STJERNELAG: Forfatterne som har modernisert hvert sitt klassiske eventyr for Pickatale. Fra venstre: Sigbjørn Mostue, Iben Akerlie, Tom Egeland, Knut Nærum, adm. dir. i Pickatale Espen Viskjer og Unni Lindell. Simon Stranger var ikke tilstede da bildet ble tatt.

STJERNELAG: Forfatterne som har modernisert hvert sitt klassiske eventyr for Pickatale. Fra venstre: Sigbjørn Mostue, Iben Akerlie, Tom Egeland, Knut Nærum, adm. dir. i Pickatale Espen Viskjer og Unni Lindell. Simon Stranger var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Pickatale

Folkekjære eventyr i ny drakt

– Små rødhetter finnes i hele verden. Mange er sårbare, andre er så tøffe at det kan bli farlig å være ulv, sier Unni Lindell, som har gjendiktet Rødhette og ulven. Seks kjente forfattere har modernisert hvert sitt eventyr som du finner i Pickatale-appen nå.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Barn som vokser opp i dag deler ikke foreldrenes entusiasme rundt de klassiske eventyrene. Det vil Pickatale gjøre noe med. I tillegg til Lindell og Egeland har Pickatale fått med Sigbjørn Mostue, Simon Stranger, Iben Akerlie og Knut Nærum, som alle har modernisert hvert sitt folkekjære eventyr for dagens barn.

– Vi i Pickatale hadde en idé om å vekke de gamle, kjære og kjente eventyrene til live igjen, i ny drakt, skrevet av noen av våre beste historiefortellere, sier Espen Viskjer, administrerende direktør i Pickatale.

Alle disse eventyrene er nå tilgjengelige i Pickatale-appen. Hør forfatterne lese sine egne eventyr, samtidig som du kan følge med på tekst og bilder i bøkene. Pickatale er en norsk lese- og lydbokapp for barn, hvor du finner over 2500 barnebøker, i tillegg til disse helt nye eventyrene.

EVENTYRENE FINNER DU HOS PICKATALE: Klikk her for å prøve appen gratis i 30 dager

SKAPE LESEGLEDE: Redaktør, Sara Natasha Melbye og administrerende direktør i Pickatale, Espen Viskjer, er stolte av dette eksklusive prosjektet. Foto: Pickatale

– Vi ønsket oss moderne versjoner av eventyr, og utover det har forfatterne fått ganske så fritt spillerom. De har løst det veldig godt og veldig forskjellig. Her har en keiser blitt til en blogger, og et troll kjemper for å bevare skogen. Her er det dataspill, kjærlighet og en statsminister som lover bort halve oljefondet, for å nevne noe, forteller Sara Natasha Melbye, redaktør i Pickatale.

Med prosjektet håper Pickatale å gi økt leseglede hos både barn og voksne.

– Alle foreldre har et eller annet forhold til originaleventyrene, og her kan man oppdage de på nytt sammen med barna, i ny innpakning, i en mer moderne tidsalder, sier Viskjer.

Bla i bildekarusellene for å lese utdrag fra bøkene:

KNUT NÆRUM: Askhild og hjelperne

– Asbjørnsen og Moe trenger ikke min hjelp for at nye lesere skal oppsøke de gamle eventyrene. Derimot kan det være artig å vri på de kjente fortellingene. Det er sånn jeg har gått løs på dette; som en coverversjon av en klassisk låt. Som å spille “Smoke on the Water” på blokkfløyte, forteller Knut Nærum som har skrevet sin egen versjon av Askeladden og de gode hjelperne.

EVENTYRENE FINNER DU HOS PICKATALE: Klikk her for å prøve appen gratis i 30 dager

TOM EGELAND: Den tapre soldaten

– Å få være med på å fornye et klassisk eventyr, har i seg selv vært et eventyr for meg, sier Tom Egeland.

– Jeg gleder meg til å høre og lese alle de moderniserte eventyrene og håper Pickatale vil nå mange unge lyttere og lesere. Selv valgte jeg meg H.C. Andersens søte og skumle "Den standhaftige tinnsoldat", som jeg har løftet inn i vår egen tid.

IBEN AKERLIE: Bloggerens nye briller

– Keiserens nye klær er et av mine favoritteventyr. Det er dessuten et uttrykk jeg bruker ofte fordi det er beskrivende for mange av livets fenomener. I det siste har jeg brukt det om området Torshov i Oslo. Det er skikkelig keiserens nye klær! Alle synes det er så hyggelig der, men når du ser deg rundt så er det ikke det i det hele tatt, sier Iben Akerlie som har skrevet sin versjon av nettopp Keiserens nye klær av H.C. Andersen.

– Jeg synes det er viktig å fortelle historier til barn, spesielt er det morsomt å få nytolke et gammelt eventyr. Eventyr er historier som ofte påpeker allmenngyldighet, og har derfor et langt liv. Ved å få pakke en slik historie inn i en ny drakt, håper jeg å gi eventyret enda større aktualitet og kanskje introdusere det for nye lesere, legger hun til.

EVENTYRENE FINNER DU HOS PICKATALE: Klikk her for å prøve appen gratis i 30 dager

SIGBJØRN MOSTUE: Dataladden og trollet som nektet å kappete

– Det var svært morsomt å skrive en ny versjon av et av våre mest kjente folkeeventyr. Ønsket mitt var å tilføre et tidsriktig og viktig tema, men samtidig bevare spenningen, råskapen og den humoristiske snerten fra originalen.

Jeg håper Asbjørnsen og Moe vil humre i skjegget og nikke fornøyd av resultatet, hvor enn de måtte befinne seg, sier Sigbjørn Mostue som tok fatt på Askeladden som kappåt med trollet og ga eventyret ny vri.

SIMON STRANGER: Prinsessen som ikke kunne le

– Eventyr er en vakker og tidløs tradisjon. Jeg håper mitt bidrag kan glede en ny generasjon med lesere, sier Simon Stranger som har modernisert eventyret Prinsessen som ingen kunne målbinde av Asbjørnsen og Moe.

PRØV PICKATALE GRATIS I 30 DAGER: Send SMS med kodeord EVENTYR til 2186


UNNI LINDELL: Rødhette og ulven på hyttetur

– Små rødhetter finnes i hele verden. Jeg heier på dem alle. Mange er sårbare, andre er så tøffe at det kan bli farlig å være ulv, sier Unni Lindell som har gjendiktet det klassiske eventyret Rødhette og ulven av Charles Perrault.

EVENTYRENE FINNER DU HOS PICKATALE: Klikk her for å prøve appen gratis i 30 dager
trackertrackertracker