Slik lager du barnas egen drømmehage

En god lekeplass stimulerer fantasien og trener motorikken - og gir barna lyst til å være ute. Her er lekene og apparatene barna vil elske i mange år!

– Det er ikke så mye som skal til for å skape en koselig uteplass. Sandkasser, lekestativ og lekestuer er det vi selger mest av, sier Mariann Cudrio hos MAXBO Stormarked i Tønsberg.

Hun forteller at et lite benkesett til å ha på terrassen også kan gi barna en koselig lekesone.

– Her kan de sitte og tegne eller spise en is i sommervarmen. Husk også at alt kan males! Lek deg med farger, og lag hagen til et lekent sted for store og små oppdagelsesturer.

Få med deg: Slik bygger du en enkel og trygg olabil!

Sandkassen – barnas egen fantasiverden

– En sandkasse med benkelokk er blant barnas favoritter. Den har fine benker hvor barna kan sitte godt og bygge slott, veier og de deiligste kaker. Når leken er ferdig, kan sittebenken enkelt forvandles til et lokk, slik at naboens katt ikke gjør fra seg i sandkassen, sier Cudrio.

OBS: Husk fiberduk under! Da slipper du ugress, og sanden holder seg på plass. På MAXBO får du sandkassesand i 25 kg-sekker, slik at du enkelt får plass til alt i bilen.

Viktigere enn du tror? Derfor er sandkassen barnets beste fristed

Tren motorikk i lekestativet

Lekestativet Max er veldig populært, og passer for barn i alle aldre. Det kommer med to vanlige husker og en rutsjebane, men i tillegg til dette selges det mye forskjellig tilbehør til, som klatretau, turnringer og taustige og forskjellige typer husker, både for de minste og de litt større barna.

Sjekk denne! Megaswing blir garantert en suksess

Tips: Ønsker du et mykt underlag under lekestativet, kan resirkulert gummi være et godt alternativ. Disse er enkle å legge og finnes i både sort og med kunstgress.

Barnets eget, lille hjem

­– Rødhette er helt klart favoritten blant lekehusene. Her er det lekeplass nede, med en liten hems over, og det er garantert stor stas å invitere til te-selskap hit!

Lekehuset er enkelt å montere, da alt kommer i ferdige elementer. I maling-avdelingen får du hjelp med maling og fargevalg for både inne og ute – og her har sikkert barna også noe de ville ha sagt!

Tips: Denne videoen viser hvordan du enkelt monterer lekehuset, slik at jobben blir enda lettere!

Se alle de koselige lekehusene her!

Sunt, trygt og gøy!

– Barns glede over vår og sommer overgår det meste. Dette gjenspeiles også i salg av lekeapparater og lekehus til bruk i hagen, forteller Thore Aleksander Bøe, salgssjef i RKC, leverandør av blant annet hagemiljøprodukter.

Bøe forteller at de er opptatt av funksjonalitet og sikkerhet når de utvikler produkter til lek i hagen.

­– Lek ute er sunt for utvikling av motorikk, balanse, sanser, og ikke minst den gleden barn har ved å faktisk se egen utvikling. Et godt lekeapparat bør helst gi mulighet for flere aktiviteter, og å huske, klatre og rutsje er blant aktivitetene som er mest ettertraktet hos barna.

Viktige sjekkpunkter: Slik sikrer du at barna leker trygt

LEK MER: Utelek er bra for barnets utvikling, sier Thore Aleksander Bøe i RKC. Foto: RKC

LEK MER: Utelek er bra for barnets utvikling, sier Thore Aleksander Bøe i RKC. Foto: RKC

Plassen du har til rådighet setter ofte begrensinger for hva du faktisk har plass til av apparater og leker. Det er derfor fornuftig å planlegge lekeplassen ut fra følgende råd:

– Velg lekeapparatet som er mest hensiktsmessig for dine barn. Tenk to til tre år fremover, og ikke velg et lekehus de vil vokse ut av det neste året.

– Forsøk å samle apparatene og lekene på ett sted i hagen. Hvis mulig, kan du gjerne gjerde inn lekeplassen med et lavt gjerde eller rekkverk. Dette begrenser at leker spres over hele hagen, og gjør oppryddingen langt enklere.

– Sett alltid sikkerhet først. Dette omhandler montering, plassering, ikke minst ettersyn og vedlikehold. Svært mange glemmer den siste biten, som er den aller viktigste.

Alt du trenger for å lage barnas drømmehage finner du her!

STAS: Max (2) er glad i å være ute, og ble veldig fornøyd da han ble overrasket med hageyatzi, kubb og ny huske til lekestativet sitt. Her hjemme i hagen sammen med mamma Lisa Aspås utenfor Tønsberg.

Overrasket med eget lekestativ

Like utenfor Tønsberg bor Lisa Aspås og Anders Skogen Olsen med sønnen Max på snart tre år. Da sønnen ble født, valgte paret å flytte fra leiligheten sin til et hus lenger ut på landet.

– Vi har helt fra starten vært opptatt av å være mye ute, og hadde lyst til å flytte nærmere skog og mark, og få vår egen hage. Vi vil at barna skal vokse opp sånn vi vokste opp, sier Aspås.

Få gode tilbud rett i innboksen! Helt gratis, så klart.

MORO FOR ALLE ALDRE: Max er fremdeles litt liten til å spille kubb, men synes det er helt strålende å bygge tårn.

MORO FOR ALLE ALDRE: Max er fremdeles litt liten til å spille kubb, men synes det er helt strålende å bygge tårn.

Da Max fylte to år, overrasket mamma og pappa han med et lekestativ i hagen.

– Vi begynte å montere det i garasjen, og flyttet det ut og gjorde det ferdig etter at han hadde lagt seg. Han synes det var kjempegøy å våkne til egen huske og sklie i hagen, og løp rett bort og ble der resten av dagen, forteller hun.

Lekestativet Max (ja, det heter faktisk også Max!) kommer med to husker og en rutsjebane. Stativet har imidlertid fire kroker fastmontert som gjør at du kan bytte ut huskene med masse annet tilbehør, som apekatthuske, klatretau, eller dekkhuske.

Skal du male huset, bygge ny terrasse eller holde myggen borte fra uteplassen? Her er alt du trenger!

FAVORITT: Lekestativet Max blir flittig brukt av Max (2).

FAVORITT: Lekestativet Max blir flittig brukt av Max (2).

– Da Max var enda mindre, byttet vi ut en av de originale huskene med en babyhuske. Nå har vi en rund svinghuske - Megaswing - som er veldig stas å leke med. Lekestativet blir også mye brukt når vi har besøk av kusiner og fettere som er litt eldre. Det er særlig stas med sklien, og den brukes både til aking og til å kjøre lekebiler på, ler Aspås.

Se hele utvalget av morsomme spill og leker til hagen her!

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Maxbo. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør