PRIVAT LUKSUS: Nyt roen ved eget svømmebasseng i dette feriehuset for 18 personer i Pasman-Tkon i Kroatia.

PRIVAT LUKSUS: Nyt roen ved eget svømmebasseng i dette feriehuset for 18 personer i Pasman-Tkon i Kroatia. Foto: NOVASOL

Finn den perfekte boligen til sommerferien

Drømmer du deg bort til sol og varme, men er usikker på hvor og hvordan du skal bo? Her er tipsene som hjelper deg å finne tidenes drømmebolig for ferien din.

Produsert av VG Partnerstudio

Sol på kroppen, sand mellom tærne og null jobbavtaler i kalenderen … Hvem elsker vel ikke ferie? Likevel kan det være vanskelig å ta en avgjørelse på hvilken type ferie som passer deg og ditt reisefølge best. Ser du for deg en avslappende ferie, uten støy og forstyrrelser? Vil du ha komfort som hjemme, men samtidig oppleve noe nytt? Eller kanskje storfamilien eller vennegjengen ønsker et sted hvor det er plass til alle? I så fall kan en egen feriebolig være den perfekte løsningen for dere.

Klare fordeler for barnefamilier

Som ung leide Ida Luke Muggerud og familien ofte sommerhus i Danmark. Nå gleder hun seg over å dele de samme ferieopplevelsene med sine egne barn.

GODE MINNER: Ida Luke Muggerud gleder seg til å skape gode ferieminner med familien. Foto: Privat

– Som småbarnsforeldre setter vi spesielt stor pris på å ha alt vi trenger på ett sted. Ved å velge feriehus kan vi selv lage mat vi vet at barna liker. Vi slipper overfylte frokostsaler, dyre restauranter, og barna kan løpe rundt mens vi voksne spiser opp middagen. Vinn vinn, smiler hun.

I jobben som reiselivsmedarbeider hos Novasol, Europas ledende virksomhet innen utleie av ferieboliger, ser hun daglig hvordan feriehusvertene tilrettelegger for sine gjester.

– Mange feriehus har store hager med boltreplass og lekeapparater. Flere av eierne har selv barn eller barnebarn, og legger derfor ekstra godt til rette for barnefamiliene. Dette har vi nytt godt av på egne ferier.

BARNEVENNLIG: Danmark er et svært barnevennlig reisemål. Dette huset ligger i Asserbo på Skjælland og har plass til 18 personer. Foto: NOVASOL

– Personlig har jeg falt for både Kroatia og Danmark på sommerferie med barna mine, sier Muggerud.

Novasol opplever at mange setter pris på å kunne leie seg en feriebolig.

– Det blir som privatlivet du får på hytta, bare uten forpliktelsene resten av året. I tillegg har du friheten til å oppleve et nytt sted fra ferie til ferie, sier hun.

Frihet med egen feriebolig

Novasol har formidlet utleie av privateide ferieboliger til reiselystne nordmenn i mer enn 50 år. Mulighetene er enorme, og på nettsidene søker du etter ferieboliger basert på de kriteriene som er viktige for deg.

Du kan blant annet søke med kriterier som avstand til nærmeste badestrand, samt huke av for eventuelle fasiliteter du ønsker at feriehuset må inneha. Planlegger du en familieferie, kan det for eksempel være nyttig med vaskemaskin, flere bad eller stort uteområde.

– Det beste med å leie en feriebolig er at du kan tilrettelegge for dine egne behov. Du kan for eksempel få et eget svømmebasseng som du slipper å dele med familier du ikke kjenner, sier Pia Buen, daglig leder i Novasol.

Novasol har mer enn 50.000 ferieboliger til utleie i Europa, som alle har blitt kvalitetssikret før de kommer på nett.

Sveip i bildekarusellen under for å få noen smakebiter av feriehus som ligger ute nå:

Sommerferien er årets høydepunkt og skuffelsen naturligvis stor dersom den ikke skulle bli som forventet.

– Vi opplever å få noen henvendelser fra kunder som vil forsikre seg om at feriehuset de har sett på nett faktisk eksisterer. Slik skal det ikke være, og det føles derfor godt å kunne forsikre dem om at representanter fra Novasol fysisk har besøkt og kvalitetssikret alle ferieboligene vi leier ut, sier Buen.

Trenger du hjelp med ferieplanleggingen, ta kontakt med NOVASOL.

Flytt ferien – spar penger

Til sommeren vil hele ti tyske delstater starte ferien sin allerede tidlig i juli – midt i den norske fellesferien. Det betyr ekstra stor konkurranse om plassene i år.

– Et godt tips er derfor å sjekke om dere kan flytte ferien til juni eller august. Da er det større sjanse for at drømmehuset er ledig, tipser Buen.
Se alle ledige feriehus i uke 26Se alle ledige feriehus i uke 32

Det kan være mye å spare på å flytte et par uker av ferien. Klikk på bildene under for å se eksempler på hus det kan være lønnsomt å leie i juni sammenlignet med juli:

Feriehus med basseng i Kroatia

Kroatia er kjent for sine feriehus med basseng, og dette feriehuset på Istria er intet unntak. Her kan du spare hele 7500 kroner på leiebeløpet dersom du reiser en uke i juni sammenlignet med juli. I feriehuset kan dere bo inntil syv personer.

Feriehus for 18 personer i Spania

Ferie er tiden for å samles, så hvorfor ikke reise med hele storfamilien til dette romslige huset i Spania? Feriehuset ligger i Sierra de Constentina, nær Sevilla. Ikke bare bor dere med fantastisk utsikt mot byen, men ved å reise en uke i juni sammenlignet med juli sparer dere 9000 kroner i leie.

Feriehus ved fjorden i Norge

Pakk bilen med alt du trenger til årets sommerferie, og reis til dette feriehuset i Rogaland. Her bor du med umiddelbar nærhet til fjorden som byr på både gode bade- og fiskemuligheter. Reiser du i juni, kan du gjøre et feriekupp og spare nærmere 5000 kroner i leie for en uke sammenlignet med måneden etter.

Feriehus med landlig beliggenhet i Italia

Landlig, rustikt og sjarmerende. Ferie i Italia er rett og slett en unik opplevelse, og enda mer unikt blir det når du kan bo omgitt av vinmarker og olivenlunder. Opplev den landlige beliggenheten i dette feriehuset i Toscana, kun én mil fra Siena. Et stort feriehus med plass til 14 personer, og i tillegg sparer du 6500 kroner på en uke ved å legge ferien til juni.

Les mer innhold fra NOVASOL:

Les også

Sonias tips til en avslappende ferie med barn

trackertracker