Sommertrenden som aldri går av moten

Brede, smale, horisontale eller vertikale. Helt siden klesmerket Jean Paul så dagens lys i 1977, har stripete plagg alltid hatt en sentral plass i kolleksjonene, og det med god grunn.

Produsert av VG Partnerstudio
– Alle bør ha striper i garderoben sin, konstaterer stylist og moteskribent Rubi Sørvik.
6.jpg

Inkorporer striper i flere ulike plagg og tilbehør og gi garderoben et sommerlig preg.

18049_JeanPaul_17_052.jpg

Når solen står høyt på himmelen, er den maritime stilen en sikker vinner. Klikk deg inn til nettbutikken Jean Paul og oppgrader sommergarderoben!

Det begynte med Coco Chanel

Det var selveste Coco Chanel som brakte det stripete mønsteret inn i motebildet i 1917. Før det ble den klassiske Breton-stripete genseren brukt av franske løk-selgere, for å gjøre seg selv mer synlig på torget. I 1858 ble Breton-genseren innført som uniform i den franske marinen, og det var denne uniformen Coco bet seg merke i da hun var på ferie langs den franske kysten.

– Den stripete genseren har fått en nesten ikonisk rolle i motehistorien, og er definitivt en klassiker på lik linje med den hvite skjorten – men med et mer sporty preg, forteller stylisten Sørvik.666.jpg

Fargepaletten er enkel med hovedsakelig sort, hvitt, blått og rødt. Det er derimot lov å blande inn flere farger og gi antrekket et friskere utrykk.

Kan brukes til alt

Kolleksjonssjef i Jean Paul, Lone Grimstvedt, mener det er stripenes enkelhet som gjør mønsteret så tidløst.

– Striper gir plagget karakter uten at det blir for avansert, forklarer hun.

En annen suksessfaktor, er at stripete plagg passer til det meste, og dermed er enkle å style.

– Striper sklir elegant inn i basisgarderoben. Det enkle og grafiske mønsteret tilfører antrekket det lille ekstra, uten å være «bråkete», og nettopp derfor er det så lett å kombinere med alt annet, sier Sørvik.

Bruk striper til din fordel

Det er mange måter å bruke striper på og det klassiske mønsteret er ikke forbeholdt sommeren. Striper kan for eksempel ha en forlengende effekt om du tar i bruk de vertikale stripene denne sommeren. Gå til innkjøp av en stripete kjole, bukse eller en topp og se at du pluselig ser et par centimeter høyere ut.

Du må heller ikke glemme de horisontale striper som virker slankende og innstrammende.

Miks mønster

Regler om å ikke mikse mønster og print er langt glemt, og du tilfører antrekket det lille ekstra ved å blande ulike striper og andre print om hverandre.

– Min favorittkombinasjon akkurat nå er striper mot blomsterprint. De seneste årene har jeg også ofte brukt stripete plagg sammen, og opplever sjelden at det ikke fungerer, forteller stylisten.

Se gjerne mot gatemoten, og finn inspirasjon hos streetstyle-jentene som alltid er tidlig ute når det kommer til å prøve noe nytt. Antrekket blir langt mer spennende og tøft om du våger deg å leke litt, tipser hun.

Prøv deg for eksempel på en blomstrete skjorte til en stripete shorts, eller en stripete genser over en flagrende sommerkjole.

Shop maritimstilen her!

Alle finner en favoritt

Selv om motebildet endrer seg fra sesong til sesong, vil du alltid finne stripete plagg i butikkene - uahengig av årstid. Derfor er striper så enkle å inkorporere inn i enhver garderobe, uansett om stilen din er edgy, preppy eller leken.


– En soleklar sommerfavoritt er også stripete culotter. Det er utrolig fint å tilføre litt print på underdelen, og da kan overdelen være alt fra en t-skjorte eller strikket genser, eller silketopp, sier Sørvik.

Klikk deg inn til nettbutikken jeanpaul.no og oppgrader garderoben med en ny maritim-favoritt.

5-2.jpg

Culottes er sommerens mest behagelige bukser. Kombiner de med en valgfri overdel og kom deg ut i solen.

Norsk sommer på sitt beste

Den norske sommeren er ikke komplett uten en tur på sommerhytta der vi nyter deilig sjømat på bryggen eller hopper ut i sjøen fra båten. Skal du stå i stil med omgivelsene er striper en absolutt vinner.

For en gjennomført maritimstil, klikk deg inn til nettbutikken www.jeanpaul.no og finn det perfekte sommerantrekket.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)