Fem digge hverdagsretter med lam


Produsert av Schibsted Partnerstudio

Bli inspirert:

Det trenger verken være søndag eller fest for at man skal nyte deilig lam til middag. Her gir vi deg fem spennende og enkle hverdagsretter med lam i hovedrollen!

De siste helgene har mange funnet frem både steketermometeret og den store gryta: Høsten er her, og lam er endelig i sesong. De gode, lune søndagsmiddagene som lammestek og fårikål er favoritter blant mange. Men nå som vi har det deilige kjøttet lett tilgjengelig, er det ingenting i veien for å nyte lam midt i uka!

Tvert imot: Lammekjøtt er både magert, smakfullt og lett å tilberede – og passer dermed perfekt for hverdagsmåltidene!

I tillegg har lam en mer særegen smak sammenlignet med de vante smakene som svin, kylling og storfe. Åpner du for mer lam i hverdagen, åpner du dermed for nye, spennende smaksopplevelser!

Om du er usikker på hvordan lammekjøtt skal tilberedes eller hva slags kjøtt du skal velge til neste middag, kan du ta en titt i MENYS lille lammeguide her.

Her er fem enkle og fristende hverdagsretter med lam!

Rask wok med lam og grønnkål

Denne friske, lette woken er ferdig på kun tyve minutter. Alt du trenger er strimlet lam, grønnkålmix, en god woksaus, lime, sesamfrø og ris. Nam!

Indisk gryte med lam

Det er ikke bare i norsk tradisjonsmat at lammekjøtt kommer til sin rett! Prøv denne hjemmelagde indiske gryten med lammestrimler, masse godt krydder, ingefær og kokosmelk. En sikker hverdagsfavoritt!

Strimlet lammelår i wrap

Om du trenger et smakfullt avbrekk fra fredagstacoen kan vi anbefale denne digge wrapen! Med saftige strimler av lam, tomatsalsa og ost er dette en rett hele familien vil like. Det beste av alt? Det hele er klart i løpet av tyve minutter.

Shish kebab

Kebab er en livrett for mange, og det er absolutt ikke vanskelig å lage på egen hånd! Alt som trengs er saftige biter av lammekjøtt med en god marinade, grillet på grillspyd eller stekt i ovnen.

Lam i lun saus med potetmos

Har du prøvd denne deilige sausen fra MENY? Den passer nemlig perfekt til lam. Denne lune retten er som skapt til gufsete høstkvelder, og er både enkel og rask å lage.


Det kresne lammet fra Jæren

Har du noen gang tenkt på at det ikke er tilfeldig hvor en saueflokk stopper opp for å beite? 

Sauer er faktisk veldig kresne dyr, og slår seg kun til ro med det aller beste. Det påvirker smaken. Næringsrikt gress, urter og friske planter er blant favorittene til norske lam som går på beite, og dette er med på å gi kjøttet den gode smaken som vi gleder oss til hver høst.


Sauene fra Jæren i Rogaland gresser fritt hele sommersesongen, og beiter i frodig, friskt og variert terreng. Det merkes på smaken, og lammekjøttet fra Jæren regnes som en av våre aller beste matskatter.

TIPS!Se etter stempelet Jæren Smak neste gang du skal ha lammekjøtt! Stempelet garanterer nemlig god smak og kvalitet – hver eneste gang. 

Lær mer om kvalitetstempelet Jæren Smak

Streker_Sirkel_Stor2.png
Meat, Ingredient, Cuisine, Food, Dish

TIPS!Lam smaker best når det ikke er helt gjennomstekt – slik som med storfe. Blir det for godt stekt, kan kjøttet fort bli tørt. 

Lær mer i MENYS lille lammeguide!

Streker_Sirkel_Stor2.png
_DSC87662.jpg

TID FOR KREATIVITET: Å bake, designe og pynte pepperkakehus er for mange adventstidens høydepunkt. Her kan du virkelig utfolde kreativiteten din! Foto: Meny.

menykollasje3.jpg
Text, Pink, Red

Raskt, enkelt og godt

Det store spørsmålet «hva skal vi ha til middag i dag?» stilles flere ganger i løpet av uken. Svaret finner du kanskje blant disse gode, enkle - og litt sunnere - oppskriftene på hverdagsmiddager.

Smoothie med bjørnebær og rødbet

Denne litt sunnere smoothien er like fargesterk som den er smakfull. Plukk med deg frosne bjørnebær, rødbete, eplejuice og yoghurt neste gang du handler, så har du alt du trenger for deilig frokost eller mellommåltid.

Vegetar-tandoori.jpg
Grillede_fiskekaker_i_pita_med_aioli_og_reker.jpg
Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)
Font, Line, Text, Red
Font, Text, Red
Annonsørinnhold