Den perfekte garderoben bygger du enkelt selv

Klær som raser ut når du åpner skapet og fullstendig mangel på oversikt. Kjenner du deg igjen? Her er syv tips for å få orden i kaoset ditt – en gang for alle.

– Du skal ikke være veldig nevenyttig for å bygge drømmegarderoben selv. Systemet til Elfa er 100 prosent fleksibelt, og enkelt å sette opp, sier Vegard Aas, salgsleder hos MAXBO Stormarked Hvam.

En undersøkelse gjennomført av oppbevaringseksperten Elfa viser at nesten syv av ti nordmenn har stått foran klesskapet sitt og kjent følelsen av å ikke ha noe å ha på seg. Samtidig svarer én av tre at de har slitt med å stenge skapdøren på grunn av for mye klær.

Psst! Akkurat nå er det kampanjepriser på garderobeinnredning og skyvedører hos MAXBO!

Grafikk: ELFA\/VG PARTNERSTUDIO

Grafikk: ELFA/VG PARTNERSTUDIO

– Jeg har inntrykk av at folk er opptatt av orden og en ryddig garderobe. Likevel er det mange som kommer til oss og ber om hjelp til å få nettopp det, sier Aas.

Han forteller at de hos MAXBO har mange forskjellige løsninger, som kan tilpasses ulike behov.

– Den store forskjellen på garderobene våre er om de er «walk in» eller bak skyvedører. En «walk in»-garderobe kaller vi også møbelgarderobe, mens en garderobe som er skjult bak skyvedører kan det være mer praktisk enn dekorativ.

Se noen av de mange garderobeløsningene hos MAXBO her

FULL KONTROLL: Aldri mer hauger med klær på soverommet, og saker og ting som flyter! Med systemet fra Elfa bygger du enkelt løsningen som passer for deg og dine ting. Foto: ELFA

Tegnet fra sofaen - levert på døren

Svenske Elfa er giganten på skyvedørsgarderober og praktisk innredning, og er kjent for hengesystemet som gjør det enkelt å bygge den perfekte garderoben selv.

– Vi selger også kvalitetsgarderober fra den norske produsenten Langlo. De har samme tegneprogram på nett som det vi bruker i butikken. Det betyr at du faktisk kan sitte hjemme i sofaen og tegne drømmegarderoben, sende en bestilling til oss, og få den levert på riktig rom innerst i fjerdeetasje. Jeg pleier å kalle det kortreist garderobe, ler Aas.

Skreddersydde skyvedører eller elegant «walk in»: Design drømmegarderoben din her!

Vegard Aas, salgsleder hos MAXBO Stormarked Hvam

Vegard Aas, salgsleder hos MAXBO Stormarked Hvam

Han vil likevel anbefale kundene sine å ta turen til en MAXBO-butikk.

– På stormarkedene har vi nesten hele sortimentet til Elfa utstilt, så her er det mye inspirasjon å hente. Vi har også bred kompetanse på garderobe og oppbevaring, og kan komme med gode innspill og veiledning, slik at du velger riktig løsning for deg.

Bygge garderobe? Her er spørsmålene du bør stille deg

For å få orden i sysakene en gang for alle, har Aas syv tips til deg:

LETT Å TILPASSE: Skinnesystemet fra Elfa er designet slik at du enkelt kan flytte rundt på hyller, skuffer og heng, etter hva som passer seg. Foto: ELFA

1. Pakk bort!

– Overfylte garderober er noe mange sliter med. Hvis du har plass til det, vil jeg anbefale å innføre sesongbasert garderobe, slik at du kan rullere mellom sommer- og vintertøy. Pass også på å kvitte deg med klær barna har vokst ut av, eller som du vet ikke kommer til å passe neste vinter.

Pakk bort sommeren i disse smarte oppbevaringsboksene

GJØR DET SELV: Med tegneprogrammet til den norske produsenten Langlo, er det enkelt å designe den perfekte garderoben selv, tipser Aas. Foto: LANGLO

GJØR DET SELV: Med tegneprogrammet til den norske produsenten Langlo, er det enkelt å designe den perfekte garderoben selv, tipser Aas. Foto: LANGLO

2. Ha en fast plass til alt

– Hvis du vet hvor ting skal, og alt har en plass, blir det mye enklere å få oversikt. Det høres kanskje enkelt ut, men klarer du det, er du langt på vei.

Hyller, skap, kurver eller veggheng: Se alle de ulike mulighetene

ORDEN: Enten du er på jakt etter en skyvedørsgarderobe eller en «walk in»-løsning, har den norske produsenten Langlo noe som passer deg. Foto: LANGLO

ORDEN: Enten du er på jakt etter en skyvedørsgarderobe eller en «walk in»-løsning, har den norske produsenten Langlo noe som passer deg. Foto: LANGLO

3. Heng opp

– Du får definitivt bedre oversikt med et hengesystem. I skuffer kan en del plagg bli gjemt helt innerst, og i hyller blir gjerne klærne som ligger ytterst brukt mest. Det er ikke noe i veien for å henge opp både bukser og gensere, i tillegg til skjorter og kjoler. Skuffer passer derimot ypperlig til undertøy og sokker, og mindre ting som skjerf, luer og votter.

Få beskjed når MAXBO har gode tilbud på garderobe og andre nyttige ting!

IKKE BARE SOVEROM: Det er ingenting som sier at en lekker garderobe er forbeholdt soverommet eller gangen. En stilren skyvedørsløsning på kjøkkenet er både oversiktlig og ryddig. Foto: ELFA

4. Organiser smart

– Hva skal du ha i garderoben? Og er det en mann eller en dame som skal benytte garderoben, eller er den felles for hele familien? Det er nemlig forskjell på om du bør ha lange heng til kjoler eller kåper, eller om garderoben primært skal fylles med jakker, bukser og skjorter. Og sist, men ikke minst, det evige spørsmålet: Hvor mange sko skal du ha plass til?

Så du denne? Plassen du ikke visste du hadde!

5. Opp fra gulvet

En ting som er sikkert, er at det er upraktisk med et gulv som er fullt av sko og andre saker når du skal gjøre rent.

– Det blir også fort rotete i gangen hvis alle skoene skal stå fremme til enhver tid. Uttrekkbare skohyller i garderoben er mye mer oversiktlig, og ser mye flottere ut.

SKJULT ELLER ÅPENT: Enten du ønsker skyvedører eller en åpen løsning, har Elfa garderoben som passer ditt behov og hjem. Foto: ELFA

6. Utnytt takhøyden

Mange garderobeløsninger er basert på standard bredde og dybde, men det er ingenting i veien for å bygge i høyden!

– Fester du øverste heng på to meters høyde, har du sannsynligvis plass til en hylle over, hvor du kan ha kasser med tingene du ikke bruker hver dag, sier Aas, og fortsetter:

– Ta mål før du drar til din nærmeste MAXBO-butikk, så blir det enklere for oss å hjelpe deg med å designe drømmegarderoben. Ta gjerne med noen bilder av rommet også. Det er fort gjort å glemme en lysbryter eller et sikringsskap, så jo flere detaljer vi har, jo bedre er det.

Ny garderobe? Slik tar du riktige mål

7. Tenk på barna

– Jeg tror mange foreldre kjenner seg igjen å måtte mase over den jakka som atter en gang ligger på gulvet i gangen. Jeg gjorde det selv med mine barn, helt til sønnen min gjorde meg oppmerksom på at han faktisk ikke rakk opp til knaggen! Et godt tips for å unngå kaos er derfor å ha skuffer og knagger i barnas høyde.

Hva passer for deg? Fire ulike oppbevaringsløsninger

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Maxbo. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør