ØKONOMISK: Peter N. Kvam forteller at familien har merket forskjell etter at de begynte å bruke «Dingsen» under kjøreturer.

ØKONOMISK: Peter N. Kvam forteller at familien har merket forskjell etter at de begynte å bruke «Dingsen» under kjøreturer. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Slik sparte tobarnsfaren flere tusen på å bytte bilforsikring

Peter N. Kvam tok i bruk et nytt kjøreverktøy for å få innsikt i hvordan han er som sjåfør - og sparte 4000. Her er tipsene til hvordan også du kan spare penger på bilforsikringen din.

Produsert av VG Partnerstudio

– Jeg er nok over gjennomsnittet interessert i å skulle betale minst mulig, rett og slett fordi forsikring er dyrt i utgangspunktet. Kan jeg betale en lavere pris for akkurat samme ytelse, bytter jeg, forteller familiefaren og tømrer Peter (31) fra Oslo.

Fordi barnefamilien denne våren utvides fra tre til fire var det behov for en tryggere bil. Valget falt på en Mercedes som familien fikk kjøpt brukt. I tillegg til ny bil måtte familien forsikre det nye fremkomstmiddelet.

Les også: Derfor får gode sjåfører lavere priser

Peter forteller at han på en jobbreise til Kristiansand ble tipset av en kollega om REMA Forsikring. Kollegaen var selv kunde og kunne fortelle at han hadde spart en del penger ved å bytte.

– Jeg hadde jo sett reklamen på TV og trodde kanskje det var tull, ler Kvam.

Men siden Mercedes i utgangspunktet er en dyr bil å forsikre, ville han sjekke det ut og se om det var mulig å spare noen kroner.

Les også: Slik kan du kjøre deg til billigere bilforsikring

– Det viste seg at det for oss ble 4000 kroner billigere i året. Da var det ikke noe å lure på egentlig. Jeg tror ikke noen har lyst til å betale mer enn de må for akkurat samme ytelse.

DINGSEN: Under rattet er «Dingsen» koblet til bilens kjøresystem. Via bluetooth er den koblet til appen Kjør smart, slik at Peter kan følge med på kjørestil og bensinforbruk. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Full oversikt

I tillegg til å spare penger fikk også familiefaren mulighet til å installere «Dingsen» i bilen. Som de første i Norge kan REMA Forsikring-kundene, via en brikke som er koblet til bilens kjøresystem, registrere både bilens og førerens kjøremønster.

Det betyr at med en gang du skrur på bilmotoren kan du via telefonen og appen «Kjør smart» hele tiden holde deg oppdatert på hvordan du er som sjåfør.

KJØR SMART: På dashbordet i bilen følger Peter med på kjørestil og forbruk av bensin. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Les også: Slik fungerer «Kjør smart»

– Jeg fikk se gjennomsnittet fra kjøreturen, drivstofforbruket og hvordan jeg bremset og gasset. Når du ser det på den måten, begynner du å tenke litt, forklarer familiefaren.

Petter forteller at han har brukt «Dingsen» siden oktober i fjor, og at det har gjort han mer bevist som sjåfør i trafikken.

– Det ga en aha-opplevelse, sier han og fortsetter:

– Jeg har begynt å kjøre roligere. Du vil jo at appen skal være på grønn hele tiden. Rød betyr jo dårlig, ler han.

RESULTAT: Etter endt kjøretur får man oppsummert kilometer, tid og bensinforbruk per mil på den gitte strekningen. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Etter hver kjøretur får du en poengscore som forteller hvor trygt du har kjørt. Jo høyere poeng du har, dess bedre sjåfør er du, og dess lavere pris på bilforsikring kan du få.

– For meg er det en bonus å få innsikt i disse tallene. Det er kjempeviktig informasjon, sier Peter.

Han følger alltid ekstra med på bensinforbruket under bilturene. Kjører han økonomisk sparer det familien for enda noen kroner, og i løpet av et helt år kan det fort utgjøre en del.

– Til syvende og sist er det jo penger det handler om, sier familiefaren.

FORTJENER BEDRE: Administrerende direktør i REMA Forsikring, Pia Almvang, ønsker å gi kundene et billigere alternativ. FOTO: REMA FORSIKRING

Utfordrer de etablerte

Mens de andre forsikringsselskapene plasserer kundene sine i ulike risikogrupper basert på alder, bosted, type bil og skadehistorikk lar REMA Forsikring kundene selv vise hvilken type sjåfør de er.

Les også: Så mye bør du betale i bilforsikring

– Vi ønsker en mer kundeorientert forsikring, som gir lavere priser, og nettopp det kan vi ved å bruke teknologien til «Kjør smart», sier Pia Almvang som er administrerende direktør i REMA Forsikring.

Hun mener bilforsikring i utgangspunkt er alt for dyrt hos konkurrentene og ønsker å tilby kundene en helt ny løsning.

– Kundene fortjener bedre. Forsikring oppleves for mange som et nødvendig onde, i stedet for en verdifull tjeneste. Vi tror på å gi kundene bedre opplevelser, lavere priser uten å gjøre forsikringene dårligere, og å gi kundene priser de lettere kan forstå og også selv kan påvirke.

Slik kan du spare penger ved å kjøre mer forsiktig:

** Få oversikt over ditt eget kjøremønster ved å bruke appen «Kjør Smart» og «Dingsen».

** Kjør jevnt og unngå unødig stans.

** Planlegg kjøringen i forhold til rundkjøringer, trafikklys og overgangsfelt, slik at du unngår hard nedbremsing.

** Unngå å gasse unødvendig mye. Kjører du i nedoverbakke kan du slippe gassen helt.

** Kjør i høyest mulig gir, og hopp over gir når du girer opp eller ned.

** Unngå å kjøre på tomgang.

** Bli kjent med din egen bils drivstofforbruk, og unngå unødvendig kjøring med last, som skibokser og takstativ.

** Riktig trykk i dekkene gir bedre kjøring.

** Kjør ikke for tett på andre biler da det kan føre til at du må bremse unødvendig mye. Rom rundt bilen gir en jevnere kjøretur.

** Når det er kaldere enn +5 °C kan du spare energi ved å ha en tidsinnstilt motorvarmer.

Mer innhold fra REMA Forsikring

Les også

Christoffer forsikret én bil for 30.000 - nå to for 19.000

Les også

Kjør Smart: Slik kårer du familiens beste sjåfør

Les også

Thomas kniver om å bli Norges beste sjåfør

Les også

Ti tips for å unngå å havne i trøbbel på reise

Les også

Slik sparte Stian over 6000 kroner på å bytte bilforsikring

Les også

Slik bør du kjøre for å få den billigste forsikringen

trackertracker