Slik skal Mastercard revolusjonere lommeboken din

Nå kan du enkelt og trygt bestille sommerferien eller nye solbriller på nett, med den nye digitale lommeboken Masterpass.

Produsert av Schibsted Partnerstudio
ENKLERE: Mats Taraldsson i Mastercard forteller at din nye digitale lommebok både blir rask og sikker å bruke.
ENKLERE: Mats Taraldsson i Mastercard forteller at din nye digitale lommebok både blir rask og sikker å bruke.

Mastercards nye digitale lommebok, Masterpass, gjør det mulig å digitalisere bank- og kredittkortene dine og leveringsinformasjonen på ett og samme sted. Med seg på samarbeidet har de i første omgang fått med SpareBank 1, Eika Gruppen og Resurs Bank.

– Siden Masterpass fungerer over hele verden, får du nå mulighet til å velge en sikker betalingsmetode når du handler på utenlandske nettsider, sier Mats Taraldsson, som er sjef for digital forretningsutvikling i Norden og Baltikum hos Mastercard.

Taraldsson forteller at mer enn 60 prosent av all handel vi nordmenn gjennomfører på nettet, skjer via utenlandske nettsider. Det gjør at det er mange nettsider som kanskje sitter på kortinformasjonen din, uten at du har kontroll over hvor mange.

– Ved å velge Masterpass slipper du å gi fra deg denne informasjonen til utenlandske nettsider og kan være sikker på at kortinformasjonen din ikke kommer på avveie eller blir misbrukt.

Når du registrerer deg som ny bruker legger du kun inn informasjon som navn, kortnummer og leveringsadresse én gang. Du trenger derfor ikke skrive inn denne informasjonen neste gang du skal kjøpe noe på nettet. Det gjør at kjøpet enkelt kan gjennomføres med bare noen få tastetrykk.

– I Norge har vi valgt å benytte BankID og BankID på mobil som innloggingsmetode for å gjøre det så sikkert som mulig.

Er du bankkunde hos en av disse bankene? Da kan du registrere din nye Masterpass-konto her

Enklere betaling på nett

I en undersøkelse som er gjennomført av Opinion for Mastercard, kommer det frem at 75 prosent av nordmenn fortrekker å bruke kort når de handler på nett. Likevel er det mange av oss som mener at det betalingsprosessen tar for lang tid.

Gjør det trygt: Få Masterpass ved å registrere deg her

Tre av ti opplyser også at de har avbrutt et kjøp fordi de ikke hadde det fysiske bankkort tilgjengelig. Med Masterpass vil dette ikke lenger være et problem.

– Vi vet at forbrukerne krever enkle og sikre betalingsmetoder. Med Masterpass kan du heller sitte i sofaen eller på bussen og gjennomføre handelen med noen få tastetrykk, sier Taraldsson og legger til:

– Nå har vi jo oftere mobilen tilgjengelig enn den fysiske lommeboka.

Slik går du frem

Når du skal betale på nettet eller i apper, kan du fremover velge å trykke på Masterpass-knappen, for så å logge inn i den digitale lommeboken din med BankID eller BankID på mobil. Når du har valgt kort og leveringsadresse vil du enkelt kunne gjennomføre kjøpet. Du registrerer deg for å bruke Masterpass via banken din eller underveis i en kjøpsprosess, hvis du allerede ikke har opprettet en bruker.

Les mer på mastercard

Mer innhold fra Mastercard:

tracker