– Det er fryktelige marginer. Fryktelige marginer!, fastslår Grøstad.

Han sitter i restauranten på Bjerke travbane. Ved sin side har han en av verdens beste golfspillere i Suzann «Tutta» Pettersen. Sammen utgjør de ett av fem lag i «Kjendisligaen».

Den foregår slik at fem lag bestående av en kjendis og en travekspert gjennom åtte V75-lørdager fremover skal konkurrere om å sette opp de beste bongene. Prispengene – i tillegg til parets eventuelle gevinster – går uavkortet til en en utvalgt veldedig organisasjon. 

Nå kan du bli med: Du kan vinne ved å følge paret du har mest tro på, og gevinsten beholder du selv. Meld deg på her

Suzann Pettersen innrømmer at hun ikke har all verdens erfaring med trav og er «veldig fersk i gamet», men etter en omvisning på Indre bane under løp og nede i stallen på nedsiden av banen, finner hun og Grøstad tonen umiddelbart.

– Hun er veldig lærevillig. Man kan bli en god spiller på bare noen dager, mener eksperten.

– Konkurranseinstinktet ligger veldig i hos meg. Og «no guts, no glory», man må jo satse. Dette er en mer fornuftig måte å spille på, der man spiller på kunnskap om hestene, sier «Tutta».

– Hun spurte om alle kunne ha med seg ei kjerre og stille opp. Men det er slik alle spør om, smeller det tilbake fra Grøstad.

Les også: Slik er Kjendisligaen

Likheter mellom sportene

Praten går hurtig frem og tilbake mellom duoen. De stiller hverandre spørsmål og forteller om erfaringer. Kan hende er det fordi de mener golf- og travsporten er såpass lik at de ikke trenger lang tid på å få kjemien til å sitte. 

– Det høres ut som det er ganske likt: hvordan de legger opp året for en hest. Den skal gå x antall løp for å være i form til rett tid blant annet. Både på trav og golf er det små marginer, sier Pettersen.

Team Tutta: Meld deg på hennes lag her!

– I hennes sport er det også ting som kan være helt unikt, som man kan leve på. Vi kan få inn en gevinst som kan leve på i mange år, og da glemmer du liksom det som har vært dårlig. Et målfoto kan være verdt en million, men så sitter du igjen med 10.000, sier Grøstad og deler et minne fra påsken:

– Vi hadde en bong som var verdt fem millioner, og så hektet den ene hesten hjul nesten på målstreken. Vi hadde sannsynligvis vunnet 30 millioner, men fikk «bare» 166.000. Det er en tung trøst første påskedag.

På spørsmål om «Tutta» kan huske noen lignende episoder, svarer hun at hun aldri har stått overfor en putt og tenkt på kroner og øre. 

– Da tror jeg at jeg like gjerne kunne lagt køllene på hylla og flyttet inn hit. Hvis du begynner slik, kan du bli gal. Da kan plutselig et slag være verdt en million, eller mer, og slik kan du ikke tenke. Man må tenke at man må være best mulig forberedt på det du kan gjøre noe med. Slik er det jo også her.

Les også: Dette er ekspertene

To gigantpotter

Grøstad har levd nesten et helt liv på travbanen, og er i miljøet en veldig profilert ekspert. Han har vært alene om å «ta kassa» i V75 to ganger, med gevinster på 13 og 10 millioner. 

– Det var 13 centimeter som skilte i tre løp på det ene spillet, så det er små marginer. Men det gikk inn, og jeg hadde mange å feire med. Det var en herlig hurragjeng, sier Grøstad med et smil, før han legger ut på en av sine mange historier om «Baker´n» - han som aldri har tatt i en brøddeig, «Spikern», «Bank-Tor», karbonadene i lunsjen og det han mener er et unikt og inkluderende miljø.

Pettersen, som nå er opptatt av å forberede seg best mulig til OL, følger nøye med, og stiller en rekke spørsmål.

– Jeg er konkurransemenneske på alle nivåer. Vi er mye i Las Vegas og trener, og da blir det jo litt tid til overs. Selv spiller jeg ikke så mye på meg selv eller andre, men de som jobber for oss har det mye moro, det er jo tusen ting man kan spille på. Jeg liker å spille på engelsk fotball, men norsk fotball kan man jo glemme, sier «Tutta» på spørsmål om hennes forhold til trav spesielt og spill generelt.

«Oppstanden» i påsken

Grøstad forteller videre at han ikke har hatt påskeferie på 25 år på grunn av travløp. Det går i hest, research og spill.

– Hvis ikke du har kunnskap er det vanskelig. Med innsikt blir det hakket morsommere med en gang, sier «Tutta».

– Ja, for eksempel hadde vi løp i Sverige i påsken, og jeg fant en hest. Ingen svensker hadde tro på den. Jeg ringte treneren og den hadde gått bra, med halen i været og alt, og så helt rå ut. Kusken som skulle kjøre var en av Sveriges beste, men hadde bare kjørt fire slike dølahester før. Men han «smokka´n i røret» og vant. Langfredag. Da var vi oppstanden, altså, gliser Grøstad.

– Da var det mange som sto opp fra de døde, kontrer «Tutta».

Nettopp det gjorde på et vis også en av de to hestene Grøstad eier nylig. Den sikret nemlig sin første seier på 14 måneder.

– Hvorfor har den ikke vunnet, spør Pettersen.

– Magesår!

– Fordi den må «deale» med deg?

Slik fortsetter samtalen i en snau time, og eksperten mener lagkameraten allerede har lært mye om trav. Sammen fastslår de at skal kunne klare å levere et bra nok arbeid til å vinne «Kjendisligaen». Etter fem runder ligger de på tredjeplass, men det er bare ett poeng opp til Team Shampo og Team Åge i tet.

– Jeg vet hvem jeg skal arrestere om vi ikke gjør vinner i hvert fall, fastlår «Tutta» med et smil.

Meld deg på Team Tutta her!

Dette er de øvrige lagene

Team Bøkko består av Hege Bøkko, landslagsløper på skøyter og Hallvard Flatland. Hege har ni NM-gull, og er en av landets beste kvinnelige skøyteløpere. Hallvard Flatland er en TV-legende i Norge, og har også lang fartstid i norsk travsport.

Meld deg på Team Bøkko her!

Team Shampo består av Espen Knutsen og Espen Haug. Shampo er en hockeylegende, og er i dag sportslig leder i Vålerenga ishockey. Espen Haug er tidligere NM-vinner i fotball med Vålerenga, og jobber som tipsekspert i Rikstoto Direkte.

Meld deg på Team Shampo her!

Team Skinstad består av Åge Skinstad og Anders Mikkelborg. Åge er tidligere eliteløper i langrenn, og sjef for norsk langrenn i en årrekke. Anders er en kjent tipsekspert fra Rikstoto Direkte. Begge er fra Oppland.

Meld deg på Team Skinstad her!

Team Åge består av Åge Sten Nilsen og André Ringelien. Åge er rockestjerne med stor R, mest kjent som frontfigur i Wig Wam og for Queenshowet «The Show Must Go on». Med Bjerkes André Ringelien som ekspert, kommer dette laget til å rocke!

Meld deg på Team Åge her!

Annonse

Bli med i Kjendisligaen

Bli med i Kjendisligaen, og spill om millioner i V75 hver lørdag i åtte uker. Meld deg på nå!