KRITISK: – Hva er det de andre firmaene tar betalt for når de kan være så mye dyrere, spør familiefaren Christoffer Veggumsløkken.

KRITISK: – Hva er det de andre firmaene tar betalt for når de kan være så mye dyrere, spør familiefaren Christoffer Veggumsløkken. Foto: Foto: Elisabeth Sperre Alnes

Christoffer forsikret én bil for 30.000 – nå to for 19.000

Christoffer Veggumsløkken (31) sparte med enkle grep mye penger på å bytte bilforsikring. Slik kan du gjøre det samme, selv om du er «ung sjåfør».

Produsert avProdusert av

Elektrikeren og småbarnsfaren fra Lillehammer er nok over gjennomsnittet interessert i bil, og Landroveren han kjører i dag er hans 12. bil. Christoffer vet derfor godt at det koster mye å forsikre bil.

– Som elektriker har jeg vært heldig å tjene godt, og har jeg alltid hatt ganske fine biler og prioritert å bruke penger på det. Men det som har kostet meg unødvendig mye er forsikring.

Svindyrt

I løpet av et år kjører han mellom 30–50.000 kilometer med Landroveren. Det betyr at Christoffer må krysse av «frie kilometer» når han skal kjøpe bilforsikring. I tillegg er han i kategorien «ung sjåfør». Kombinasjonen gjør at han derfor fort havner i det øvre prissjiktet og har de siste årene måtte betale 30.000 kroner årlig i bilforsikring.

Les også: Slik får også unge sjåfører god pris på bilforsikring.

Via Facebook fikk den nybakte pappaen med seg at REMA hadde begynt med forsikring og av ren nysgjerrighet gikk han inn på hjemmesiden deres. Her kunne han plotte inn både biltype og tall i forsikringskalkulatoren.

– Jeg synes generelt forsikring i Norge er svindyrt, så det var verdt å sjekke ut hva de kunne tilby, sier Christoffer, som nylig er blitt pappa. Familieforøkelse gjorde at han nå hadde to biler han ønsket å forsikre.

TJENESTEBIL: Elektrikeren kjører Landrover i jobbsammenheng, og må derfor ha frie kilometer. Det var en av årsakene til at forsikringen var dyr. Foto: Foto: Elisabeth Sperre Alnes

Siden Christoffer skulle bytte forsikringsselskap midt i året og nå skulle forsikre to biler og ikke bare én, gjorde forsikringsrådgiveren en kort avklaring med det tidligere forsikringsselskapet.

Les også: Slik unngår du å betale mer enn du må i forsikring

– Ikke lenge etter ble jeg oppringt av en hyggelig forsikringsrådgiver som kunne komme med et tilbud som var over 10.000 kroner billigere enn forsikringen jeg da hadde. Og det var for begge bilene, sier Christoffer.

– Altså, da blir man litt skeptisk. Hva er det de andre firmaene tar betalt for når de kan være så mye dyrere, spør Christoffer.

Vil ikke straffe unge sjåfører

Administrerende direktør i REMA Forsikring, Pia Almvang, sier det ikke er uvanlig at unge sjåfører må betale ekstra mye i forsikring. Hos tradisjonelle forsikringsselskaper havner de i en høyrisikogruppe, enten de vil eller ikke.

VIL IKKE STRAFFE: Administrerende direktør i REMA Forsikring, Pia Almvang, ønsker ikke gjøre forskjell på unge sjåfører. Foto: Foto: REMA Forsikring

– Det stemmer at unge sjåfører utgjør en større risiko enn mer erfarne, eldre sjåfører, så det er naturlig at de skal betale litt mer. Men de fleste forsikringsselskaper legger på ekstra mye, og straffer dermed hele gruppen unødvendig, forklarer Almvang som har vært i forsikringsbransjen i over 15 år.

Les også: Slik kan du kjøre deg til billigere bilforsikring

REMA Forsikring mener unge sjåfører kan være både trygge og flinke i trafikken, og er det første forsikringsselskapet som tar i bruk teknologiløsninger for å vise nettopp det. Gjennom løsningen og appen «Kjør smart» registrerer sjåførens faktiske kjøremønster, og er med på å gi bileieren en tilpasset forsikring.

– Jeg tror spesielt unge er opptatt av at de betaler for egen risiko, og at man bruker teknologi til å måle dette. Det virker ikke rettferdig for dem at de skal betale for andres uforsiktighet, sier Almvang.

Følte seg feil behandlet

Siden Christoffer fikk sertifikatet og sin første bil som 18-åring, har han blitt møtt med mange merkelige tilbakemeldinger hos de ulike forsikringsselskapene.

Likevel toppet det seg da han skulle forsikre en splitter ny Opel OPC som 25 åring. Tilbakemeldingene fra forsikringsselskapet var at han måtte kjøpe seg en billigere bil.

– Det blir så feil. Når du er i en posisjon hvor du kan ha en bil som er både trygg og fin, så synes jeg det er rart at du skal bli straffet for det.

Almvang forstår godt fustrasjonen til Christoffer, og forklarer at andre forsikringsselskaper ofte gir de laveste prisene kun til gode kunder med store og kanskje lange kundeforhold. Eller hvis de er medlem i en forening eller organisasjon.

– Vi straffer verken unge sjåfører, bilinteresserte eller ekstra lojale kunder. Vi er opptatt av å finne den mest riktige prisen og legge på minst mulig margin. Derfor ble det såpass mye billigere for Christoffer, forklarer Almvang.

Les også

Slik sparte tobarnsfaren flere tusen på å bytte bilforsikring

Les også

Thomas kniver om å bli Norges beste sjåfør

Les også

Kjør Smart: Slik kårer du familiens beste sjåfør

Les også

Slik sparte Stian over 6000 kroner på å bytte bilforsikring

trackertracker