Derfor er det smart å betale ferien med Mastercard

Juleferien er en god anledning til å bestille en vår- eller sommerreise. Se hvordan du kan spare penger ved å kjøpe ferieturen med Mastercard.

Produsert av VG Partnerstudio

Lengter du etter sol, strender og varmere dager? Eller kanskje du drømmer om en storbyhelg på nyåret?

Da anbefaler Inge Kjønnøy, sjef i Mastercard Norge, at du bestiller flybilletter, hotell og eventuelt leiebilen med et Mastercard.

– Det vil jeg gjøre uten å nøle. Det er ingen tvil om at du sparer penger – og handler tryggere – når du bruker Mastercard for å kjøpe ferieturen, sier Kjønnøy.
HVILKE FORDELER ER MED Å BETALE FERIEN MED MASTERCARD? LES MER HER

Foto: Leio McLaren/Unsplash

Kredittkortet har reiseforsikring

De fleste Mastercard har blant annet reiseforsikring inkludert når du betaler ferien med kortet. For å være helt sikker på hvilke fordeler nettopp ditt kort har, bør du dobbeltsjekke betingelsene som gjelder.

I tillegg er du sikret av Finansavtaleloven når du betaler med Mastercard. Det betyr blant annet at du får pengene tilbake hvis kortet ditt blir misbrukt eller hotellet du har bestilt overnatting på trekker et for stort beløp.

– Det er banken som sørger for at du får pengene tilbake hvis uhellet er ute. Du slipper med andre ord å forhandle med hotellet eller butikken du handlet i. Det er som regel en stor fordel, sier Kjønnøy i Mastercard.
LES MER OM HVORDAN DU HANDLER TRYGT PÅ NETTET MED MASTERCARD

BRUKES OVER ALT: Mastercard aksepteres i store deler av verden. VGPS

Mastercard kan brukes nær sagt over alt

Han anbefaler blant annet Mastercard Gold som en av favorittene. Gjennom kortet har du tilgang til alle verdens valutaer. Du slipper å ha med deg kontanter, og i tillegg kan du glemme vekslingsgebyr.

Du trenger heller ikke bekymre deg for om hotellet, restauranten eller butikken du skal i, aksepterer kortet. Millioner av steder verden over har lagt til rette for bruk av Mastercard Gold og andre Mastercard.

– Du velger selvsagt selv hvordan du vil bruke kortet, men du kan like gjerne benytte det på små transaksjoner som på store, sier Kjønnøy.

Han har samtidig forståelse for at du vil ta ut litt kontanter, blant annet for å betale for drosjen eller kaffekoppen din. I tillegg kan det være kjekt å ha kontanter for å gi tips.

HOPP I DET: Ved å bestille ferie nå, har man noe å se fram imot gjennom vinteren. Foto: Jakob Owens/Unsplash

USIKKER PÅ FORDELENE VED MASTERCARD GOLD? TA EN TITT HER

Kjøp reisen på gunstige tidspunkt

I tillegg til å betale med kort, sparer du som hovedregel også penger hvis du legger turen utenom skoleferier. Ved å ta ferie på tidspunkt hvor få andre reiser, finner du billigere reiser, hotell og eventuelt leiebil.

– Du vil også spare penger, hvis du bestiller i relativt god tid. Undersøkelser viser at det er mest gunstig å bestille turen cirka 70 dager før du reiser, sier Mastercard-sjefen.
HER FINNER DU KORTET SOM PASSER BEST FOR DEG

Renteeksempel

Om du ikke betaler lånet, er et eksempel på nedbetaling som følger: Effektiv rente 23,90. Lånebeløp 15.000 kroner. Nedbetalingstid 12 måneder. Kostnad: 1.518 kroner per år i renter og totalt 16.518 kroner. Eksempelet er hentet fra Sparebank1 Mastercard Gold.

Les også

Husk dette når du skal handle julegaver på nett

tracker