Vintersikker og praktisk hybridbil: Derfor falt småbarnsfamilien for SUVen

Familien Trandem ønsket en ny, elektrisk hverdagsbil. De falt for nye Mitsubishi Outlander PHEV med firehjulstrekk.

Produsert av VG Partnerstudio

Siden lanseringen i 2014 er det blitt solgt over 18.000 biler fra den norske importøren, noe som gjør Outlander PHEV til en av landets mest solgte biler.

Synnøve og Rune Trandem fra Langhus er to av de som kan skrive under på at bilen står til forventningene. De anskaffet Outlander PHEV for et halvt år siden, og har til nå spart anslagsvis 5000 kroner kun på drivstoff.

HVERDAGSBIL FOR FAMILIEN: Synnøve, Rune, Alida og Max stortrives med sin nye bil. Brand Studio

Sammen har de to barn på seks og åtte år, og lever et hektisk familieliv. Ekteparet var ute etter en praktisk hverdagsbil som kunne brukes til og fra jobb, skole og aktiviteter i nærområdet – og til lengre turer i helgene.

Finn din nærmeste Mitsubishi-forhandler her
– Siden jeg jobber som personlig trener i nærområdet kjører jeg ikke mer enn 15 kilometer om dagen, sier Synnøve.

Paret begynte derfor å sondere terrenget etter en ny bil tilpasset familiehverdagen - helst elektrisk. Det var også viktig for dem at den kunne trekke henger og ha stativ på taket, slik at de kunne få med seg alt av ski og sykler.

PLASS TIL UTSTYR: For familien Trandem var det viktig at bilen kunne ha takstativ og hengerfeste. Brand Studio

Etter å ha prøvekjørt bilen, var paret blant de første som fikk den nyeste modellen.

– Vi falt veldig for den under prøvekjøring. Den har alt vi trenger som familie: Drivkraft, firehjulstrekk og at den kan kjøres elektrisk. Vi synes også det er fint at vi ikke bidrar til å forurense så mye, sier Rune.

Avgiftsvinner

I den nye modellen har firehjulstrekkeren en el-rekkevidde på opptil 54 kilometer. I tillegg til en ny og kraftigere bensinmotor på 2,4 liter, kan man dermed kjøre på ren elektrisitet i hverdagen og slipper «rekkeviddeangst» på langtur.

– Det er flere oppgraderinger enn du kanskje ser ved første øyekast og før du prøvekjører, sier Vegard Werner, produktsjef hos importøren MMC Norge AS.

Kalkulator: Se hvor mye du kan spare med Outlander PHEV

PERFEKT PÅ VINTERFØRE: Produktsjef i Mitsubishi, Vegard Werner, med nye Outlander PHEV. Mitsubishi

Som ladbar hybrid lades Outlander PHEV med strøm hjemme. I tillegg kan bensinmotoren produsere strøm til batteriet.

– Dette er rett og slett en avgiftsvinner som har tatt Norge med storm. Outlander PHEV er skreddersydd for norske forhold til en familievennlig pris, sier produktsjef i Mitsubishi, Vegard Werner.

Bilen har også topp moderne sikkerhetssystemer som blant annet 360 graders kamera, blindsonevarsel, frontkollisjonsvarsel, Adaptiv Cruise Control og Bi-LED-lys som øker sikten.

I tillegg er SUV-en stillegående og har praktiske systemer som Apple Carplay hvor du kan få Google Maps, Spotify, podcaster og mer rett opp på en HD touch-skjerm.

Vil du prøvekjøre Mitsubishi Outlander PHEV? Bestill prøvekjøring her

Som en del av oppgraderingene har nye Outlander PHEV fått et enda mer sporty interiør og moderne design.

– Innvendig er det nye seter med mer sidestøtte, og toppmodellen S Edition har fått har fått eksklusive skinnseter med diamantsøm. Begge toppmodellene har nå svart innvendig taktrekk som standard, sier Werner.

Nye Outlander PHEV har også fått to nye kjøremoduser:«Snow» og «Sport». «Sport» gir en mer direkte kjørefølelse, mens «snow» optimaliserer veigrepet på glatt føre.

Mitsubishi Outlander PHEV kommer med en eksklusiv 7 års norgesgaranti. Les mer om garantien her.

Fra to- til firehjulstrekk

En ting som var viktig for familien Trandem i søken etter ny elbil, var at SUV-en fungerte godt på vinteren. Nye Outlander PHEV har Mitsubishis klasseledende S-AWC (Super All Wheel Control) firehjulstrekk som gjør det enkelt å komme frem på det norske vinterføret.

– Med firehjulstrekk slipper vi at bilen krasjer i hver eneste snøfonn - nå feier vi bare over. Før hadde vi tohjulsdrift og da satt vi mye fast, forteller Rune.

Familien Trandem valgte Mitsubishi Outlander PHEV, fordi man får mye bil og utstyr for pengene sammenlignet med andre. At de sparer tusenvis av kroner i måneden på drivstoff, og at bilen sparer miljøet er selvfølgelig et stort pluss.

– Den passer utmerket til en familie på fire! Den er økonomisk gunstig, og dessuten sparer man miljøet. SUV-en er pen å se på og får jobben gjort når du skal på familietur med bilen full av sportsutstyr, avslutter Rune.

Nå får du privatleasing av topputstyrte Instyle+ fra kr 2.990 per måned. Dette er en leasingavtale over 36 måneder eller 45.000 km (avhenger av hva som inntreffer først). Startleie/etablering kr 75.513. Totalpris kr 183.153 (varierer med rentenivå). Pris gjelder bil levert i Oslo. Innstegsmodellen koster fra 435.800 kroner.

Les mer om Mitsubishi Outlander PHEV her.

trackertracker