Detaljene som gir terrassen et løft

Små justeringer og minimalt med innsats kan gjøre underverker for terrassen din.

Det er vår, og lite gleder oss mer enn å flytte ut. Det vil si utendørs. Men for å nyte utelivet i fullt monn, med lavest mulig skuldre, kan det være smart å ta noen enkle grep som gjør terrasselivet enda mer komfortabelt. Overraskende nok, er det ikke så mye som skal til for å skape rom med det lille ekstra.

Meld deg på MAXBOs nyhetsbrev: Her får du får varsel om kampanjer, tips, råd og andre aktiviteter. Kostnadsfritt, selvfølgelig!

I STRANDSONEN: Treverk og rullestein er flott i kombinasjon. Nesten som å være på stranden i egen hage. Foto: KEBONY

Miks materialer

I likhet med interiøret inne, kan kontraster bidra med det lille ekstra også i utearealet. Variasjon i materialer skaper spenning og gir en wow-faktor!

Har du hørt om alle?: Her er de åtte terrassebordene du bør vite om

Blander du for eksempel treverk med steinheller eller rullestein, får uterommet straks en annen atmosfære. Ønsker du å myke opp inntrykket enda et hakk, kan gulvtepper eller store sitteputer være prikken over i-en. En slik kontrast underbygger følelsen av å ha et ekstra rom i rommet. Ulike materialer appellerer til ulike sanser, og særlig når du beveger deg barbeint rundt er det behagelig med variasjon i underlaget. Det finnes et stort utvalg av belegningsstein og heller som du kan kombinere med terrassebord etter egen smak og stil. Ønsker du et mykere alternativ til stein, kan gummiheller være supert som underlag.

Her kan du lese mer om å kombinere stein og tre.

Lag soner

Å lage deg soner er et effektivt virkemiddel for å gjøre utemiljøet lunt og trivelig. Det gir følelsen av å ha flere rom å bevege seg rundt i.

To viktige kombinasjoner: Dette løfter uteplassen din

Har du én stor terrasseflate til rådighet, er det flere enkle grep som kan gjøres for å skille sonene fra hverandre. Store blomsterkasser kan du kjøpe ferdige eller bygge selv, og hos MAXBO får du blomsterkasser som er over én meter høye. Disse er en romdeler i seg selv, og er særlig fine til vekster som tåler å stå ute hele året. Et lite grantre, for eksempel, fungerer utmerket som skille mellom sonene om sommeren og kan pyntes med lys på terrassen om vinteren.

GRØNT SKILLE: Store blomsterkasser er effektive til å skille sonene fra hverandre. Foto: RKC.

GRØNT SKILLE: Store blomsterkasser er effektive til å skille sonene fra hverandre. Foto: RKC.

ROMDELER: De høyeste blomsterkassene er over en meter høye og er dekorative samtidig som de har en praktisk funksjon. Fås også i hvitt. Foto: RKC.

ROMDELER: De høyeste blomsterkassene er over en meter høye og er dekorative samtidig som de har en praktisk funksjon. Fås også i hvitt. Foto: RKC.

Lett med levegg

En levegg er noe av det aller mest effektive du kan bruke for å lage soner. I tillegg til å dele opp terrassen rent fysisk, gir den le mot vinden og gjør inntrykket lunt og trivelig. Kroken kan du innrede med solsenger, spisebord eller sofagruppe, og om du i tillegg kombinerer med markise eller en stor parasoll, har du en oase utenfor stuedøra hele sommeren igjennom.

Her kan du lese mer om solskjerming utendørs.

Her ser du hvor enkelt du setter opp et levegg:

Vind i seilene

Ønsker du enda større fleksibilitet, er sideseil et alternativ. Disse kan enkelt trekkes ut og inn etter behov, og gir le for vinden samtidig som det skjermer for innsyn. De uttrekkbare seilene monterer du lett som bare det, festet i tak eller vegg. Gråfarge og størrelse velger du etter hva som passer best hos deg.

La været være

Været kan som kjent være ustabilt her i nord, selv om kalenderen viser at det er sommer. Men ikke la antall varmegrader styre hvorvidt du skal få nyte sommernatta i fullt monn. En terrassevarmer gjør kvelden lenger og enda mer behagelig, uansett temperatur.

LITEN OG NETT: Er er ikke alltid størrelsen det kommer an på. Denne bordmodellen fra Sundwind gir behagelig varme til de som er samlet rundt bordet. 

LITEN OG NETT: Er er ikke alltid størrelsen det kommer an på. Denne bordmodellen fra Sundwind gir behagelig varme til de som er samlet rundt bordet. 

Ønsker du en kraftigere variant som varmer et større areal, finnes et stort utvalg av både gass- og elektriske lamper. Eller du kan rett og slett investere i en gasspeis. Ikke bare gir det lun og god varme, men bidrar til den gode følelsen av å ha flyttet stuen ut på terrassen. Dermed kan man nyte vår- og sommerkvelden der den er aller best, nemlig ute!

KRAFTIG KAR: Denne er 221 cm høy og gir god varme på terrassen eller i hagen. 

KRAFTIG KAR: Denne er 221 cm høy og gir god varme på terrassen eller i hagen. 

FLEKSIBEL: En gasspeis gir deilig peiskos utendørs, og ekstra praktisk er at den har hjul og dermed kan flyttes rundt etter behov.

FLEKSIBEL: En gasspeis gir deilig peiskos utendørs, og ekstra praktisk er at den har hjul og dermed kan flyttes rundt etter behov.

Les mer om terrassevarmere her, eller få enda mer inspirasjon til terrasselivet her.

Har du spørsmål om noe annet i forbindelse med ditt terrasseprosjekt, eller andre ting i og rundt hjemmet, kan du kontakte MAXBO Kundeservice.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

Dette er VG Partnerstudio

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro
Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Maxbo. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.