Sparte 100.000 på å fikse tennene i Budapest

Da ingen av tannlegene i Brønnøysund hadde ledige timer, fulgte Marian Stene venninnens råd om å kontakte Kreativ Dental Tannreiser. Det viste seg å være et lønnsomt valg.

Produsert av VG Partnerstudio

– Jeg knakk en fortann rett før påskeferien, og ingen av tannlegene i nærheten hadde mulighet til å ta meg imot på kort varsel. En venninne hadde tidligere vært i Budapest på tannreise, og tipset meg om å ringe Kreativ Dental, sier Marian Stene fra Brønnøysund.

Hun fløy ned til Kreativ Dentals tannklinikk i Budapest for konsultasjon og prisoverslag, og avtalte å komme tilbake for behandling én måned senere.

Hvor mye kan du spare? Sjekk prislisten her

FORNØYD: Marian Stene på Gardermoen, på vei hjem til Brønnøysund etter tannreise i Budapest. Foto: Privat

Reparerte «alt» og kurerte tannlegeskrekken

Stene driver sin egen butikk i Brønnøysund, og har ikke mulighet til å besøke tannlegen i tide og utide.

– Derfor bestemte jeg meg for å ta en full sjekk når jeg først skulle til Ungarn, og fikk reparert «alt» på én gang. Totalt fikk jeg satt på 14 kroner og to broer. Dette betalte jeg i underkant av 50.000 kroner for, omtrent én tredel av hva det ville kostet hos en tannlege i Norge, forteller hun.

– Noe av det jeg likte best var å møte andre pasienter. Jeg har slitt litt med tannlegeskrekk tidligere, men jeg tror nesten jeg ble litt kurert av å bo på hotell med folk i samme situasjon. Vi ble jo en liten gjeng som dro sammen fra hotellet til klinikken hver dag, sier Stene.

Tid til opplevelser ble det også. – Budapest er en fantastisk by! Det blir som en liten ferietur. Jeg anbefaler spesielt å ta en organisert båttur på elven som renner gjennom byen. Ellers er kollektivtilbudet bra og metroen tar deg kjapt fra hotellet til tannklinikken, forteller Stene.

Her kan du lese mer om tannreiser med Kreativ Dental

NYE LOKALER: Klinikken har nye, lyse lokaler og fra hotellet kjøres shuttle-busser direkte hit hver halvtime. Foto: Kreativ Dental

Fikk refusjon fra HELFO

En som har hatt klippekort på Budapest-metroen, er Marian Stenes bror, Per Høyholm. Funnet av en cyste i bihulen ble starten på et toårig pasientforhold hos Kreativ Dental.

– Cysten var på størrelse med en plomme, og tannlegene måtte ta vekk én fjerdedel av tennene mine for å operere den ut. I tillegg tok jeg full service på resten av tanngarden. Totalt ble det ni eller ti turer til Budapest, forteller han.

Høyholm fikk store deler av behandlingen sin dekket av HELFO, og har ikke regnet ut nøyaktig hvor mye han har spart på å ta behandlingen i Ungarn. Men han regner med at det er snakk om store summer.

Krav på refusjon fra HELFO? Slik søker du

– Kreativ Dental sier selv at det er mellom 50-70 prosent billigere, men i mitt tilfelle tror det fort kan være snakk om enda mer, forteller Høyholm.

Under er et eksempel på Kreativ Dentals priser, sammenlignet med gjennomsnittspriser fra hvakostertannlegen.no. Prisene gjelder én helkeramisk krone på ett implantat.

Sammenligningen er basert på priser pr. 4. september 2018.

Kåret til verdens beste tannklinikk

Terje Roel er Kreativ Dentals representant i Norge, og bekrefter at prisnivået vanligvis er hovedårsaken til at norske pasienter velger å reise utenlands for å behandle tennene sine.

– I eksemplet som er vist her, er det snakk om en relativt liten jobb, og reisekostnader gir store utslag. Det er uansett gunstig for pasientene, men det er først når behandlingene nærmer seg 100 000-kronersklassen at det virkelig begynner å lønne seg. Samtidig er det flere grunner til at folk velger nettopp oss, sier Roel, og trekker frem tre faktorer:

1. Moderne klinikk og dyktige tannleger

– Vi har fem etasjer med topp moderne utstyr og eget tannteknisk laboratorium. Tannlegene våre er blant de dyktigste i landet, og mange er også forelesere på universitetet. I mai i fjor ble vi kåret til verdens beste tannklinikk av International Medical Travel Journal, forteller Roel fornøyd.

2. God oppfølging hele veien

– Vi har til og med en egen skranke på flyplassen i Budapest. Den kan du oppsøke straks du lander. Derfra får du skyss til hotellet, timekort og all den hjelpen du trenger underveis i oppholdet ditt.

3. Budapest som turistmål

– Du skal jo ikke sitte i tannlegestolen under hele oppholdet. På våre tannreiser får du også oppleve en av Europas mest spennende byer. Budapest er på alle måter en moderne storby, samtidig som den har klart å ta vare på kulturarven sin, sier Roel.

TODELT: Donau deler Budapest i delene Buda og Pest. Når du først er på tannreise får du mulighet til oppleve den vakre hovedstaden samtidig. Foto: NTB Scanpix

Hvordan bestille en tannreise? Det er veldig enkelt. Ta en titt her!trackertracker