Slik bør du kjøre for å få den billigste forsikringen

Det er lett å bli en tryggere sjåfør. Her er kjørelærerens beste tips for at du kan kjøre smartere - og dermed få billigere forsikring.

– Selv hadde jeg en helt annen kjørestil da jeg var 18–19 år enn jeg har i dag, sier kjørelærer Sivert Dybvikstrand ved Svein Svendsen trafikkskole i Oslo.

Siden etableringen i 1971 har kjøreskolen hjulpet flere tusen nordmenn med å ta førekort. De har derfor stor erfaring i å lære opp nordmenn til å komme seg sikkert frem i trafikken.

– Vi har virkelig alt fra 16 åringer som vil øvelseskjøre til de som er godt voksne som har hatt lappen i 20 år, og som trenger en oppfriskning, sier Dybvikstrand.

Se tips til hvordan du kan bli en tryggere sjåfør nederst i saken!

KJØRELÆRER: God bilkjøring handler om å være hensynsfull, aktpågivende og varsom, påpeker kjørelærer Sivert Dybvikstrand ved Svein Svendsen trafikkskole.
Les hele

Vær hensynsfull

Kjørelæreren kunne godt tenke seg at flere i trafikken tok et tilbakeblikk på kjøreskolepensum for å friske opp litt.

– Jeg synes kjørekulturen, spesielt her på Østlandet, er lite tilgivende og viser mangel på hensyn, oppmerksomhet og forsiktighet. På vei til jobb på morningen ser jeg dessuten en betydelig prosentandel med telefonen, påpeker kjørelæreren og fortsetter:

– Etter å ha sett alt jeg har sett og opplevd i bilen, får man en større respekt for hva det vil si å kjøre bil.

Han forteller at Paragraf 11.1 ikke bare gjelder under oppkjøring, men ved all bilkjøring. Den sier at du skal: «Kjøre trafikksikkert, bidra til samhandling, bidra til god trafikkavvikling, ta hensyn til helse, miljø og andre behov, samt kjøre i henhold til reglene.»

– Du skal være hensynsfull, aktpågivende og varsom. Ikke minst skal du ha selvinnsikt og vise risikoforståelse, sier Dybvikstrand.

Administrerende direktør i REMA Forsikring, Pia Almvang jobber for at du skal kjøre tryggere.Foto: REMA FORSIKRING
Les hele

REMA FORSIKRING

LES MER

‣ REMA Forsikring ble lansert i august 2016, og tilbyr bil-, hytte-, hus-, reise-, hund-, katt-, verdisak-, båt- og innboforsikring for hjem eller hytte.

‣ Forskjellsbehandler ikke kundene med spesialpriser til noen og ikke andre, men gir bare lave priser til alle – uten at det går utover forsikringsproduktene eller tjenestene.

‣ Selskapet straffer ikke lojale kunder med høyere priser. Du betaler samme lave prisen som vi tilbyr nye kunder år etter år, og du slipper de jevnlige forhandlingsrundene.

‣ Alle forsikringene kan kjøpes på nettet , men kundene kan også chatte eller ringe 09010 hvis de vil snakke med noen.

Belønner gode sjåfører

– Dette er som musikk for mine ører, sier administrerende direktør i REMA Forsikring, Pia Almvang.

Flyt i trafikken, smart og effektiv kjøring er noe hun jobber aktivt for hver dag. Som første forsikringsselskap tilbyr REMA Forsikring konseptet «Kjør Smart», som bidrar til bedre og mer effektiv bilkjøring.

Hun forteller at «Kjør Smart» består av en mobilapp og en brikke som leser data fra bilens kjøresystem. Den sender signaler via bluetooth til mobilappen om blant annet kjøremønster og bensinforbruk.

– For hver kjøretur får man en poengsum mellom 0 og 100, der 100 er aller best. Over tid får man en gjennomsnittsscore. Beholder man en god score over tid, beholder man i tillegg de 15 prosent i rabatt man får fra dag én, forklarer Almvang.

Med andre ord: Hvis man er en oppmerksom sjåfør, planlegger kjøringen og følger reglene, kan det være mye å hente på bilforsikringen. Målet er flyt og trygghet i trafikken.

Det som trekker ned scoren over tid er varierende fart i selve kjøringen, aggressiv stil uten flyt og overblikk. Dette gjelder særlig i høye hastigheter.

Fem tips til hvordan du kan bli en tryggere sjåfør:

** Planlegg kjøringen ved å ha et godt overblikk over trafikkbildet.

** Skru mobilen på lydløs uten vibrering, eventuelt flymodus.

** Vis hensyn til andre i trafikken.

** Ha selvinnsikt: Er det noe du kan bli bedre på når det kommer til bilkjøring?

** Unngå aggressiv kjørestil. Ro og kontroll i trafikken er det beste for alle.

Mer innhold fra REMA Forsikring: