Denne sjokoladen tar hele Norge med storm

I 2015 startet Iris Martinsen-Aune Jentene på tunet. Seks år senere er 50 personer i sving for å møte etterspørselen, ikke minst etter den populære adventskalenderen.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

– De siste årene har det gått i rasende fart. Vi henger litt i stroppen, men det er jo utrolig gøy å kunne spre sjokoladefryd, sier Jentene på tunet-gründer Iris Martinsen-Aune med et smil.

I utgangspunktet var sjokoladefabrikken på Selbu et familiedrevet kurs- og konferanselokale. Ofte arrangerte Aune-Martinsen, som er kokk, en liten teambuilding hvor de besøkende fikk lage sin egen sjokolade. Da gjestene stadig vekk spurte om det gikk an å kjøpe med konfekt hjem, kom ideen om å starte Jentene på tunet chocolatier.

Suksessen har vært enorm. Seks år etter er sjokoladen tilgjengelig over store deler av landet. Gjennom konseptet Håndverksmat, levert av Morgenlevering, kan kalendrene dessuten bestilles frem til 21.00 på kvelden og leveres helt hjem til kundene før frokost morgenen etter.

– I vår nye samarbeidssatsing med norske gårder og håndverksprodusenter er Jentene på tunet-kalenderen nettopp den type produkter vi er så glade for å kunne tilby, sier daglig leder Håkon Liland i Morgenlevering.

KLIKK FOR Å BESTILLE ADVENTSKALENDER FRA JENTENE PÅ TUNET HOS MORGENLEVERING!

«Hverdagsmagi» før jul

Hele året er det full aktivitet hos sjokoladeprodusenten på Selbu, og nå før jul er det ekstra travelt. Sjokoladen er en populær julegave, men før den tid skal det også lages nok adventskalendere.

Nærmest døgnet rundt produseres og pakkes sjokoladekalenderen «Juleglede».

– I kalenderen det 24 håndlagde sjokoladebiter som alle har ulik form, smak og dekor. Tanken er at de nydelige smakene gir litt hverdagsmagi hver dag frem mot jul.
Iris Aune-Martinsen Gründer og daglig leder, Jentene på tunet
– Hver av de 24 bitene i kalenderen tar tre dager å lage. Først lages design og dekor, før sjokoladefyllet lages av fersk fløte og friske bær og sprøytes inn for hånd.
– Etter å ha stått til modning i ett døgn lukkes bitene med en sjokoladebunn. Til slutt tas de ut av formene og legges i fine esker.
KLIKK HER FOR Å BESTILLE KALENDEREN HOS MORGENLEVERING

Nøye utvalgte råvarer

De gode smakene, og suksessen, er på ingen måte et resultat av tilfeldigheter. Martinsen-Aune trekker først og fremst frem dyktige ansatte – og mannen Eivind. I tillegg mener hun at nøye utvalgte ingredienser er en viktig faktor.

– Vi bestreber oss på å bruke lokale produsenter, og en god del av ripsen og solbærene plukker vi faktisk fra egen gård. Også mye av multen plukker vi selv. Nå har vi blitt såpass store at vi må supplere noe, men vi leter oss alltid frem til råvarer med god kvalitet og kjent opphav, sier hun.

Også sjokoladen, prisvinnende Valrhona Grand Cru, er av ypperste kvalitet.

– Smaken er naturligvis uhyre viktig, samtidig vet vi at kakaobønnene kommer fra en fullstendig transparent næringskjede, forklarer Martinsen-Aune.

GLEDE NOEN I DESEMBER? BESTILL ADVENTSKALENDER FRA JENTENE PÅ TUNET

Klikk på bildet for å bestille Sjokoladefryd hos Morgenlevering. Bestiller du før klokken 21.00, får du kalenderen levert allerede før frokost dagen etter.

Vil spre «sjokoladefryd»

At de kjenner historien til råvarene, gjør at Iris og de andre ansatte får en egen respekt for både råvarene i seg selv og menneskene bak. Hun er også opptatt av at sjokoladebitene skal oppleves som noe spesielt.

– Allerede når du ser designet, fargen og navnet på sjokoladen, skal du få en tanke om hva den kan smake. Det kan for eksempel være en gul sjokoladebit som heter «sitronsmil», forklarer Iris.

– Når du så kjenner at smaken står til fargen og forventningene, kan du nyte – og deretter spise litt til. Dette er slik vi håper folk opplever å spise sjokoladen vår. At de tar seg tid og virkelig koser seg. Det er dette vi kaller sjokoladefryd.

TELL NED TIL JUL MED JENTENE PÅ TUNET-SJOKOLADE. BESTILL HOS MORGENLEVERING NÅ!

Prisvinnende konfekt

Det nøysomme arbeidet med alt fra valg av råvarer til design har gjort sitt til at Jentene på tunet blir lagt merke til. Ikke bare av mannen i gata, men også av sjokoladeekspertene.

Selbu-bedriften har fem år på rad vunnet priser i International Chocolate awards.

– Vi fikk også sølv i International Chocolate World awards 2020/21, så da har jo kundene våre rett – vi lager verdens beste sjokolade, sier Martinsen-Aune og smiler.

SJOKOLADEKJÆRLIGHET: Sjokoladebitene er en flott gave til seg selv eller noen man er glad i.
SKAP SJOKOLADEMAGI I DESEMBER. BESTILL KALENDEREN HOS MORGENLEVERING I DAG!
tracker