Sommerbøker til hele familien:

16 tips til gode bøker du bør pakke med på årets ferie


Foto: Getty Images

Uansett hvor eller hva du skal i ferien, er bøker en vesentlig del av pakkelisten. Her får du tips til spennende krim, gode romaner, interessante faktabøker– og selvfølgelig noe for de minste. 


Produsert av VG Partnerstudio

– Sommeren er høysesong for pocketbøker, og nå har fjorårets favoritter endelig kommet i pocketversjon, forteller kategorisjef i skjønnlitteratur hos Norli, Camilla Tvedt.

Hun er en skikkelig bokentusiast, og har mange anbefalinger på hvilke titler du bør pakke med deg i feriekofferten – enten du skal til varmere strøk, på Norges-ferie eller nyte late dager på hytta. 

I år er det mange gode bøker i både hardcover og pocket, men siden vi gjerne tar med oss flere bøker på ferieturen, er pocketbøker praktiske med tanke på vekt, pris og størrelse.

– Du kommer garantert til å se noen med nesen langt nede i Lars Myttings «Søsterklokkene» eller Simon Strangers «Leksikon om lys og mørke» på stranden i sommer, sier Tvedt.

Psst! Visste du at nå er momsen kuttet på e-bøker? Det betyr at de er blitt billigere, og du kan enkelt lese dem på nettbrett og mobil.

En av sommerens heteste romaner i e-bokutgave er «The Mister», skrevet av forfatteren bak Fifty Shades of Grey, E.L James.

LESEHEST: Camilla Tvedt, kategorisjef i skjønnlitteratur hos Norli, gir deg sine aller beste boktips til late sommerdager.

image004 1.jpg

Sommerens «must haves»

Høyt på både Tvedt og veldig mange andres leseliste for sommeren, står «Kniv» av Jo Nesbø.

– Dette er jo faktisk den eneste kniven du kan ta med deg i kofferten når du skal fly.

På listen står også Erlens Loes «Helvete», og ikke minst den nye Elling-boken til Ingvar Ambjørnsen «Ekko av en venn».


– Å få følge Elling og hans nevrotiske og lett komiske håndtering av tilværelsen fra en soppbefengt kjellerleilighet på Grefsen, har vært et eventyr, på godt og vondt. For selv om Ellings krumspring bringer frem latteren i oss er dette er en ganske alvorlig roman om ensomhet. Og den er så sabla godt skrevet, sier Tvedt.

Hun tipser også om kritikerfavorittene «Historien om Asta» av John Kalman Stefansson og «Koke Bjørn» av Mikael Niemi, som begge er av sommerens svært fortjente storslagere. 

Under finner du sommerens pocketanbefalinger i kategoriene krim, roman og fakta og tips til barn og ungdom:


KRIMMEN SOM LENKER DEG TIL SOLSTOLEN:

KVALITETSROMANER DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV:

BØKER SOM GJØR AT BARNA DROPPER SKJERMEN:

FOR DEG SOM ER UTE ETTER LITT HJERNEFØDE:

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)