Annonsørinnhold

Halverte strømregningen med solceller

Drømmen til Odd Arne Selmer (36) er å aldri få en strømregning igjen.

I august fikk Selmer-familien montert solcelleanlegg på huset. Og siden har familien knapt brukt strøm fra det tradisjonelle strømnettet.

– Jeg er kjempefornøyd og synes det er spennende og gøy, sier Odd Arne Selmer.

Han står foran familiens nye bolig i Asker, som de tok over i desember i fjor. Solcellepanelene på taket ble levert og montert av Otovo, som er Skandinavias ledende leverandør av solceller til privatmarkedet.

– Jeg er veldig interessert i teknologi, og huset er fullt av smarthusteknologi. Da ble solceller en naturlig del av det, samtidig som jeg lenge har hatt et ønske om å produsere strømmen min selv. 

Selmer valgte å investere i solcellepanel-typen som Otovo har kalt Premium. Foto: Otovo

Hvilken type solcellepanel ønsker du? Otovo tilbyr tre ulike ulike paneler som varierer i utseende og effekt:

Hvilken type solcellepanel ønsker du? Otovo tilbyr tre ulike paneler som varierer i utseende og effekt:

– Ser veldig bra ut

Han erkjenner at investeringen i solcellepanel har vært «hans prosjekt». 

– Kona mi ristet først litt oppgitt på hodet, men samtidig stoler hun på meg. Og hun innrømmer at hun synes det er litt gøy, hun også. Utseendet er vi veldig fornøyde med. Du ser jo tydelig at det er solcellepanel der, men det glir inn med taket og resten huset, sier Odd Arne.

En solcelle fungerer slik at den omgjør energien i sollyset til elektrisk energi. Dette skjer helt av seg selv og uten noen form for påvirkning fra annet enn lyset som skinner på panelene. Solcellene absorberer sollyset og genererer en elektrisk ladning.

Når solen skinner, produserer solcelleanlegget ren og fornybar energi rett inn i familiens stikkontakt. Hvor mye som produseres er avhengig av hvor mye sol som skinner på solcellepanelene. 

Odd Arne har et hus med mange smartfunksjoner. For ham ble solcellepanel en naturlig del av huset. Foto: Otovo

Selger strøm til en god pris

Produserer anlegget mer strøm enn det Odd Arne og familien bruker, vil «overskuddsstrømmen» mates inn på nettet. Dette går helt av seg selv, uten at de trenger å foreta seg noe spesielt. I tillegg får han betalt for denne kraften av strømleverandøren. Salgsprisen er ofte over én krone pr. kWh, noe som er mye høyere enn det man betaler for kjøp av strøm fra strømnettet.

– Jeg er ikke noe utpreget miljøforkjemper, men jeg ser viktigheten av å tenke kollektivt i de baner, sier Odd Arne.

Familien har to elbiler, og Odd Arne møter ofte fordommer fra andre om at elbil ikke er mer miljøvennlig enn dieselbil. Da svarer han med stor selvtillit: «Jo, det er den, for jeg kjører på solstrøm».

Har halvert strømregningen

– Drømmen er jo å være selvforsynt med strøm, forteller Odd Arne.

I dag er det riktignok en fjern drøm, men en gang i fremtiden kan det kanskje bli en realitet.

– Hvis jeg hadde hatt en stor batteribank som ble ladet opp av solstrømmen, kunne jeg faktisk koblet meg av strømnettet fra mars til oktober eller november, sier han engasjert.

– Vi har klart å halvere strømregningen, og det er fordelt over et helt år. Vi sparer selvsagt mer om sommeren og mindre om vinteren, siden det er lenger og sterkere sol om sommeren. 

Det er ikke gitt at alle kan spare like mye som familien Selmer. Faktorer som størrelsen på anlegget, hvor i landet du bor og solforhold er med på å bestemme hvor mye du vil spare. Otovo tilbyr både direktekjøp og leasing av solcellepaneler, og på linken under kan du sjekke potensialet til ditt tak.

Finn ut hvor mye du kan spare

Font, Line, Text

Finn ut hvor mye du kan spare

Font, Line, Text

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Otovo

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)