Annonsørinnhold

Med OBOS Deleie fikk sykepleieren endelig råd til egen leilighet, i Storøykilen på Fornebu.

– Å ha OBOS som medeier er jo rett og slett genialt, sier Madeleine Slorbak (25).

Det er ingen overdrivelse å si at hun er veldig fornøyd med å ha kjøpt sin første leilighet, etter å ha vært på boligjakt i halvannet år. Som fulltidsansatt sykepleier føltes det naturlig å komme seg ut av leiemarkedet og heller eie sitt eget hjem. Men det viste seg å ikke være så enkelt.

– Å møte kravene til bankene alene er omtrent umulig, sier Slorbak.  

– Uten OBOS Deleie og medlemsansiennitet hadde jeg sikkert endt opp med å leie fire, fem år til, legger hun til.

OBOS Bostart og OBOS Deleie

Med OBOS Deleie kjøper du bolig sammen med OBOS, eier halve selv og leier den resterende halvparten. Så kan du øke eierandelen etter hvert, når det passer for deg. Med OBOS Bostart får du kjøpe en helt ny bolig til en lavere pris enn du ville fått i markedet, mot at OBOS får kjøpe den tilbake når du vil selge. Verdiøkningen beholder du.

Bostart og Deleie gjør veien til boligdrømmen litt kortere

Trygt og forutsigbart

Slorbak har leid en leilighet på Frogner i Oslo i to år, og her trives hun godt. At hun har familie og venner i Sandefjord, gjorde også sitt til at hun lette etter leilighet i området Oslo vest/Bærum.

– Men jeg fant ingenting som stemte, forteller hun.

Dermed vurderte hun å kjøpe med en venninne.

– Vi tenkte at to økonomier er bedre enn én.

Men heller ikke det var helt enkelt. For det første merket de konkurransen fra mer etablerte kjøpere, når de sammen skulle se etter en større leilighet. Dessuten hadde de ikke nødvendigvis de samme prioriteringene, og å kompromisse på en så viktig avgjørelse ble rett og slett for vanskelig.

Men så fikk Slorbak høre om OBOS Deleie, via bekjente.

– Jeg likte modellen med en gang, og begynte å se nærmere på muligheten for å kjøpe med denne ordningen, sier hun, og fortsetter:

– Med OBOS Deleie kunne jeg faktisk finansiere boligkjøpet selv.

Les mer: Slik gjør OBOS det lettere å komme seg inn på boligmarkedet

Madeleine Slorbak ser frem til å flytte til Fornebu i 2023. Foto: Charlotte Wiig  

Ny kjøpsmodell

OBOS Deleie en en ny kjøpsmodell som skal gjøre det lettere for litt flere å komme seg inn på boligmarkedet.

Kjøper du bolig med OBOS Deleie, starter du med å eie minst halvparten av boligen selv. Og senere, hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke din eierandel. Du trenger ikke å øke eierandelen din, men du har mulighet til å gjøre dette én gang i året, inntil du eier hele boligen selv.

– Jeg kom over prosjektet i Storøykilen like før fristen gikk ut. Så jeg heiv meg rundt! Med OBOS Deleie kunne jeg faktisk finansiere boligkjøpet selv, sier hun.

En litt rimeligere inngangsbillett til Fornebu: Ta en titt her!


Resultatet: Prisene stiger til værs, og folk sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. 

Fra 2021 kan det bli enda vanskeligere, for da er det meldt om innstramminger i boliglånsforskriften. Blant annet er det foreslått å redusere maksimal gjeld fra 5 ganger inntekten til 4,5. 

– I dag har en sykepleier råd til tre av hundre boliger i Oslo. Hvis det blir innstramminger, synker tallet til én av hundre. Finanstilsynet har nok de beste hensikter med forslaget, men det vil bare gjøre det enda vanskeligere for folk i full jobb og med vanlig inntekt å kjøpe seg egen bolig, sier Siraj.

OBOS jobber for at enda flere skal kunne kjøpe egen bolig. Med boligkjøpsmodellene OBOS Bostart og OBOS Deleie gjør de det litt lettere for medlemmene sine å oppfylle boligdrømmen.

Se boligene OBOS tilbyr med Bostart og Deleie i Storøykilen  


Framtidens Fornebu

Så i 2023 forlater Madeleine 27 kvadratmeter på Frogner og flytter til 40 kvadratmeter på Fornebu. Med dagens rente vil hun komme bedre ut av det økonomisk når hun blir boligeier, enn hun gjør som leietaker.

– Nå betaler jeg 10.000 kroner i leie, og så strøm i tillegg. Jeg bor i en gammel bygård, og det koster mye penger å holde det varmt her, sier hun.

– Hadde du noen betenkeligheter med å kjøpe bolig med denne ordningen?

– Det er klart det er noen ulemper med å ikke kjøpe hele leiligheten med en gang, men det er samtidig tryggere å kjøpe med OBOS enn å kjøpe med en venn. Dette er en ryddig og forutsigbar ordning. Målet er ikke å tjene kjappe penger ved å kjøpe bolig. For meg er dette en langsiktig investering, og en mulighet til å kjøpe bolig i et område jeg kan tenke meg å bo i fremtiden. Når leiligheten står ferdig om to år er jeg garantert ferdig med å bo så nært sentrum som jeg gjør nå.

– Hvordan tror du det blir å bo på Fornebu?

– Det tror jeg blir veldig bra! Det er et ungt og urbant miljø på Fornebu, og Storøykilen ligger nært vannet, uten forstyrrende trafikk. For meg som liker å løpe og sykle appellerer det veldig. Og det er bare åtte minutter med buss til Skøyen, så byen er heller ikke langt unna. Det har skjedd vanvittig mye på Fornebu de siste to årene, og utviklingen kommer til å fortsette, sier hun.

I Storøykilen skal OBOS bygge 400 miljøvennlige boliger, bestående av både leiligheter, parkvillaer og rekkehus. Her ligger det allerede flere boliger ute for salg.

TEST DEG SELV:

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for OBOS

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)