Slik kler du barna riktig i ferien

Den norske sommeren byr ofte på varierende vær – fra tunge skyer til strålende sol. Uansett værmelding er det viktig at barnet ditt er beskyttet mot UV-stråler. Her er klærne du trenger for en vellykket dag.

Produsert av VG Partnerstudio

Slik kler du barna riktig på stranden

Slik kler du barna riktig på stranden

Den norske sommeren byr ofte på varierende vær – fra tunge skyer til strålende sol. Uansett værmelding er det viktig at barnet ditt er beskyttet mot UV-stråler. Her er klærne du trenger for en vellykket dag ute.

Sveip for å lese 👉🏽

Foto: VG Partnerstudio

Solsikker UV-drakt

Strålende soldager kan være tøffe for sart barnehud. Med UV-klær kan du føle deg trygg på at barnet ditt er beskyttet på de delene av kroppen som klærne dekker. Klærne har UV-beskyttelsesfaktor 50, som betyr at den beskytter mot minst 97,5 prosent av all UV-stråling.

Langermet UV-sett

Ben og armer er særlig utsatt på lange dager med lek i vannkanten. Med langbukse og lange ermer slipper du å bekymre deg for solkrem som skylles bort, og sand som fester seg i seige «solkrem-ben».

Badetøy

På dager hvor det ikke er så mye sol, eller barnet ikke skal være ute lenge, fungerer det fint med vanlig badetøy. Husk imidlertid å smøre barna godt med solkrem og at alle barn, uansett alder, bør unngå direkte sollys over lengre perioder når solen er på sitt sterkeste.

Solhatt

Sommersolen kan være skarp for små øyne. Da er en solhatt god å ha! Litt eldre barn foretrekker gjerne caps, og det fungerer fint – men da må du huske å smøre dem på ørene og i nakken, ettersom capsen ikke gir beskyttelse der.

Badevennlig UV-caps

Velger du en solhatt i «badestoff», kan du dyppe den i vannet, vri den opp og sette på hodet for å avkjøle de små som synes det er for skummelt å bade. For ekstra beskyttelse kan du velge en variant med nakkebeskyttelse.

Badebleie

En badebleie er et godt valg for minstemann. Fordelene med badebleien er at den er laget med ekstra beskyttelse for å forhindre uhell i bassenget, i sjøen eller andre steder, i tillegg til at den gir beskyttelse mot solens UV-stråler.

Tynn bomullsgenser

Det kan være ubehagelig å ha på vått tøy over lengre tid, særlig om været skifter og det blåser opp. Et tørt skift, gjerne langermet, er derfor et must i badebagen.

Sjekkliste til bagen

☀️ UV-klær og badetøy 🕶️ Solhatt og solbriller 🐚 Tørt skift og håndkle ⛱️ Solkrem 👟 Sandaler 🚰 Mat og drikke

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)