Lindseth sine reiser på bloggen hamacareiser.com. FOTO: PRIVAT

– Jeg hadde akkurat begynt på kulturstudier i India, og hadde vært på skolen i omtrent en uke. Uten å helt vite hva det var, om det var maten eller frukten jeg tok imot, våknet jeg opp en natt, og det gikk alle veier, forteller Ingeborg med litt latter i stemmen.

LES OGSÅ: Slik får du god forsikring til lav pris

Hun var blitt matforgiftet og det endte med at hun morgenen etterpå måtte legges inn på sykehus med intravenøst fordi hun var så dehydrert. Der ble hun liggende i et par dager, uten å skjønne så mye. Legene snakket ikke engelsk og standarden var lav.

– Hele situasjonen var skummel, selv om jeg visste at det bare var matforgiftning og at det kom til å gå over. Men du har jo hørt historier.

Heldigvis hadde hun reiseforsikring, noe som gjorde at hun fikk den hjelpen hun trengte og utgiftene dekket.

Viktig å føle seg trygg

Som en ivrig reiser har Ingeborg lært at det er viktig å følge seg trygg på reisen. Prioritet nummer én er å ha en god reiseforsikring.

– I hovedsak skal den dekke skader og ulykker, og hvis du blir kjempesyk eller invalid, at du får erstatning for det, sier reisebloggeren.

LES OGSÅ: Dette må du betale i reiseforsikring

Som fotograf er hun også opptatt av at reiseforsikringen skal dekke fotoutstyret hennes, selv om den store skrekken selvsagt er å miste selve bildene.

– Det er også godt å vite at hvis noen i familien blir syke eller dør når du er på andre siden av jordkloden, at du kan komme deg hjem. Eller hvis du selv havner på sykehus og har behov for at noen blir fløyet dit du er, sier reisebloggeren.

TRYGG: – Med vår reiseforsikring er du dekket for alle små og store reiser, sier kunderådgiver i REMA Forsikring Per Johan Edwinson. FOTO: ELISABETH SPERRE ALNES

Dekker små og store reiser

Nordmenn reiser som aldri før, både kort og langt. I tillegg velger stadig flere å legge ut på lengre reiser og bli borte i flere måneder av gangen. Da er det viktig å ha en reiseforsikring som dekker hele oppholdet.

KJØR SMART: Slik kårer du familiens beste sjåfør

– Med vår reiseforsikring er du dekket for alle små og store reiser. Enten om du er på sykkel eller til fots i fjellheimen, sier kunderådgiver i REMA Forsikring Per Johan Edwinson.

REMA Forsikring ble lansert i fjor og tilbyr 60 dager dekning til alle sine reiseforsikringskunder. Det kommer godt med når du er på en langtur.

LES OGSÅ: Her kan du få reiseforsikring med 60 dager dekning

– Ved at man nå reiser oftere og lengre, øker dette sjansen for ulykker i form av tapt bagasje eller skader. Du skal kose deg på tur, og våre reiser dekker aktive reiser både på land og til vanns. Og skulle noe skje på reisen, blir du akutt syk eller skader deg, har vi også en døgnåpen alarmsentral slik at alle skal føle seg trygge, sier Edwinson.

Penger spart

Ofte reiser man sammen med andre. Enten med familie, samboer eller venner. I REMA Forsikring kan du velge om reiseforsikringen skal dekke kun deg selv, eller om den også skal dekke familie eller samboer. Også eldre reiser mer enn før - de får selvsagt akkurat samme dekning.

LES OGSÅ: Thomas kniver om å bli Norges beste sjåfør

– Mange reiser med barnebarn og oldebarn, og er de under 20 år, er de dekket av en familieforsikring, sier Edwinson.

REMA Forsikring har som mål å ha de laveste prisene gjennom hele kundeforholdet. Filosofien er at de skal ha mange kunder som de tjener lite på, i stedet for å tjene mest mulig per kunde, slik den tradisjonelle forsikringsmodellen er. Det gjør at de kan tilby lavere priser enn andre forsikringsselskaper.

LES OGSÅ: Skal du på reise og har spørsmål? Sjekk her!

– Ikke minst betyr det at man har mer å rutte med når man er ute på eventyr, sier kunderådgiveren.

10 tips til en trygg og god reise

1. Pass på at du har reiseforsikring for hele oppholdet. Noen forsikringer dekker bare 30 dager. REMA Forsikring tilbyr alle 60 dager, fra du forlater hjemmet til du er hjemme igjen.

2. Book reiser gjennom godkjente turoperatører.

3. Bruk kredittkort når du bestiller reisen, samt under oppholdet. Det gir ekstra forsikring, men pass på å lese vilkårene med liten skrift.

4. Er du på langreise, kan det være klokt å dele reiseruten med noen hjemme. Gi beskjed når du reiser utenfor allfarvei.

5. Reiser du til land forbundet med risiko, bør du ha kontakt med nærmeste ambassade.

6. Pass på verdisaker. Oppbevar spesielt pass på et trygt sted.

7. Det kan være nyttig å ha kontanter dersom uhellet først er ute. Dollar får man vekslet til lokal valuta over hele verden.

8. Lytt til de lokale og ta forholdsregler når det gjelder trafikk, klima og kultur.

9. Gjør trygge valg. Velg seriøse aktører når du bestiller bussturer og båtturer.

10. Vær åpen, bli kjent med nye mennesker og knytt kontakter. Noen ganger er trygghet en god klem og et lokalt telefonnummer hvis noe skulle skje på turen.

Les også

Christoffer forsikret én bil for 30.000 - nå to for 19.000

Les også

Slik sparte tobarnsfaren flere tusen på å bytte bilforsikring

Les også

Kjør Smart: Slik kårer du familiens beste sjåfør

trackertracker