Annonsørinnhold

Så enkelt sparte familien Melgård 22.000 kroner

Visste du at det kan være store prisforskjeller på det nøyaktig samme produktet, avhengig av hvilken butikk du handler hos? Med ett enkelt grep kan du spare flere tusen kroner.

Produsert av VG Partnerstudio

I en enebolig på Nordstrand i Oslo står stillaset langs veggene, postkassen er tapet sammen og det finnes ingen balkong foran verandadøren. Linn Østtorp Melgård totalrenoverer huset sammen med mannen Joakim Dyrdal og datteren Oda (1). En prosess som på langt nær er gratis.

– Det koster å pusse opp, så vi har forsøkt å spare der vi kan. Nå som Oda i tillegg skal begynne i barnehagen er det mye nytt som må handles inn. Det tærer på en småbarnsfamilies lommebok, sier Linn.

For å slippe å bruke unødig mye penger, bestemte familien seg for å ta i bruk Prisjakt - en tjeneste som sammenligner pris og produkt. Målet til tjenesten er å hjelpe deg til å gjøre smartere kjøp. 

– Du kan bruke Prisjakt i alle tilfeller hvor du skal kjøpe noe – enten det er snakk om skjønnhet- og helseprodukter, leker og produkter til barn eller hjem og hage, sier daglig leder i Prisjakt, Are Vittersø.

Slik gikk det da Linn og Joakim sjekket prisene via Prisjakt:

EKSPERT PÅ PRIS: Are Vittersø, daglig leder i Prisjakt Norge. Foto: PRISJAKT

Are Prisjakt.jpg

Automatisk pris-søk

En av de største fordelene med å bruke Prisjakt, er at tjenesten er helt objektiv.

– Det er ingen butikker som kan kjøpe seg bedre plassering, så du kan alltid stole på at vi er på din side. Tjenesten er selvfølgelig helt gratis å bruke, sier Vittersø.

Hans beste råd til deg som skal ta i bruk Prisjakt, er å lage en konto slik at du får tilgang til alle funksjonene. Du kan også laste ned appen, slik at du raskt kan sjekke priser når du er i en fysisk butikk.

– Skal du ha noe som ikke haster å kjøpe, bør du sette opp et prisvarsel. Da kan du slå til når prisen er lavest. Lær deg også å bruke prishistorikk-funksjonen, slik at du enkelt kan avsløre tilbudsfeller, råder han.
HANDLELISTEDYRESTE LEVERANDØRBILLIGSTE LEVERANDØRDIFFERANSE
Vaskemaskin21.099,-10.999,-10.100,-
Tørketrommel10.799,-9.990,-809,-
Regndress til barnet599,-226,-373,-
Gummistøvler til barnet499,-311,-188,-
Barnevogn7.144,-2.999,-1.790,-
Sykkelvogn9.999,-8.033,-1966,-
Barnehagesekk599,-454,-145,-
Støvsuger5.999,-3.648,-2351,-
Vintersko850,-499,-351,-
SUM57.587,-37.159,-22.428,-


Så stor ble prisforskjellen på det familien kjøpte:

Hva kan du bruke Prisjakt til?

💸 Finn den beste prisen på produktet du skal kjøpe! På produktsiden ser du priser fra alle nettbutikker som selger produktet. For å hjelpe deg med å ikke bare velge produktet med lavest pris, men det som passer deg best, finnes flere hjelpemidler:

📉 Følg de siste prisendringene som har skjedd for produktet du ønsker deg, i hver butikk. Hvis en butikk selger flere versjoner av produktet, vises den siste prisendringen for hver variant.

🗒 Lag innkjøpslister, ønskelister eller huskelister. Bruk disse til å sammenligne produkter, beregne laveste totalpris eller dele med andre.

🛎 Sett på prisvarsel for produkter via utvidelsesraden i en kategori eller fra produktsiden. Du kan velge å følge prisen med eller uten e-postvarsel.

Resultatet er beregnet ved å sammenligne utsalgsprisen på de produktene som begge butikkene selger. For hvert produkt gis den billigste butikken en poengsum (uansett prisforskjell). Prisene som sammenlignes er eksklusive frakt. Det tas ingen hensyn til pris inkludert levering.

Se mer på Prisjakt.no her

PENGER SPART: – Jeg bruker Prisjakt en del til vanlig, og det er mye penger å spare. Mange små kjøp blir fort store summer, så det er smart å være bevisst på. Foto: VG PARTNERSTDIO.

Spar penger på stort og smått

Selv om Linn og Joakim skal kjøpe mange dyre ting, som vaskemaskin, kan det lønne seg å også aktivere prisvarsling på rimeligere produkter. 

– Jeg har for eksempel brukt Prisjakt til å kjøpe maling. Selv om ett spann ikke koster så mye, blir totalsummen på kassalappen høy når jeg skal ha ti spann, forteller Joakim. 

Han mener at alle små summer blir store når du ser på totalen, og det er mange ting å spare penger på.

Vittersø i Prisjakt mener det kan lønne seg å sjekke prisen hos andre leverandører først, i tilfelle du skal kjøpe mye på en gang. 

– På dyrere produkter som man kjøper sjeldent, kan du spare store summer. Det er likevel verdt å sjekke mindre produkter som du kjøper ofte – for totalt sett kan det være mye å spare der også. 

LAST NED PRISJAKT-APPEN

Skjermbilde 2019-10-07 kl. 13.09.46.png
google-play.png
download-1.png
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)