Nilsen er med i Rikstotos nye Kjendisliga-konsept, der fem kjente personer får med seg hver sin ekspert, og gjennom åtte V75-lørdager kjemper om poeng. 

Meld deg på: Bli med på Team Åge her!

Etter første runde på svenske Solvalla tok duoen Nilsen/Ringelien ledelsen, men ble etter storgevinst til Team Tutta i omgang to dyttet ned til tredjeplass, bak de delte lederne Team Shampo og nevnte Tutta.

– Datteren min har ridd en del, men bortsett fra det har det nærmeste forholdet mitt til trav fra før vært «A day at the Races» av Queen, som er en av favorittskivene mine, sier rockeren med et smil.

Bakgrunn: Slik er Kjendisligaen

Åge Sten har også hatt en del samarbeid og oppdrag rundt i Trav-Norge, men forteller at han aldri tidligere har spilt selv.

– Men jeg ser at alle rundt meg er så lykkelige, så jeg tenkte at dette må vi gjøre noe med. Og da jeg ble spurt om jeg ville være med på et sånt lag med en proff spiller som André, kanskje lære litt og samtidig gi til en god sak, måtte jeg det.

Vinneren av Kjendisligaen mottar 100.000 kroner å donere til en veldedig organisasjon, i tillegg til gevinstene. Nilsen har bestemt at premiepengene går til Barnas Stasjon i Fredrikstad, som han også vant 120.000 kroner til i TV 2-programmet «Jaget».

Lokalpatriot

Ekspert Ringelien er trygg på at han skal klare å lære lagkameraten noen triks.

– Han har virket ganske interessert så langt. Så vi skal følge med, se litt på formkurver og oppsett og ha dialog underveis.

– Ja, musikkbransjen er jo en usikker bransje. Kanskje dette blir min hovedgeskjeft om noen år. «Hestespiller Nilsen»…, sier rocke- og musikal-stjernen.

Les også: Gulljackpot på Bjerke

Selv er han fra Sarpsborg og bor i Fredrikstad og regner seg som en lokal Østfold-patriot. Omtrent midt mellom de to byene, hakket nærmere sistnevnte, holder en annen stjerne til. Nemlig det norske travvidunderet B.B.S. Sugarlight, som har spilt inn om lag syv millioner kroner.

– Dette er en eventyrhistorie. Fredrik Solberg som er eier og trener kjøpte ham billig. Han som solgte den skulle visst ha en ny vedkløyver til 25.000. Det tok et års tid før hesten skjønte hva det gikk ut på, og var ikke så god som fireåring, men som femåring begynte han å tjene penger. I fjor var rene eventyret med Olympiatravet og Oslo Grand Prix, hvor Åge var med og hyllet ham, sier ekspert Ringelien.

Trekkplaster på OGP

For etter nevnte OGP sang nemlig Queen-fanatiker Nilsen for B.B.S Sugarlight. Og kommende helg skal hesten delta igjen – riktignok ikke i V75 som spilles i Kjendisligaen lørdag – men som et av de store trekkplastrene på Bjerke søndag.

Derfor har Kjendisligaen altså arrangert et nytt møte mellom de to – nettopp kjendisene. Som en hyllest til «naboen» serverer Nilsen naturlig nok  «We are the Champions», som han lover å gjenta «når vi vinner Kjendisligaen».

Les også: Bøkkos stikk til ekspert Flatland

Slik viser han også at hans første og mindre heldige erfaring med denne typen firbeinte er et tilbakelagt kapittel. 

– Min første hesteopplevelse var på en leirskole som sjetteklassing. Vi skulle prøve å ri litt, men den hesten jeg fikk var veldig glad i bein. Den bet og nappa. Så jeg fikk litt hesteskrekk, og det var ikke spesielt hyggelig, sier Åge med et smil, før han forsikrer at han er kommet over den delen.

– Som vernepleier fikk jeg bygget opp mer tillit til hest. Vi hadde terapiridning for funksjonshemmede, som fikk sitte på ryggen. Det var litt mer sedate hester, litt roligere. De kan være fine dyr, så hesteskrekken er over. Men jeg er ikke så glad i å være inne i boksene med dem. Det er litt skummelt.

Gitarkompis ble travkusk

Nilsen har som sagt underholdt på flere travtilstelninger, og har merket seg det han kaller «Halleluja-stemningen» og entusiasmen miljøet ofte preges av. Nå ser han også frem til bedre å kunne kommunisere med en annen som er glad i rock´n´roll igjen.

Les også: Storgevinst til Team Tutta

– Jeg har en kompis i Kee Marcello som spilte gitar i Europe. Han er nærmest blitt Sveriges nye kjendiskusk, og prater veldig varmt om hest. Han snakker nesten ikke om musikk lenger, bare om hest, så nå kan vi snart få noe å prate om igjen, sier Nilsen og gliser.

Dette er lagene:

Team Bøkko består av Hege Bøkko, landslagsløper på skøyter og Hallvard Flatland. Hege har ni NM-gull, og er en av landets beste kvinnelige skøyteløpere. Hallvard Flatland er en TV-legende i Norge, og har også lang fartstid i norsk travsport.

Meld deg på Team Bøkko her!

Team Shampo består av Espen Knutsen og Espen Haug. Shampo er en hockeylegende, og er i dag sportslig leder i Vålerenga ishockey. Espen Haug er tidligere NM-vinner i fotball med Vålerenga, og jobber som tipsekspert i Rikstoto Direkte.

Meld deg på Team Shampo her!

Team Skinstad består av Åge Skinstad og Anders Mikkelborg. Åge er tidligere eliteløper i langrenn, og sjef for norsk langrenn i en årrekke. Anders er en kjent tipsekspert fra Rikstoto Direkte. Begge er fra Oppland.

Meld deg på Team Skinstad her!

Team Åge består av Åge Sten Nilsen og André Ringelien. Åge er rockestjerne med stor R, mest kjent som frontfigur i Wig Wam og for Queenshowet «The Show Must Go on». Med Bjerkes André Ringelien som ekspert, kommer dette laget til å rocke!

Meld deg på Team Åge her!

Team Tutta består av Suzann «Tutta» Pettersen og Øivind Grøstad. Tutta er i dag en av verdens beste kvinnelige golfspillere. Øivind Grøstad er landets mest kjente tipsekspert på trav, og driver tipstjenesten Travfakta.

Meld deg på Team Tutta her!

Annonse

Bli med i Kjendisligaen

Bli med i Kjendisligaen, og spill om millioner i V75 hver lørdag i åtte uker. Meld deg på nå!