Annonsørinnhold


Tone Damlis stylingtips:

– Festhåret du kan lage selv


Dette er andre året på rad hvor pandemien kommer i veien for 17.mai. Men uansett hva slags feiring det blir, vil man være festfin!

Før hun fikk barn pleide artist Tone Damli alltid å ta seg god tid til pynting på nasjonaldagen. Nå er situasjonen derimot annerledes, og hun rekker gjerne bare fem minutter her og fem minutter der. Datteren skal flettes, og det er mye som må ordnes.

– Jeg er utrolig barnslig på sånne dager, og våkner alltid opp med et smil. Det beste jeg vet er gleden og smilet hos andre, det gjør meg glad.

Her får du Tones stalltips til tre frisyrer du kan få til selv:1. MYKE LOKKER

Street fashion, Dress shirt, Smile, Hairstyle, Plant, Sleeve

ENKELT OG NATURLIG: – Makeupen holder jeg enkel og naturlig, jeg vil si at det er hverdags makeupen pluss litt til. Det er viktig med rouge i kinna for friskhet, og litt farge på leppene selv om bunadspolitiet sier nei, fortsetter hun og ler.

Frem med krølltangen

Hun har god tradisjon med å forberede alt hun kan gjøre klart kvelden i forveien for å spare tid og forhindre stress. Likevel blir det alltids litt styr, og da er det greit med festfrisyrer hun enkelt kan få til selv. 

– Jeg får dessverre ikke til å flette meg selv, så jeg pleier å starte dagen med løst hår og krøller og eventuelt et hårbånd. Siden jeg har brukt bunad hver 17.mai siden dåpen min vet jeg hva som fungerer bra, så da er det frem med «preppe»-produkter for håret og krølltangen, forteller Tone Damli.

Se Tone Damlis skjønnhetsfavoritter hos LYKO her

SLIK GJØR DU:

1. Prepp håret med produkter som gir løft i hodebunnen, varmebeskyttelse, hold og glans. 2. Føn håret helt tørt, bruk gjerne en rundbørste. 3. Del håret inn i seksjoner før du begynner å krølle håret med det varmeredskapet, som gir deg de krøllene du ønsker. Her kan du velge flere ulike. 4. Når hele håret er helt kaldt kan du dra ut og forme krøllene slik du ønsker. 5. Spray håret med en hårspray, som gir god hold avslutningsvis, sier hårstylist Anne Grethe Starheim.

Hold hele dagen

– For å lage krøller som skal holde en hel dag, er det viktig å «preppe» håret med de riktige produktene, sier frisør Betina Olafsen fra Lyko.

GOD HOLD: "Preppe" vil si at du forbereder håret før varmebehandling for å beskytte, gi varig hold, glans og volum – kort sagt et godt resultat, sier Betina.

– Jeg anbefaler å starte med en KMS Spray Mousse i røttene for løft og volum. Deretter kan man spraye hele håret med GHD Curl Hold Spray, som beskytter håret og gir god hold. I tuppene anbefaler jeg en leave-in krem eller olje, for eksempel Maria Nila True Soft Hair Oil. Helt til slutt setter du krøllene med GHD Final Fix Hairspray, fortsetter hun.

2. HØY HESTEHALE

Fashion design, Smile, Sleeve, Waist, Thigh
SOMMERLIG: Det er deilig å komme seg over i en lettere kjole etter en lang dag i bunad.

Ny look

Når ettermiddagen kommer på 17. mai har Tone som regel allerede satt opp håret i en topp på hodet, og er mer enn klar for å bytte ut den tunge bunaden med en kjole.

– Det blir gjerne grilling med venner på ettermiddagen, og da er det fint å ta på en fin kjole og sette opp håret. Mine favoritter er enten å beholde hårtoppen jeg allerede har laget mens jeg var ute med barna, eller å samle håret i en lav knute bak i nakken, sier hun.

Se Tone Damlis skjønnhetsfavoritter hos LYKO her

SLIK GJØR DU:

1. I dette tilfellet har Tone allerede flere produkter i håret, som gir løft og hold. Det er derfor lettere å få et godt resultat når hun skal sette opp fronten av håret. 2. Bruk enden av en kam til å skille ut mengden av hår du ønsker å sette opp. Har du ikke en kam for hånden kan du bruke hendene, resultatet vil da bli mer tilfeldig og naturlig. 3. Samle håret stramt og fest det i en strikk etter ønske over hårkrona. 4. La litt hår være igjen ved hårfestet ved ørene, det myker opp uttrykket, sier hårstylist Anne Grethe Starheim.Godt utstyr

Når det gjelder varmeverktøy bør du bruke det som gir deg de krøllene du ønsker. Her finnes blant annet krølltang, krøllstav, krøllsyl, rettetang og bølgetang, som alle gir ulikt resultat. Kanskje vil du prøve ulike teknikker for å få et lekent og naturlig resultat?

– Jeg er veldig fornøyd med GHD Curve Classic Curl Tong og GHD Platinum Pluss Styler. For en mer naturlig look kan du krølle i ulike retninger, og ta ulike mengder hår i hver krøll. Unngå å krølle de ytterste tuppene, sier Betina.

Pass på at håret er helt tørt før du setter i gang, hvis ikke kollapser krøllen med en gang. Vent også med å forme og dra i krøllene til håret er kaldt. Hvis du drar ut krøllene mens de er varme mister de mye spenst. Bruker du bare fingrene og dropper børsten holder de seg bedre, fortsetter Olafsen.


3. LAV KNUTE

Facial expression, Street fashion, Smile, Lip, Hairstyle, Plant, Sky, Building, Tree
ENKELT OG ELEGANT: – Jeg beholder midtskillen, men drar ut løshår og liker en myk og litt rufsete look. Det skal ikke være stramt, sier Tone.


Lav, løs og glamorøs!

Olafsen sier at det finnes mange, fine hårstrikk å få kjøpt nå, blant annet disse. Om krøllene rundt ansiktet har mistet spenst kan man piffe opp med krølltangen, og avslutte med en tekstur-spray – for eksempel Lanza Dry Texture Spray eller Kevin Murphy Session Spray. 

– Siden håret allerede har mange produkter i seg kan det bli for mye med en finish spray. Resultatet kan da bli at håret deler seg i striper. Har håret rundt ansiktet blitt litt fett etter svette og sminke kan en tørrsjampo som for eksempel Sebastian Drynamic Dry Shampoo, gjøre susen, sier hun.

Se Tone Damlis skjønnhetsfavoritter hos LYKO her


SLIK GJØR DU:

1. Behold midtskillen (eller sideskill, om du ønsker det) og samle håret i en strikk bak i nakken, helt nederst i hårfestet. 2. Dra hestehalen halvveis igjennom strikken slik at du lager en knute. Siden håret er preppet og krøllet vil knuten virke fyldigere og være lettere å håndtere. 3. Dra ut pannelugg og eventuelt løshår for en myk og rufsete look. 4. Om krøllene har gått ut kan du krølle håret rundt ansiktet og avslutte med en tekstur-spray, sier hårstylist Anne Grethe Starheim. Tone Damlis favoritter hos LYKO:

Hos Lyko finner du alt! Vi har mer enn 55.000 skjønnhetsprodukter fra over 1000 kjente varemerker innen alt fra hårstyling og makeup, til profesjonell hudpleie og dufter.

Akkurat nå er det supergode tilbud på blant annet hårstyling på Lyko.com.

Og om du bestiller nå får du det levert hjem på døren i god tid før den store dagen.

Her finner du alle Tone Damlis skjønnhetsfavoritter samlet på Lyko.


Se fremgangsmåte for å få myke lokker i videoen under. For å se de to andre frisyrene og produktene som er brukt, kan du klikke her.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for LYKO

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)