Annonsørinnhold

Skal du renovere? Dette bør du tenke på

Rieko van Silfhout så et potensial i murhuset fra 1949 få andre fikk øye på. Nå bor han og familien i en utsiktsperle.

– En dag så jeg at huset lå til salgs, og uten å snakke med noen hjemme, gikk jeg bare til megleren i byen, fikk nøkkelen og låste meg inn, sier van Silfhout.

Nederlenderen, bosatt i Egersund i Rogaland, konkluderte kjapt etter visningen. Potensialet var tilstede, men det ville kreve totalrenovering før Rieko, kona og deres tre barn kunne flytte inn.

Huset til familien i Egersund er totalrenovert og vinduene spiller en helt sentral rolle i husets uttrykk. Foto: Schibsted Partnerstudio.

– Da jeg kom hjem til kona, sa jeg at det kanskje ikke var så dumt, det huset. Hun syntes det hørtes spennende ut. Mange mente vi var gale, som var interessert i dette, men vi la inn bud og kjøpte det, sier van Silfhout. 

Murhuset fra 1949 var en generasjonsbolig med to leiligheter. Hver av etasjene hadde åtte til ni rom hver. Loftet var ikke branngodkjent og så godt som ubrukelig. 

– Strengt tatt var det ingenting, men vi så at det var muligheter til å få til noe bra, sier huseieren.
Personal computer, Plant, Table, Property, Tableware, Window, Laptop, Sky, Dishware

Rieko van Silfhout stortrives i det totalrenoverte huset, og da spesielt i kjøkkenkroken. Her kommer lyset inn gjennom de enorme vinduene, og utsikten er upåklagelig. Foto: Schibsted Partnerstudio.

Åtte meter med vindu

Med fasiten i hånd, må man kunne si at van Silfhout og familien absolutt har fått til noe bra . En dyktig byggmester har i samarbeid med arkitekten William Aarsland sørget for at huset fremstår som nytt. 

Den svært luftige hovedetasjen inneholder en romslig stue og kjøkken, samt bad og to soverom. På loftet er taket hevet med halvannen meter og har soverom og bad. Hovedsoverommet finner vi i kjelleren. 

Videre er det bygget en egen utleieleilighet i sørenden av huset, med egen glassfasade.  

Road surface, Material property, Sky, Plant, Building, Wood, Neighbourhood

I sørenden av huset er det bygget egen leilighet. Også her spiller vinduene en viktig rolle. Foto: Schibsted Partnerstudio.

– Med glassfasaden i leiligheten sørger NorDan sin løsning for et svært godt lysinnfall. Med en mer tradisjonell utforming ville leiligheten hatt helt andre bokvaliteter med langt mindre naturlig lys, sier van Silfhout.

Land lot, Material property, Sky, Wood, Window, Fixture, Building, Siding
Land lot, Residential area, Plant, Building, Sky, Window, Fixture, House, Cloud, Grass
Dra over bildet

Også i hjørnet av kjøkkenet i eneboligen, mot nordøst, spiller vinduene en helt sentral rolle. Her har familien fått satt inn nærmere åtte meter med vindu.

Utsikten ned mot sentrum fra kjøkkenet og stuen er formidabel og naturen inviteres inn i huset. 

– Alle vinduene i hele huset er byttet ut. Mot nord har vi utsikt mot byen, og mot nordøst får vi den gamle, sjarmerende bebyggelsen, omkranset av fjell, sier huseieren mens han sitter ved kjøkkenbordet.

En annen kjekk løsning er den brede karmen som går igjen i flere av vinduene. Både i stuen, i kjøkkenhjørnet og på barnas soverom kan ungene sitte i vinduet og slappe av mens de nyter utsikten og det naturlige lyset. 

Familiehunden Olaf vet også å benytte seg av den muligheten.  

Dog breed, Sky, Plant, Window, Building, Carnivore, Shade, Tree

Rieko og og familiehunden Olaf nyter utsikten over Egersund fra kjøkkenet. Foto: Schibsted Partnerstudio.

– Dette er et vel gjennomtenkt renoveringsprosjekt der familien har gitt huset et helt nytt uttrykk gjennom ny kledning og nye vinduer. Vinduene er husets øyner, og gjennom renoveringen har de åpnet opp for utsikten og lyset, sier Anders Roulund. 

Han er innovasjonssjef hos vindusprodusenten NorDan og er mektig imponert over det familien i Egersund har fått til.

Enormt produktspekter

Det er mange valg å ta hensyn til om man skal bygge et nytt hus eller renovere. Planlegging av vinduer og dører er noe av det viktigste du gjør i et bygg. 

– Husets uttrykk betyr mye og forteller mye om dem som bor i huset. Det å renovere et hus er en stor investering. Derfor er kvalitet, garanti og solid leveranse viktig. Man skal føle seg fornøyd og trygg når man investerer i nye vinduer og dører, sier Roulund. 

Med markedets største produktspekter har NorDan akkurat det du trenger, og de kan hjelpe deg med lys, trivsel og sikkerhet.

Det er ingen grunn til at alle vinduene i et hjem skal være like. Moderne og dynamisk arkitektur legger ofte opp til vinduer i ulike størrelser og former, med forskjellige krav til funksjon. Noe skal være åpningsbare, noe skal være faste og noe skal kombinere de to.

NorDan har et stort nettverk av dyktige forhandlere over hele landet. De står klar til å hjelpe kundene med å finne rette løsninger, sier Roulund.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for NorDan

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)