På tide å finne frem strikkeren i deg? Tørk støv av bestemors strikkepinner og lag din variant av denne lettstrikkede genseren.

Produsert av VG Partnerstudio

Det er lite som slår følelsen av å bli ferdig med et strikkeprosjekt, når du sitter der med et plagg du har laget helt selv. Med denne oppskriften fra Nille kan du velge mellom tre ulike mønstre, som både er trendy og lettstrikket. Om du ønsker kan du også bruke oppskriften som et godt utgangspunkt for å lage ditt eget design.

MELERT MABEL GENSER

Hjemmestrikket er veldig trendy, og har denne sesongen vært vist på flere av de store catwalkene. Syns du gult er kult, men litt mye? Velg en melert variant, da vel! Genseren er strikket i dobbelt garn, og er derfor litt tykkere.

Link til gratis oppskrift på Mabel genser her

– Denne strikkeoppskriften kan lastes ned gratis på våre hjemmesider, og er både lavterskel og tidsriktig, sier garnansvarlig i Nille, Ida Harstad Groven.

MELERT GENSER

Denne genseren er strikket i dobbelt garn; kombinasjon av «Lun ull» og «Ren sw ull».

Gratis oppskrift her

Ifølge Groven har strikking vært en stadig økende trend de siste ti årene.
– Strikking har alltid vært en stor del av den norske kulturarven, men tidligere var det
hovedsakelig den eldre garde som strikket. Det endret seg drastisk for omlag ti år siden, da kjente profiler presenterte plagg med enkle mønstre, som «alle» kunne strikke. Influencere hang seg på, og det samme gjorde motehusene.

-Strikking har gått fra å være traust til trendy, og unge voksne begynner å kjøpe garn og strikke plaggene selv.

Vil du dele tips og erfaringer med andre strikkere av Mabel-genseren eller andre strikkeprosjekter? Meld deg inn i Facebook-gruppa «Nillestrikk»!


Kvalitet i sentrum

Nille fører merket Linde Garn i samarbeid med kvalitetsleverandøren House of Yarn, som mange forbinder med garnkolleksjonene til Camilla Pihl og Line Langmo.

– Det er veldig populært med naturfibre, som merinoull, alpakka og ren bomull. Folk er bevisste på kvalitet, og er villige til å betale litt ekstra for å kjøpe garn de vet vil tåle både bruk og vask. For oss er det viktig å ha fornuftige priser uten at det går på bekostning av kvaliteten, forteller Groven.

Kjeden har lansert garnet Lun ull, som er et mykt garn i 39 prosent ull, 36 prosent nylon og 25 prosent akryl. Garnet finnes i seks vårlige farger, og selges i butikkene så langt lageret rekker.

Les mer om Nilles utvalg av garn av god kvalitet og flotte farger her.MABEL GENSER MED TYNNE STRIPER

Denne sommerlige versjonen er en storfavoritt! Her er det brukt fire farger totalt – en bunnfarge og tre farger på de tynne stripene. Om du ønsker kan du velge en annen bunnfarge, og få et helt annet uttrykk. Eller gå for andre farger på de tynne stripene.

Oppskriften er veldig enkel, selv for nybegynnere. La deg inspirere av disse, eller lag din helt egen variant.

Link til gratis oppskrift på Mabel genser her.

TYNNE STRIPER

Genseren er strikket i «Lun ull» med natur som bunnfarge, og striper i lys grå, denimblå og solgul.

Gratis oppskrift her.

Oppblomstring i sosiale medier

– Vi ser at det har skjedd en voldsom oppblomstring av strikkegrupper på sosiale medier, spesielt på Facebook og Instagram. Her deles det erfaringer og oppskrifter, og det finnes noe for enhver smak og sjanger innen strikk, som mor og barn, de tradisjonelle mønstrene og trendstrikk. Det handler nok mye om den sterke DIY-trenden, som har vart i mange år nå, og som er en reaksjon på forbrukersamfunnet og bruk-og-kast-mentaliteten. Strikkeplagg av kvalitetsgarn har du lenge, sier Groven.


closeup photo of rocky mountain under blue and white sky

MABEL GENSER MED BREDE STRIPER

Vi har sett mye strikk med brede striper den seneste tiden. Det er både fint og ikke minst veldig enkelt å strikke selv. Her har vi brukt samme oppskrift og lun ull i fargene lys grå, natur og solgul. Veldig fresh og vårlig fargekombinasjon.

Link til gratis oppskrift på Mabel genser herBREDE STRIPER

En veldig enkel oppskrift man enkelt kan bruke som utgangspunkt for sitt eget design.

Gratis oppskrift her.
closeup photo of rocky mountain under blue and white sky
closeup photo of rocky mountain under blue and white sky
closeup photo of rocky mountain under blue and white sky

Instagram-konkurranse

Vi vil gjerne følge med på ditt prosjekt! Del bilder av ditt strikkeprosjekt med oss på Instagram med #lindegarn og #nillenorge, og bli med i trekningen av en superfin strikkepakke til en verdi av kr 1000,-. Nille trekker en tilfeldig vinner 30.04.2019. Vinneren blir kontaktet av Nille via Instagram.

Vil du bli Nilles strikke-ambassadør?

Vi vil knytte til oss kvinner og menn som er glad i å strikke, som Nille kan sponse med garn og strikkepinner. Send oss noen ord om hvem du er og hvorfor du liker å strikke til post@nille.no.

Påskeharen har vært her!

Nille har alt du trenger for barnas påskegodt. Påskeegg er populært for både store og små, og hos Nille finner du egg for enhver smak. I hyllene finnes større og mindre påskeegg, som både er fargesterke og dekorative. Fyll påskeeggene med deilige godbiter fra Nille, her er det noe for hele familien. I påsken er det lov å kose seg litt ekstra for store og små barn.

Foto: Produsenten

Duket for påskemorgen

Skap magiske øyeblikk med familie og venner. Dekk et hyggelig og delikat bord med pynt i påskegult og duse pasteller. Duk, servietter og påskekyllinger i ulike fasonger gir det lille ekstra for å skape den riktige påskestemningen i hjemmet.

Sjekk ut dette ....

Foto: Produsenten

Gjør klar hagen til påske

Lorem ipsum dolor sit amet, at latine concludaturque his, ut voluptua appetere accusata sit. Vix ei aeque aliquam bonorum, ex eum habeo voluptatum inciderint. Lorem ipsum dolor sit amet, at latine concludaturque his, ut voluptua appetere accusata sit. Vix ei aeque aliquam bonorum, ex eum habeo voluptatum inciderint.

Sjekk ut dette ....

Foto: VG Partnerstudio

Podcast til håndarbeidet?

Det er helt perfekt å høre på podcast mens du strikker, så få med deg disse anbefalingene! Her er fem True Crime-favoritter, siden det snart er påske:

  • VGs nye storsatsning, Vandreren
  • Amerikanske S-town
  • VGs Krimpodden om norske krimgåter
  • Young Charlie om den unge massemorderen Charlie Manson
  • Criminal med enkeltstående og avsluttende episoder 

Gratis oppskrifter, informasjon om garn og strikkepinner her.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)