Annonsørinnhold

Den beste gaven

Tid til jul

For de aller fleste handler julen om å være sammen med dem man er glad i. Her får du en oversikt over gaver som gjør julen ekstra hyggelig for store og små.

Med litt hjelp fra storesøster Emma er også Ylva ivrig etter å tegne og gjette.

Blant de nesten 500 familiespillene Norli tilbyr, er «Ryktet går» et av de aller mest populære - en perfekt aktivitet i romjulen. Se flere familiespill på ønskelisten til Familien Kvamme under👇

I stua på Hadeland har familien Kvamme med Ylva (4), Eirill (12), Mikkel (12), Emma (15), pappa Vegard og mamma Linn rigget seg til for å spille tegne- og gjettespillet «Ryktet går».

Spillet fungerer som hviskeleken på papir. Klarer alle rundt bordet å tegne eller gjette hva det hemmelige ordet er?

– Jeg skulle hatt litt farger, sier Vegard.

– Jeg vet ikke om det hadde hjulpet stort, ler Linn.

Det er ikke alltid like lett å gjette det hemmelige ordet, og det kan det bli mye latter ut av!

Gi deg selv tid

Selv om julen i stor grad handler om å tilbringe tid sammen, er det også en tid for å trekke seg litt tilbake. Og hva er vel bedre enn å slappe av med en skikkelig god bok?

– Jeg vil gjerne bli enda flinkere til å bruke tid på å lese. Det er jo en utrolig koselig ting å gjøre for seg selv.

Linn

Bøker er supre gaver både til deg selv eller folk du er glad i. Finn roen og la deg fange av historiene som er samlet mellom to permer.

I år har en rekke norske stjerneforfattere gitt ut romaner. Kanskje finner du en av disse anbefalte bøkene under treet i år:

Ung leselyst

Det siste året har også leselysten blant unge økt. Mye av dette skyldes BookTok-trenden på TikTok, der unge mennesker deler sine bokanbefalinger. Emma (15) er en av dem som har blitt bitt av denne bokbasillen.

– Jeg bruker nesten alle pengene mine på Norli, og Colleen Hoover er min absolutte favorittforfatter.

Emma (15)

Flere av favorittene hos de yngre leserne er bøker på engelsk. Bli kjent med de mest populære her:

Flash photography, Orange, Happy, Comfort

Høytlesing er kvalitetstid

Selv om Ylva bare er fire år, har også hun blitt glad i bøker. På rommet hennes er hyllene fylt opp av forskjellige barnebøker.

Når Ylva vil lese, stiller Vegard gjerne opp. Ylva er spesielt glad i bøkene om Dinosaurgjengen. Serien om Dyrehagedetektivene er en annen favoritt.

Dinosaurgjengen – Julegaven er et perfekt julemysterium for de minste.

Nye og gamle tradisjoner

Tradisjoner er noe som hører julen til, og hos familien på Hadeland er det spesielt én ting som gjelder. Det er selvfølgelig pinnekjøtt, sier Vegard.

– Det blir ikke skikkelig jul uten pinnekjøtt og min egen kålrotstappe. Likevel ble jeg litt fristet til å prøve Trine Sandbergs kålrotstappe, for den så jo veldig god ut, sier han.

Om du ikke vil endre på juletradisjonene, finnes det en rekke andre kokebøker med fristende retter fra kjente og mindre kjente forfattere. En ting er sikkert – og det er at det ikke skal stå på utvalget!

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)