Golfesset er én av fem kjente personer som sammen med hver sin travekspert skal spille på lag i Rikstotos nye «Kjendisliga». Åtte V75-lørdager fremover skal de kjempe om å sette opp de beste bongene, og prispengene - i tillegg til parets eventuelle gevinster - går uavkortet til en utvalgt veldedig organisasjon.

Tabell og resultater kommer søndag!

Bli med på laget - meld deg på her!

Organisasjonen «Tutta» har valgt, er Johann Olav Koss` «Right To Play», som hun også er ambassadør for og tidligere har samlet inn penger til, gjennom «Suzann Pro Challenge».

– Jeg har alltid hatt et sterkt engasjement til barn og unge, og føler at vi i Norge er veldig heldige med hvordan vi vokser opp, med naturen og den friheten vi har. Dessverre har ikke alle barn rundt om i verden like gode muligheter, sier Pettersen.

Les også: Tutta: - Blir gal om du tenker penger om et golfslag

På tur i Mosambik

Hun sitter i restauranten på Bjerke travbane, etter å ha fått en omvisning på Indre bane under løp og nede i stallen på baksiden av anlegget. Ved hennes side sitter travekspert Øivind Grøstad, som blant annet er kjent for å vært alene om å «ta kassa» i V75 to ganger og gjennom Travfakta-telefonen han startet for om lag 14 år siden.

Duoen finner umiddelbart tonen, stemningen er god og latteren sitter løst. Men på spørsmål om hvorfor hun velger å donere pengene slik hun gjør, får hun fort et litt mer alvorlig drag over ansiktet.

– Det å drive med lek og moro er utrolig sunt. Å opprette mer lærdom og kunnskap gjennom lek og aktivitet er den beste måten å vokse opp på, sier hun, og forteller om da hun for fire år siden var i Mosambik og fikk oppleve forskjellene på nært hold.

Team Tutta: Meld deg på hennes lag

– Når man ser den gleden barna har over å ha en ball å spille med, i hverandres selskap, det er da man skjønner at vi tar veldig mye for gitt her hjemme. Barn og unge er de som skal ta over etter oss, og det er viktig at vi tar vare på dem. Jeg synes Johann Olav har gjort et fantastisk arbeid, og det er veldig hyggelig å kunne støtte dem.

Les også: Slik er Kjendisligaen

«Kjendisligaen» fungerer slik at de to i fellesskap setter opp sine tips, og du kan bli med på laget til den kjendisen og eksperten du har mest tro på. De fire øvrige er skøyteløper Hege Bøkko, ishockeyprofil Espen «Shampo» Knutsen, tidligere langrennssjef Åge Skinstad og musiker Åge Sten Nilsen. De får alle med seg hver sin ekspert. 

Bli med - sjekk lagsiden her!

Engasjert og lærevillig

Vinneren av ligaen mottar 100.000 kroner, nummer to 50.000, nummer tre 20.000 og de to siste 10.000 kroner til sitt formål. «Tutta» og Grøstad er fast bestemte på å vinne.

– Alt er bedre enn ingenting, så hver krone nytter. Men vi vil selvsagt prøve å vinne. Det skal vi klare, sier Grøstad med sitt karakteristiske smil. 

– Man blir også så glad inni seg av slike engasjementer. Jeg har selv vært med på å kjøpe et hus til en familie på fem i India, og det er helt fantastiske gleder å kunne gi, tilføyer han.

Eksperten, som omtrent har levd et helt liv på Bjerke, forteller om en engasjert og lærevillig «Tutta», som innrømmer at hun ikke besitter all verdens erfaring fra før.

– Konkurranseinstinktet ligger veldig i hos meg. Og «no guts, no glory», man må jo satse. Dette er en mer fornuftig måte å spille på, der man spiller på kunnskap om hestene. 

Ser mulighetene

Og det er denne kunnskapen duoen mener skal hjelpe dem til å vinne. «Tutta» vender tilbake til «Right To Play». 

– Bare det å kunne bidra til én person har det bedre hjelper. Man må begynne med én, så kanskje ta en familie, en klasse. Når du er på slike prosjekt-turer som i Mosambik som noen av oss var så heldige å få lov til, ser man at det fungerer hundre prosent i virkeligheten. 

Les også: Dette er ekspertene

På den nevnte turen i 2012 hadde hun med seg om lag en halv million kroner fra «Suzann Pro Challenge», da hun besøkte flere av organisasjonens prosjekter. Hun sier hun gjerne skulle dratt tilbake med alle som har bidratt for å dele opplevelsen.

– Å kunne dele den gleden hadde vært julaften ganger ti for min del. Man kan prøve å beskrive det, men ord klarer ikke helt å dekke følelsene. Man går i en sirkel, for først er man lei seg på deres vegne, men så går tristheten over i at man blir vant til å se det ved at man lærer barna å kjenne og ser gleden de har. Plutselig ser man mulighetene, sier «Tutta».

Dette er de øvrige lagene:

Team Bøkko består av Hege Bøkko, landslagsløper på skøyter og Hallvard Flatland. Hege har ni NM-gull, og er en av landets beste kvinnelige skøyteløpere. Hallvard Flatland er en TV-legende i Norge, og har også lang fartstid i norsk travsport.

Meld deg på Team Bøkko her!

Team Shampo består av Espen Knutsen og Espen Haug. Shampo er en hockeylegende, og er i dag sportslig leder i Vålerenga ishockey. Espen Haug er tidligere NM-vinner i fotball med Vålerenga, og jobber som tipsekspert i Rikstoto Direkte.

Meld deg på Team Shampo her!

Team Skinstad består av Åge Skinstad og Anders Mikkelborg. Åge er tidligere eliteløper i langrenn, og sjef for norsk langrenn i en årrekke. Anders er en kjent tipsekspert fra Rikstoto Direkte. Begge er fra Oppland.

Meld deg på Team Skinstad her!

Team Åge består av Åge Sten Nilsen og André Ringelien. Åge er rockestjerne med stor R, mest kjent som frontfigur i Wig Wam og for Queenshowet «The Show Must Go on». Med Bjerkes André Ringelien som ekspert, kommer dette laget til å rocke!

Meld deg på Team Åge her!

Annonse

Bli med i Kjendisligaen

Bli med i Kjendisligaen, og spill om millioner i V75 hver lørdag i åtte uker. Meld deg på nå!