Annonsørinnhold

Per Arne Einarsen fra Bergen utfordret Q-Meieriene til å følge den gode magefølelsen. Nå finner du idéen hans, Q Kefir, i meierihyller over hele landet.

Per Arnes idé fikk terningkast 6 i VG

Material property, Natural foods, Fruit, Plant, Font

Fra idé til butikk:

I alle år har Per Arne og konen reist til Tyrkia på ferie. Et av høydepunktene er de mange turene i dagligvarebutikken. Der finner de nemlig favorittproduktet Kefir i flere ulike smaker.

– Jeg la etter hvert merke til at butikkene gikk tom for Kefir. Da jeg spurte om hvorfor, fortalte de at det var på grunn av de norske turistene. Da tenkte jeg, oi, dette kan være en god ting å ta med seg hjem til Norge og Q-Meieriene, forteller han.

«I Tyrkia får man kjøpt Kefir i mange forskjellige smaker. Blant norske turister er dette veldig populært. Kanskje det kunne vært noe for Norge også?»

Det skrev Per Arne Einarsen til idébanken Min Q-idé. Nå er ideen blitt til produkt i butikk, og Per Arne har vunnet prisen Årets forbruker 2022.

På bildet: Per Arne handler Kefir i Tyrkia. Foto: Privat

Plastic bottle, Glasses, Shelf, Customer, Retail

Næringsstoffene du trenger, i ett glass

Produktutvikler i Q, Marianne Heksem, forteller at forbrukernes etterspørsel etter en kefirvariant fra utfordrermeieriet har vært enorm. Den fermenterte melkedrikken, som først ble laget for over 2000 år siden i Kaukasus-fjellene, har opplevd en sterk økning i popularitet de siste årene.

– Forbrukere søker aktivt etter produkter som gir ekstra helsefordeler, spesielt når det kommer til magehelse og immunforsvar. Utvalget i Norge er begrenset, og det finnes store rom for innovasjon og modernisering. Det ønsker vi i Q å levere på, sier hun.

Q Kefir skiller seg fra en rekke andre alternativer fordi den har et langt større mangfold av vennlige og naturlige melkesyrebakterier.

Hvert glass med Q Kefir gir deg hele 15 utvalgte melkesyrebakterier som gjør godt for mage og tarm. Dette er den bredeste bakteriesammensetningen i markedet.

I tillegg inneholder den D-vitamin som tar vare på immunforsvaret. Q Kefir får du i de to friske smakene Blåbær & Solbær og Mango & Appelsin.

Ordet kefir betyr opprinnelig «behagelig» eller «velsmakende». I senere tid har den fått kallenavnet melkens champagne på grunn av sin perlende munnfølelse. Her får Per Arne prøvesmake de nye produktene sammen med produktutvikler Marianne Heksem.

– Kjempegodt! Fruktig og god konsistens. Bedre enn den jeg får i Tyrkia. Har du mer? sier en begeistret forbrukerinnovatør før han forsyner seg av glass nummer to.

I tillegg til å drikkes som den er, passer Q Kefir perfekt i havregrøt med müsli eller i en smoothie. Tilsetter du frukt og bær kan den bli en smakfull og frisk dessert. Det er bare fantasien som setter grenser for hva Q Kefir kan brukes til.

Q Kefir

  • Inneholder D-vitamin som tar vare på immunforsvaret
  • Gir hele 15 utvalgte melkesyrebakterier som gjør godt for mage og tarm
  • Har den bredeste bakteriesammensetningen i markedet
  • Inneholder kalsium som vedlikeholder skjelettet.

Inspirasjonen kommer kanskje fra Tyrkia, men Q Kefir blir produsert på Jæren i Rogaland. På et helt ordinært kjøkken – med helt vanlig kjøkkenutstyr – startet Marianne og kollegaene testingen for nesten to år siden.

– Vi gikk mange runder med ulike kulturer og fettprosent, og testet forskjellige smaker, som blant annet bringebær og granateple, sier hun.

I tillegg til interne smakstester må produktet gjennom flere eksterne forbrukertester. Det var derfor god stemning da Q Kefir viste seg å score signifikant bedre både på smak, lukt og konsistens enn andre kefirvarianter på markedet. Da Per Arne ga tommel opp for det endelige produktet og VG trillet terningkast 6 fantes det ikke lenger noen tvil – dette ble en stor suksess!

– Det er ikke vår smak som er avgjørende, det er forbrukernes. Derfor er det utrolig gøy når det lykkes. Nå håper vi folk får øynene opp for dette velsmakende og næringsrike produktet, sier Marianne.

Forbrukerdrevet innovasjon

Sommeren 2021 tok Q-Meieriene turen til Fyllingsdalen for å utveksle tanker og smaksprøver med Per Arne. Bare seks måneder senere var begeistringen stor da han fikk presentert det ferdige produktet.

– Jeg ville egentlig bare ha mer med en gang. Den var akkurat så god som jeg hadde håpet på, sier Per Arne.

Ikke bare fikk han smake på det endelige produktet – Per Arne ble også rikelig belønnet for sitt bidrag. Alle som kommer med en idé til Q-meieriene som ender med å bli lansert, vinner nemlig en innovasjonspris og en sjekk pålydende 10.000 kroner. I tillegg førte bidraget til at Per Arne vant årets forbrukerpris og 50.000 kroner til.

– Det er jo helt fantastisk å få så godt betalt for ideen sin. Men den største belønningen er faktisk at produktet nå er å finne i hyllene. Q Kefir er vanvittig godt, sier bergenseren med et smil.

Road surface, Jeans, Trousers, Shoe, Building, Window, Asphalt

Kristine Aasheim (t.v.) og Pål Rasmussen (t.h.) deler ut innovasjonsprisen til Per Arne Einarsen.

Hos Q bestemmer du

Har du en god ide til hva Q-Meieriene bør lansere neste gang? Send inn ditt forslag til Min Q-idé, så kanskje ditt ønske kommer i butikk.

Her kan du stemme på din favoritt: Hvilke nye Q-produkter ønsker du deg?

Dette får du hos epoq:

144 utsalgssteder i hele Norge med kompetente kjøkkenkonsulenter, som vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.

Funksjonelle skuffeløsninger med belysning, innovative ladestasjoner og uttrekksløsninger.

Et hav av muligheter for å finne din stil, og et stort utvalg av farger, materialer, vasker og blandebatterier.

25 års funksjonsgaranti, fordi vi vet at kjøkkenet er det rommet i boligen som kan bli utsatt for mest slitasje.


1

2

3

4

lav_EPOQ_9221.jpg
lav_K4A_789_drawer_combo_01639_master.jpg
lav_K4A_backflip_socket_01545.jpg

Hvem er Epoq?

Epoq har produsert kjøkken til det nordiske markedet siden 2004. Epoq får du hos Elkjøp, og med 144 butikker i hele Norge er Epoq en av de mest tilgjengelige kjøkkenforhandlerne i landet.

lav_K4A_Faucet_sink_01611_master.jpg
elkjop.png

Følg oss på instagram

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Q-meieriene

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2023 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies).