Slik lager du barnas eget drømmehus

Å få et eget lite hus i hagen er en drøm for de fleste barn, og gir garantert mange år med glede og underholdning. Å være med å bestemme hvordan det skal se ut, og til og med få sitt eget lille maleprosjekt, er garantert stas - uavhengig av om du er fem eller tolv år.

– Lekehuset Rødhette fra Palmako er en av de store bestselgerne hos Maxbo. Det kommer i ferdige moduler, og er enkelt å sette opp selv. Du trenger ikke være håndverker for å klare dette. Det er også ubehandlet, slik at du kan male det akkurat sånn du selv ønsker, sier Jørgen hos Maxbo Stormarked Lier.

Rødhette har det lille ekstra, med detaljer som hems, plexiglass i vinduene, skodder og blomsterkasser. Her kan barna drømme seg bort, og la fantasien få fritt utløp.

Sjekk reaksjonen til barna da de fikk se lekehusene:

Selve lekehuset leveres med alt av skruer og festemidler du trenger for å sette det sammen, og bruksanvisningen guider deg enkelt gjennom byggeprosessen.

Lecablokker fungerer supert som fundament - du trenger ikke grave så mye som en centimeter. Det er imidlertid viktig at fundamentet er i vater - hvis ikke blir det vanskelig å montere lekehuset. Hos Maxbo får du gode tips til hvordan dette kan gjøres - det er nemlig flere mulige løsninger.

Skru deretter sammen en enkel ramme av trykkimpregnert treverk, og bygg lekehuset rett oppå denne. Husk også å kjøpe takpapp!

Her ser du hvordan du enkelt monterer Rødhette lekehus

FORNØYDE DOMMERE: Nicoline Warhuus-Wright (5), Kristin Grimkelsrud (5) og Jenny Bjone (6) var veldig imponerte over sluttresultatet, og mente de to husene hadde alt man kan ønske seg. Foto: VG PARTNERSTUDIO

Fire gode tips

For å vise frem hvor fine lekehusene kan bli, fikk vi hjelp av interiørveilederne Laila Falck og Anette Bonde Vesterby i Ella på Stell. De fikk frie tøyler til å male og innrede hvert sitt hus, i to ulike stiler. Sammen med salgsleder for maling og interiør hos Maxbo Stormarked Lier, Ammar Rana, deler de her sine beste tips til hvordan du går frem for å skape et skikkelig drømmehus - sammen med barna.

Vil du vinne et lekehus? Delta i Facebook-konkurransen her!

1. Lag et moodboard

– Bruk for eksempel Pinterest for å hente inspirasjon. Her kan du enkelt skrive inn relevante søkeord, og få opp en haug med bilder og fargekombinasjoner du kan la deg inspirere av. Sett det sammen, og se om du liker uttrykket, tipser Anette.

– Et annet enkelt, men godt tips er å bruke elimineringsmetoden. Vil jeg mot rødt, gult eller blått? Når du har bestemt deg for det, er det mye enklere å finne farger som harmonerer eller står fint i kontrast til hverandre, sier Laila.

Slik bygger du et solid fundament til lekehuset eller boden

RESTAURANTHUSET: Klassisk og lekent var stikkord for stilen vi valgte i det blå huset.

LESEKROKEN: På hemsen installerte vi en liten bokhylle og masse myke puter. En perfekt sone hvor barna kan drømme seg bort i fred.

KOM OG KJØP! Det lille kjøkkenet ble svært godt mottatt, og lekehuset ble raskt omgjort til café.

VELBEKOMME: Jenny Bjone (6) blir oppvartet med både lekemuffins og frokostblanding i Restauranthuset.

SLIPP FANTASIEN LØS: Nicoline Warhuus-Wright (5) og Kristin Grimkelsrud (5) gikk rett i rollene som restaurantsjef og gjest, og synes det var veldig stas å kunne servere ekte frokostblanding.

2. Velg dempede farger

– Gå gjerne for litt dusere farger enn du i utgangspunktet tenker. Du trenger ikke velge den «knæsjeste» tonen for at døren skal oppleves rosa. Med en litt dus base er det også enklere å bytte til et annet tema om noen år, ettersom barna vokser og interessene forandrer seg. Det gjelder også for barnerommet. Velger du en dus rosatone er det enkelt å gjøre om prinsesserommet til et ungdomsrom - så kan du heller velge sterke farger på detaljene, som puter, sengetøy og gardiner, sier Anette.

Gjør et kupp! Frem til og med 8. juli får du lekehusene Rødhette og Mikkel til nedsatt pris hos Maxbo

På det ene huset tok stylistene utgangspunkt i to ulike mønstrete stoff de fant i hobbybutikken Stoff & Stil, og valgte å finne farger som passet til disse. Ytterveggene på huset ble malt i en lys beigetone, med hvite detaljer og blå dør, mens innsiden ble malt i ulike blånyanser.

– Her valgte vi en klassisk stil, med nøytrale toner, som passer inn i nabolaget. Bruk gjerne et fargekart for å finne farger som er fine sammen. I Jotuns nye fargekart kan man bevege seg både vannrett og loddrett, for å enkelt finne farger som harmonerer - enten ulike nyanser av én farge eller flere forskjellige. Det kan gjøre valget litt enklere, sier Laila.

Vet du hvilken maling som holder lengst? Her er oversikten!

KOSEKROK: Både store og små trenger en pust i bakken en gang i blant.

PRAKTISK: Lekehuset fungerer ypperlig som oppbevaringssted til hageleker - så kan du bruke garasjen til det den egentlig er tiltenkt.

PIPPI: Nicoline Warhuus-Wright (5) var rask med å døpe det gule huset til «Pippi-huset».

DETALJER: Kunstige planter fra Maxbo holder seg like fine hele året, og passer perfekt i lekehuset.

TO HUS, TO STILER: Barna døpte det ene lekehuset til «Pippi-huset» og det andre til «Restauranthuset».

3. Involver barna i hele prosessen

– La barna være med på å bestemme hvordan lekehuset skal se ut, og gi dem gjerne ansvaret for sitt eget lille prosjekt - for eksempel å male døren eller blomsterkassene. De gir mestringsfølelse å få sin egen pensel og kunne hjelpe til, sier Ammar.

Nicoline Warhuus-Wright (5) var assistent da de to husene skulle males, og fikk i oppgave å male dørene på begge lekehusene - en rosa og en blå. Hun var raskt ute med å kåre sitt favoritthus.

Sjekklisten: Slik sikrer du at barna leker trygt

– Dette huset kan hete «Pippi-huset». Det er gøy at det har to etasjer, og at vi kan ha masse leker og puter her inne, sier hun.

– Her valgte vi en leken og morsom stil, med lyse, friske pastellfarger som gul, rosa og grønn, legger Anette til.

Selv de minste hagene har plass: Her finner du flere lekehus

LILLE HJELPER: Nicoline Warhuus-Wright (5) fikk ansvaret for å male døren rosa.

TEAMWORK: La barna hjelpe til med å velge farger, og gi dem et lite prosjekt de kan pusle med. Her er Nicoline Warhuus-Wright (5) og Anette Bonde Vesterby i full sving med malekosten.

DEN BLÅ TIMEN: Interiørveileder Laila Falck i Ella på stell fikk ansvaret for det blå huset. Innsiden er malt med fargene Dusky Blue 5200 og Nordic Breeze 5452, fra Jotun.

LEKENT: Interiørveileder Anette Bonde Vesterby i Ella på stell valgte en kombinasjon av gult, rosa og grønt til sitt lekehus.

BEHIND THE SCENES: Maxbo-teamet i full sving på filmsettet.

4 Velg kvalitetsmaling 

Lekehuset Rødhette leveres ubehandlet, og bør grunnes før det males. Akkurat som når du skal male huset, anbefaler Maxbo-eksperten å velge kvalitetsmaling, for å få et pent resultat som varer. 

–  Kjøper du en maling av god kvalitet vil du spare både tid og penger, fordi den holder seg pen i mange år. Oljedekkbeis er for eksempel ofte ikke det beste alternativet, sier Ammar.

Til lekehusene som er vist i denne saken malte vi ytterveggene og detaljene ute med Harmoni, som er Maxbos eget merke. Inne brukte vi Jotun Lady Supreme silkematt på veggene og Jotun Lady Supreme halvblank på detaljer som rekkverk, trapp og vinduskarmer

Handleliste: 

Rødhette lekehus (materialene du trenger til tak og fundament finnes under produktinformasjon)
Harmoni grunning
Harmoni Max eksteriørmaling 
Jotun Lady Supreme 
Pensel ute
Jordan rullesett ute
Jordan startpakke inne 
Malerfilt
Maskeringstape ute
Maskeringstape inne

Mange alternativer: Se flere koselige lekehus her

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Maxbo. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.