Annonsørinnhold

Har du flere smålån med høye kostnader? Du er ikke alene.

Denne løsningen kan spare deg for flere tusen kroner hver måned

Mange nordmenn sliter med flere smålån og har liten oversikt over egen økonomi. – Med refinansiering kan du komme ut av en ond spiral, sier finansekspert.

milliarder

kroner

0

milliarder

kroner

0

For mange er slik gjeld delt opp i flere smålån. Rentene er høye, du som kunde må forholde deg til flere banker, og hver gang forfallsdato nærmer seg kan mange oppleve å få en vond klump i magen.  

En som har lang erfaring med å hjelpe nordmenn ut av vanskelige økonomiske situasjoner, er Halvor Lie Fjellberg i Nordea.

Han er teamleder i Nordeas avdeling for forbrukslån. Deres viktigste oppgave er å hjelpe kundene med å rydde opp i privatøkonomien.

– Det er mange som betaler mer enn nødvendig. En av grunnene til det er at de har smålån i flere banker. Det vil si flere fakturaer å forholde seg til, høy rente og mange termingebyrer. Da er det lett å miste oversikten, sier finanseksperten.

Priseksempel: kr 160 000 o/5 år, nom. rente 10,90 % / eff. rente 12,40 %, kostnad kr 53.986, totalt kr 213.986.

Halvor Lie  Fjellberg og teamet hans er eksperter i å finne løsninger til de som sliter med flere smålån.

Sparer store summer

Han sier kredittgjeld ofte blir veldig dyrt hvis det betales ned over lang tid, rett og slett fordi rentene kan «løpe løpsk».

– Hvis du kan komme unna med å betale 10 prosent rente på et forbrukslån, er det ikke noe poeng å betale 20 til 25 prosent i renter.

Halvor forteller at teamet nylig hjalp et pensjonistpar som har sjonglert nedbetaling av seks kredittkort og fire forbrukslån.

Paret har nå i stedet tatt opp lån hos Nordea på 420.000 kroner over 13 år. Grepet sparer dem mellom 4000 og 5000 kroner i måneden.

– Før refinansiering betalte de rundt 9500 kroner i måneden. Hos oss betaler de 4800 kroner i måneden og har også bare én bank å forholde seg til når det gjelder usikret gjeld.

Svært mange nordmenn betaler på flere smålån med høy rente. Ved å samle gjeldspostene til ett forbrukslån i Nordea kan du kutte de månedlige kostnadene.

Ønsker å hjelpe kundene

Halvor tror det er mange som kvier seg for å kontakte teamet hans fordi de er flaue over å ha pådratt seg usikret gjeld, samt at de tror banken ser på denne type gjeld som utelukkende negativt.

– Paradokset er at vi stort sett vil kunne hjelpe deg med å rydde opp i din personlige økonomi. Det har vi i Nordea gjort for utallige kunder, sier han.

En småbarnsfar teamet hans nettopp hjalp, sparer i likhet med pensjonistparet flere tusen kroner hver eneste måned.

– Nordea fikk samlet syv av hans åtte gjeldsposter. Nå har han fått en oversiktlig økonomi og har bare forbrukslån i to banker i stedet for åtte.

Halvor legger til at kunden har refinansiert for 453.000 kroner og har gått fra å betale rett over 9000 kroner måneden til like under 4500 kroner.

Halvor minner også om regelen som sørger for at refinansiering skal være til kundens fordel.  

– Dermed kan du ikke sitte igjen med et totalt sett dyrere lån etter å ha refinansiert flere smålån, sier han.

Med andre ord: Du har ikke noe å tape på å høre med Nordea om de kan gi deg et bedre tilbud enn du har i dag.

Å få tilbud om forbrukslån i Nordea er helt uforpliktende og å samle flere smålån kan gi deg langt bedre oversikt over økonomien.

Gjør du denne feilen?

En feil mange gjør er at de bare ser på nominell rente når de sammenligner ulike type lån, sier Halvor.

– Effektiv rente er den totale prisen du betaler for lånet, altså den nominelle renten, pluss alle andre kostnader i forbindelse med lånet. Det er også viktig å huske på.

Det er også en misforståelse at det ikke er noe å spare dersom lånet ditt ikke er så stort, forteller finanseksperten.

Han bruker et ektepar med flere barn som eksempel etter at Nordea hjalp familien med å få mer oversikt over økonomien.

– Beløpet var 98.000 kroner, som ikke er all verden. De refinansierte to handlekontoer og to kredittkort og har gått fra å betale rundt 2600 kroner i måneden til å bare betale 1200 kroner.

Halvor legger til at ekteparet nå har en klar nedbetalingsplan i stedet for at alle kredittene bare løper og løper.

– Jeg trives veldig godt med å jobbe slik med kundene og vårt produkt. Det gir meg mulighet til å påvirke hverdagen deres i en positiv retning ved å løse problemene deres og gi dem en mer oversiktlig økonomi, sier Halvor før han avslutter:

– Har du flere smålån med høye kostnader er det lurt å ta kontakt med Nordea for å redusere de månedlige utgiftene.

Priseksempel: kr 160 000 o/5 år, nom. rente 10,90 % / eff. rente 12,40 %, kostnad kr 53.986, totalt kr 213.986.

Publisert av Schibsted Partnerstudio for Nordea

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)