Annonsørinnhold

Tre fordeler med
å kjøpe nybolig

Høres det fristende ut å leve i en helt ny, spesialdesignet bolig med lave strømregninger? Her er fordelene med et nytt og bærekraftig hjem fra JM.

Produsert av VG Partnerstudio

Det er et stort steg å begi seg ut i boligmarkedet, og for mange innebærer det nerver og tanker om hvorvidt man har gjort et godt kjøp. I gamle bygg kan det komme skjulte overraskelser, som skjeve gulv eller mye vedlikehold, og skyhøye strømregninger kan avsløre dårlig isolering.

Det er ikke mye som skal til for å knuse boligdrømmen, men det finnes avgjørelser som gjør deg tryggere enn andre.

– Å kjøpe nybolig sikrer deg at du får en bolig som tilfredsstiller alle gjeldende krav, og som i tillegg har en moderne utforming tilpasset det livet folk lever i dag, forteller salg- og markedssjef i JM Syd, Anniken Rasch.

I tillegg til en nøye planlagt kjøpsprosess, hvor du får bestemme boligens detaljer, vil du også få et hjem som er skapt for en bærekraftig fremtid.

– Som en av Nordens ledende boligutviklere er bærekraft et viktig nøkkelord for oss, og vi ønsker å bidra til et velfungerende samfunn for både dagens og morgendagens mennesker, informerer Rasch.

Les mer: Fordeler med å kjøpe nybolig

Under kan du lese tre viktige ting du bør vite om livet i en JM-bolig:

1. Du bestemmer designet

Sett din personlige vri på boligen

Når du kjøper en nybolig med JM, får du muligheten til å gjøre dine egne valg av farger, materialer og utstyr, innenfor JMs sortiment. Om du har preferanser når det kommer til kjøkkeninnredning, baderommet, oppbevaring og gulv, kan du bruke dette steget til å tilpasse boligen slik at den bedre ivaretar dine ønsker og behov.

I tilvalgsmøtet får du i tillegg hjelp av en dyktig innredningsansvarlig, som sikrer at valgene passer bra sammen, enten du går for JM Original eller andre tilvalg.

– Om du ikke har så mange tanker om innredning eller føler deg usikker, er JM Original et godt valg, forteller Marita Hestbråten, innredningsansvarlig hos JM.

Hestbråten forklarer videre at JM Original er en gjennomtenkt innredning, hvor det er lagt vekt på tidløst design, funksjoner og kvalitet.

EKSPERTEN: Marita Hestbråten vil hjelpe deg med planleggingen når du skal innrede boligen din. Foto: VG Partnerstudio

DSC05293-2.JPG

Om du ønsker å sette et mer personlig preg kan du også velge de kostnadsfrie variantene. Uansett følger JM nøye med på dagens trender, for å alltid kunne tilby optimale produkter.

Les mer om tilvalgsmulighetene i JM her

Se hvordan det gikk da Pia og Kristin fikk designe drømmeleiligheten sin:

Dobbelklikk for VGTV

Til stor hjelp for førstegangs-kjøpere

– Vi setter veldig pris på å få eksperthjelp, ellers hadde vi ikke visst hvor vi skulle begynne, forteller Kristin Klevan og Pia Andreassen.

Venninnene har kjøpt en treromsleilighet i Entréen Hus 5 i Lørenskog, og har endelig tatt steget ut på boligmarkedet.


EN MORSOM PROSESS: – Det er veldig kult å få visualisert hvordan leiligheten vil bli, sier Pia Andreassen og Kristin Klevan. Foto: VG Partnerstudio

DSC05140-2.JPG

– Det vi falt for var uteområdet, beliggenheten og planløsningen - og egentlig prisen også, ler Pia, og fortsetter:

– Det gikk veldig fort og vi fikk god hjelp med en gang. JM betrygget oss om at vi kunne komme på visning uten å forplikte oss til noe.

Men bolig ble det, og nå skal venninnene for første gang velge alt fra parkett, dørhåndtak, kjøkken og toalett.

Skjermbilde 2019-08-22 kl. 15.14.42.png

ENTRÉEN: I Lørenskog kan du velge mellom arealeffektive 1-roms til moderne duplex-leiligheter over to etasjer. I tillegg får venninnene tilgang til fellesstue, gjesteleilighet, takterrasse og ski- og sykkelverksted. Foto: JM

Verdifull hjelp

Når du kjøper nybolig av JM blir du invitert til et innredningsstudio, der du blir møtt av JMs egne eksperter. Her kan du se alle materialer og farger, og få et godt inntrykk av hvordan de faktisk ser ut og hvordan valgene passer sammen.

I løpet av tilvalgsmøtet går du igjennom innredningsguiden, rom for rom. Innredningseksperten oppretter siden en avtale, som oppsummerer de tilvalgene som er gjort.

– Tenk at dette snart blir vårt! Det er nå det begynner å bli virkelig, sier Pia entusiastisk.

Venninnen Kristin er enig og legger til:

– Jeg er glad for at vi ikke bare valgte ut i fra en brosjyre, for mye ser annerledes ut i virkeligheten. Det er bra å få sett ordentlig og kjenne på materialene.

– Det er også fint å få bekreftelse på at det blir en god match. Vi fikk veldig god hjelp og vi fikk inntrykk av at Marita har peiling og ga oss veldig gode råd, forteller Pia.

Les også: 7 fordeler ved å kjøpe nybolig

2. Du tar et godt valg for klimaet – både ute og inne

Et bærekraftig valg

Hvem som helst kan si at noe er bærekraftig, men ikke hvem som helst kan få Svanemerket. Svanemerket sikrer deg som forbruker at en objektiv part har gått gjennom hele byggeprosessen, og luket vekk alle miljøfiendtlige stoffer og metoder.

Merkingen gjør at du bidrar til å redusere den globale klima- og miljøbelastningen, og samtidig sikrer du deg et godt inneklima.

– Cecilie Nødtvedt, rådgiver for miljø og bærekraft i JM.


Svanemerket betyr at boligen er godt isolert og trenger lite energi. Effekten av dette er et godt inneklima med miljødokumenterte materialer og god ventilasjon.

– Stadig flere innser viktigheten av å leve i et hjem som er minst mulig skadelig for helsen og miljøet, forteller Nødtvedt videre.

I følge miljørådgiveren vet de færreste av oss hva slags materialer og produkter som ble brukt da boligen ble bygget, og dette kan ha en spesiell påvirkning på oss.

– Stoffer fra helseskadelig maling kan feste seg på støvet som fyker rundt i rommet, og som du og din familie senere puster inn. Dette er bare ett eksempel.

Visste du at …

84 % ønsker å bo i en miljøvennlig bolig og at JMs boliger er 25 % bedre enn myndighetenes energikrav? Lær mer her.

Slik gir JM-boligen bedre inneklima:

- God isolering, balansert ventilasjon og strengere krav til tetthet gjør at boligen får en jevnere temperaturfordeling. - Trekk fra vinduer og langs gulvet er minimert. - Ventilasjonen sørger for ren og filtrert luft til alle oppholdsrom, slik at faren for oppblomstring av sopp og mikroorganismer blir redusert. Dette gir også store fordeler til pollenallergikere i allergisesongen.

Sjekk ut dette ....

3. Du sparer penger langsiktig

Hvor mye koster en gammel bolig sammenliknet med en ny?

– En analyse utført av Prognosesenteret viser at vedlikeholds- og oppvarmingskostnadene for en brukt enebolig er flere hundre tusen høyere de første 20 årene enn for en JM-bolig, sier Cecilie Nødtvedt.

De høye driftskostnadene ved en gammel bolig gjør at du sparer mye på kjøp av et nybygg. Siden JMs boliger er 25 prosent mer energieffektive enn det myndighetene har satt som krav, vil du over tid spare mye penger på kjøp av en ny bolig, fremfor en gammel.

– Ettersom nyere hus er betydelig bedre isolert enn gamle, vil dette sannsynligvis utgjøre en forskjell for boligene, og ikke minst for selve bokvaliteten i dem, forklarer hun videre.

Og det er ikke bare penger du kan spare på å kjøpe en moderne nybolig. Den tiden man sparer på å ikke måtte pusse opp, er også av stor verdi for mange.

– Flytt rett inn, med god miljøsamvittighet, og bare nyt livet, avslutter Nødtvedt, som håper flere boligutviklere vil svanemerke sine boliger nå som JM har gått opp veien.

Klikk her for lære mer om fordelene med bolig fra JM

Visste du at …

Nye boliger har lave kjøps- og overtagelseskostnader? Du betaler en lavere dokumentavgift til staten når du kjøper nytt, enn når du kjøper bruktbolig.
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)