Annonsørinnhold

Mange har store planer for innredningen hjemme – og ikke like stor plass å realisere dem på. Du behøver heldigvis ikke å skrinlegge alle drømmene dine selv om du har et begrenset antall kvadratmeter å boltre deg på. En liten stue kan nemlig oppleves romslig hvis du velger smarte løsninger.


EKSPERT: Kjersti Rostad og de andre i Møbelringen har mange tips på lager om du trenger hjelp til å innrede smart på liten plass.


– Hos Møbelringen har vi mange fleksible løsninger for både sofa og spisebord, og de ansatte har høy fagkunnskap og et godt øye for smarte løsninger som kan fungere hjemme hos deg. At man har begrenset plass er ikke et problem – det er en morsom utfordring, sier Kjersti Rostad i Møbelringen Orkanger.


Her er tre gode råd til deg som skal innrede stuen i en liten leilighet eller hybel!


OPPBEVARING: Perfekt for deg som vil utnytte hver millimeter av stuen – og samtidig beholde et stilrent og åpent uttrykk. Woodstory Urban skjenk.

1. Tenk smarte løsninger for oppbevaring

Det viktigste du bør tenke på når du skal innrede en mindre leilighet, er oppbevaring. Sjansen er stor for at du eier en del småting som lett kan oppfattes som rot og forstyrrende elementer dersom de må ligge fremme til enhver tid. Å investere i møbler som rommer mye, er derfor et godt tips. For å unngå at rommet oppleves som trangt og vanskelig å bevege seg i, er det lurt å ikke fylle opp med for mange møbler, og sørge for at de møblene man skal ha inn i rommet fyller flere funksjoner. 

– En sofapall med oppbevaring er for eksempel god å hvile føttene på, det kan være en ekstra sitteplass når du får gjester, og du kan oppbevare ting i den. Vinn-vinn-vinn, ler Kjersti. 

Skjenken Urban fra Woodstory rommer mye, men er ikke for stor og prangende. Bak lukkede dører kan du gjemme mye som ellers kunne fremstått som rot, og fordi den har en høyde på 85 cm og en dybde på bare 40 cm, vil den oppleves nett mot veggen.

En praktisk tv-benk sparer gulvplass, og gjør det enkelt å komme til når du skal støvsuge. Velg en vegghengt tv-benk for å få et åpent uttrykk i en mindre stue. Smarte dører med push-open-funksjon gjemmer fjernkontroll, tv-boks og ledninger. 

Ta en titt på oppbevaringsløsninger fra Møbelringen her

2. Velg en tilpasset sofa og et spisebord som kan justeres etter behov

FLEKSIBEL: En modulsofa kan bygges nøyaktig slik du vil ha den, alt etter hvor mye plass du har i stuen din. Passion Slim modulsofa.


En modulsofa er som skapt for både små og store leiligheter, fordi de er fleksible og kan tilpasses dine behov – og din plass. For å få et bedre inntrykk av hvor stor sofa du faktisk har plass til, kan det være en idé å markere opp området der du planlegger å plassere sofaen med maskeringsteip på gulvet. Da kan du enkelt se om du vil ha nok plass til å bevege deg rundt sofaen. 

– I en liten stue kan en sofa med en sjeselong være ideell, fordi det gir ekstra sitteplasser og du samtidig har plass til å strekke deg ut når du skal se på film. Mange av våre modulsofaer gir deg muligheten til å velge hvilken side du vil ha sjeselongen på. Trenger du hjelp til å sette sammen en modulsofa, anbefaler jeg at du tar med målene og snakker med en av våre medarbeidere – de er gode på å finne de beste løsningene, forteller Kjersti.  

Les mer om fordelene med en modulsofa her

Mange leiligheter har en stue med åpen kjøkkenløsning, og bør derfor også romme  spisebordet. Fordi de færreste har behov for sitteplass til 12 til vanlig, men samtidig gjerne vil ha muligheten til å utvide bordet, anbefales spisebord med ileggsplater. Det gir deg muligheten til å ha et mindre spisebord som ikke tar for mye plass i hverdagen, og likevel plass til å invitere gjester.

– Møbelserien Woodstory som selges eksklusivt hos oss, gir deg fantastiske muligheter til å skreddersy nøyaktig det bordet som passer inn i leiligheten din. Ikke bare kan du velge størrelse og få ileggsplater for å enkelt utvide bordet når du får gjester, men du kan faktisk velge både bordplate, ben, farge og finish. Alt blir produsert på bestilling og med solid håndverk, forteller Kjersti i Møbelringen. 

Se alt til spiseplassen fra Møbelringen her

3. Velg møbler som har flere funksjoner

TENK SMART: Velg et spisebord som kan brukes til mye. Brooklyn spisebord i hvitoljet eik.

Nettopp spisebordet er et av de møblene som kan få flere funksjoner i hjemmet ditt, og på den måten spare plass. Bordet som kanskje er hjemmets mest hardtarbeidende, kan brukes til mye mer enn å spise ved. Mange jobber hjemmefra ved spisebordet. Andre sitter i timevis, dypt konsentrert med hobbyen sin – med spisebordet som underlag.  

Har du ofte overnattingsgjester, men ingen ekstra soverom å innrede som gjesterom kan en sovesofa være en god løsning. 

– Også blant sovesofaene du får kjøpt hos Møbelringen finner du muligheter for å skreddersy en sofaløsning etter dine ønsker og plassen du har tilgjengelig, avslutter Kjersti.

Se mer fra Møbelringen her 

Til toppen

Schibsted Partnerstudio

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)