Triksene du bør kunne: Slik bor du best på hotell

Her er de beste innsider-tipsene når du skal bo på hotell. Visste du for eksempel at det finnes flere måter å få en gunstigere pris på, og at det ikke skal så mye til for å få en oppgradering?

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Hotelloppholdet er for de fleste en viktig del av reiseopplevelsen, enten det er privat eller i jobbsammenheng. Og noe av det viktigste man bør gjøre er å tenke over formålet med reisen, før man bestiller. Det mener hotellekspert i rådgivningstjenesten Hotelia AS, Anders Vatne.

– Skal du til Bergen en gang i uken på jobb, er det kanskje viktigst med raskt nett og god plass på rommet. Skal du på tur med kjæresten til Stockholm, har du trolig helt andre behov – slik som komfort og beliggenhet.

Skal du ut å reise? Sjekk hotelltilbudene her!

TRIVELIG OG URBANT: Jeanette Storebø stortrives i resepsjonen med hyggelige gjester på det nye Comfort-hotellet på Karl Johan i Oslo.

Bruk derfor litt ekstra tid når du velger hotell, mener han.

– Er det uteliv og kafeer som trekker, velg et enklere og mer urbant hotell. Tenk også over hvilke mennesker du vil møte; er du pensjonist kan det være kjipt å havne på ungdomshotell og omvendt.

Når man så er klar for å bestille, lønner det seg alltid å gå direkte til hotellets hjemmeside:

– Det skal være billigst og du får prisgaranti: Finner du overnattingen billigere et annet sted på nettet, får du den første natten gratis, forteller Nils Korsvoll, visedirektør for distribusjon hos Nordic Choice Hotels.

Ønsker du gunstige hotellpriser? Her kan du bestille overnatting direkte fra hotellets hjemmeside!

PRISGARANTI: Du finner de gunstigste prisene når du bestiller rom direkte fra hotellets hjemmesider.

Han får støtte av Kjersti Ruud Walaas, fagansvarlig for studiet reiselivsledelse og opplevelsesutvikling ved Høyskolen Kristiania i Oslo.

– Bestilling direkte til hotellet er viktig for å få de beste rommene og den hyggeligste mottagelsen. Selv bruker jeg de store onlinebyråene til å skaffe informasjon og sammenligne, og så går jeg direkte til hotellet og bestiller. Dette gjelder også internasjonalt, sier lektoren.

FOR ENHVER SMAK: På Comfort-hotellet på Karl Johan finnes det 181 rom - alle med forskjellig design.

Skreddersydd opplevelse

Korsvoll forteller at det alltid er lurt å gi hotellet litt informasjon om hvem du er og hvem du reiser sammen med. Hvis du for eksempel reiser med barn, vil hotellet passe på å gi deg rom i nærheten av heisen og langt unna trappene.

Nordic Choice Hotels har alt fra familiehoteller til spahoteller og urbane byhoteller. Selv velger Korsvoll gjerne et urbant hotell i bysentrum når han er på reise uten familien, og fremhever det nye Comfort-hotellet på Karl Johan i Oslo. Det passer godt for reisende som føler seg unge til sinns og er opptatte av beliggenhet, mener han.

Har du gått glipp av det nye Comfort-hotellet på Karl Johan? Se flere bilder og priser her!

OPPLEVELSES-HOTELL: På Comfort-hotellet på Karl Johan finner du blant annet en restaurant, ginbar og musikkstudio.

Det sentralt plasserte hotellet ligger nær Oslo S, har fransk bistro, ginbar med live-musikk, to bakgårder med musikk og servering. Og trimrom. I tillegg er det det eneste hotellet i Norden med eget musikkstudio. Hotelldirektør Robert Holan (41), som driver Comfort-hotellet på Karl Johan, har flere gode tips til hotellgjester:

– Vet du at du skal tilbake til Oslo om to uker, så bestill neste hotellovernatting av resepsjonisten når du sjekker ut. Gjør du det, gir vi deg en overraskelse ved neste besøk, og det er noe mer spennende enn et oppgradert rom, frister han.

DELER INNSIDER-TIPS: Hotelldirektør Robert Holan gir gode råd til hvordan du kan få den beste hotellopplevelsen.

Hotellet i hjertet av hovedstaden har 181 ulike rom, alle med forskjellig uttrykk og design.

– Skal du på venninnetur eller er blogger og poster bilder på Instagram, så gi beskjed i forkant. Da gir vi deg det rommet som passer aller best. Er ikke rommet slik du hadde sett for deg, så si fra. Vi er et uformelt hotell der vi vil gi den varme, gode servicefølelsen, og folk skal oppleve at de er venner av hotellet mer enn gjester.

Trenger du hotellrom i Oslo? Sjekk priser og ta kontakt med hotellet her!

BLOGGER? Hvis du gir beskjed i forkant, kan hotellet gi deg det rommet som passer best for deg.

Ekteparet Reidar Handegård (51) og Ingebjørg Handegård (43) fra Sotra besøkte nylig hotellet.

– Vi skulle på Bryan Adams-konsert i Spektrum og så etter et hotell i nærheten. Vi valgte Comfort Karl Johan på grunn av beliggenheten og den hyggelige prisen. Det var veldig god frokost her. Vi fikk et pent og rent rom, det var stille, rolig og artig interiør. Personalet var blide, hyggelige og behjelpelige, roser ekteparet.

OSLO-TUR: Reidar og Ingebjørg Handegård fra Sotra storkoste seg på Comfort Hotel Karl Johan.

Henrik Lehn Wannebo (30) fra Trondheim bodde nettopp to dager på hotellet i forbindelse med en jobbreise og valgte dette fordi det ligger så sentralt.

– Det var trivelige folk i resepsjonen og jeg ble tatt godt imot da jeg kom. Resepsjonisten sa hadet da jeg gikk, og det fikk meg virkelig til å føle meg hjemme.

Skal du på tur til Stockholm? Sjekk ut Nordic Choice sine hoteller!

DET FINESTE ROMMET: Er du gullmedlem blir du automatisk oppgradert når du sjekker inn.

Bli oppgradert

Et annet knep for å få godfølelsen på hotell, er å bli medlem av Nordic Choice Club.

– Da får du gode tilbud og opparbeider bonuspoeng. For eksempel vil du få tips om gunstige overnattinger på de populære hotellene, forteller Korsvoll.

Er du gullmedlem får du automatisk oppgradert rom når du sjekker inn. Nytt er at du kan sjekke inn via en egen app.

– Det er billigere å bestille overnatting lang tid i forveien. Dagen før er prisen gjerne dyrest, det finnes ikke restplasser på våre hoteller i Oslo, sier Robert Holan.

Nordic Choice har åtte hotell i Bergen. Se bilder og priser her!

trackertracker