Kjøttfrie middagsfavoritter som er fulle av smak

Produsert av VG Partnerstudio

Du trenger ikke å la deg skremme bort av oppskrifter uten kjøtt. Her får du middagsforslag som er mettende og ikke minst veldig gode.

Flere har de siste årene innført kjøttfri mandag, og middagen trenger ikke å bli noe dårligere fordi den ikke inneholder verken fugl, fisk eller storfe. Noen middager blir enda bedre med andre råvarer i fokus. Å spise mer vegetarmat er ikke lenger en livsstil – nå er det også godt, takket være alle kjøttalternativ som finnes i butikken.

Én som heier på vegetarmat er ferskvaresjef på MENY Ringnes Park i Oslo, Jacob Weinrech Mogensen. Han jobber i butikken som selger desidert mest vegetar-mat av alle MENY-butikker i landet.

– Jeg tror nordmenns forhold til vegetarmat har endret seg betraktelig de siste årene, og mange ønsker i dag et mer variert kosthold og har litt mer fokus på miljø og egen helse.

Mogensen har selv spist mye vegetarmat i årevis.

– I starten var det nærmest umulig å få tak i vegetarmat i Norge. Vi skal heller ikke mange år tilbake i tid hvor det eneste som var å finne i segmentet var kjedelige frysevarianter.

Les også: Økning i vegetar på 60 prosent


– I dag bugner det imidlertid av god og fersk vegetarmat.

Jacob Weinrech Mogensen


Hos MENY har de fokus på vegetarmat, og i butikken på Ringnes Park har de en kokk og vegetaransvarlig som hver dag lager fersk mat som kundene kan plukke med seg hjem.

– Vi finner hele tiden på nye ting, så det er alltid noe spennende innenfor vegetar å finne hos oss.

Mogensen forteller videre at kundene også er med på å utvikle vegetarkonseptet i butikken, og at de er gode på å komme med tilbakemeldinger og ønsker.

– Kundene utfordrer oss hele tiden. De er nysgjerrige på nye vegetarprodukter og er generelt opptatt av hva de spiser. Vegan-pizzaen er populær, og ellers selger vi mye egenprodusert balsamico-sopp, mangosalat og vegansk samosa. Nå har vi også fått inn den sagnomsuste Beyond burgeren, som vi tror mange vil like.

Les også: Dette er de mest kjøpte kjøttfrie produktene

Lenger ned i artikkelen finner du noen av MENYs beste vegetar-oppskrifter!

Hvit-pizza-med-spekeskinke.png
Eksotisk-rekesalat-med-papaya-og-mango.jpg

Dersom du er en av dem som kunne tenke deg å spise litt mer vegetarmat, så får du her noen gode tips. For det er heller ikke slik at du må legge middagsfavorittene på hylla for å spise kjøttfritt. Mange av dem blir nok minst like gode med vegetarprodukter, eller med frukt og grønnsaker.

Her har vi samlet flere middagsoppskrifter til deg som trenger inspirasjon til kjøttfrie middager som passer perfekt hele uken.

VEGETARLASAGNE

Vegetarlasagne


I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med spinat, og takket være pasta og ost så fungerer vegetarlasagnen fortsatt som en mettende og god middag. De runde smakene er enkle å like for både store og små – og det er stor sannsynlighet for at denne versjonen av den italienske klassikeren blir en ny familiefavoritt.

For å gjøre din egen vri på retten kan du leke litt med ingrediensene som skal i og på lasagnen. Å bruke oster som ricotta og mozzarella gir en mer kremete lasagne, mens aromasopp gir den mer smak. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Voilá!

Her kan du se listen over ingrediensene du trenger for å lage vegetarlasagne.

Ost_Stykke_.png

Vegetarburger

Enten du er vegetarianer eller bare har lyst på et kjempegodt kjøttfritt alternativ til hamburgeren er dette en burger som må prøves.

Denne varianten med grillet mais, sopp, tortillachips, spicy salsa og ostesaus er så full av deilige smaker at selv en kjøttelsker vil bli imponert.

Voilá!

Her kan du se listen over ingrediensene du trenger for å lage vegetarburger.

sopp.png

Wok med nudler


Eksotisk vegetar nudelwok med pulled marinert kjøtterstatning er full av spennende smaker, takket være ingredienser som chili, vårløk, ingefær og koriander. Denne middagen er også rask og enkel å lage.

Voilá!

Her kan du se listen over ingrediensene du trenger for å lage vegetarisk wok med nudler.

chili.png

Vegetarboller i karrisaus

Dette er en smakfull vegetarisk gryterett med vegetarboller, kremet karrisaus, paprika og eple. Vegetarbollene er laget på soyaprotein, og de er også uten melk, gluten og egg. Denne oppskriften lages raskt og enkelt, og vil gi deg en smak av det indiske kjøkken. I tillegg ser den fantastisk ut på tallerken med de sterke fargene!

Voilá!

Her kan du se listen over ingrediensene du trenger for å lage vegetarboller i karrisaus.

paprika.png

Vegetarisk thaigryte

En deilig, kjøttfri thaigryte med eksotiske smaker som chili, kokos og lime vil definitivt vekke smaksløkene dine. Samtidig så er den såpass mild at den passer til både store og små.

Listen over ingredienser kan kanskje virke litt lang, men thaigryten er ikke vanskelig å lage. Du kan selv velge om du ønsker å bruke VegMe pulled eller vegetarboller som erstatning for kjøtt.

Voilá!


Her kan du se listen over ingrediensene du trenger for å lage vegetarisk thaigryte.

Vegetartaco i hjertesalat

Prøv en ny vri på fredagstacoen med denne kjøttfrie varianten servert i hjertesalat. I oppskriften er kjøttet byttet ut med marinert pulled, som er et fint alternativ til pulled pork.

TIPS!
Her kan tilbehøret varieres etter smak og alt som passer til taco kan brukes. Skvis litt frisk lime over tacoen rett før servering for å heve smaken!

Voilá!

Her kan du se listen over ingrediensene du trenger for å lage vegetartaco i hjertesalat.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)