Annonsørinnhold

Maten du vanligvis bare får på restaurant:

Imponer gjestene med

asiatiske klassikere

Har du invitert til fest eller skal du bare kose deg litt ekstra i helgen? Da er dette perfekte retter å sette på bordet.

Kitchen utensil, Food, Tableware, Dishware, Plate, Ingredient, Recipe, Serveware, Fruit, Cuisine

VG: ?utm_source=vg&utm_medium=native&utm_content=pavlova&utm_campaign=dessert

AP:

BT:

Aftenbladet:

FVN:

Adressa:

E24:

Klassikeren alle elsker:

Så enkelt lager du

Pavlova til 17. mai

Friske bær, søt vaniljekrem eller en mer eksotisk variant med mango- og pasjonsaus. Her er tipsene som gir deg den perfekte desserten til nasjonaldagen.

Produsert i samarbeid med

Font

En festpyntet marengskake er en sikker vinner på kakebordet når gjestene kommer på 17. mai, og du trenger ikke å lage den selv.

Jacobs Utvalgtes håndrullede marengskake er bakt med naturlige ingredienser og fylt med bringebær og frisk sitronkrem.

– Pavlova er en nydelig dessert som for mange er det åpenbare valget på 17. mai, sier kokk Julian Selven.




Polo shirt, Flash photography, Chin, Arm, Smile, Sleeve, Gesture, Collar, Elbow

Han har bakgrunn fra Kulinarisk Akademi og flere kjente restauranter og jobber nå med premiummerket Jacobs Utvalgte.

– Med Pavlova er mulighetene nesten uendelige. Kaken er litt sprø utenpå, myk inni og passer til alle mulige smaker. Jeg anbefaler å balansere det søte med noe syrlig, men finn frem til de smakene du selv liker, fortsetter kokken.

Her er noen serveringstips til den store dagen. Du finner produktene fra Jacobs Utvalgte på Meny og Spar.

Baked goods, Food, Dishware, Ingredient, Tableware, Recipe, Cuisine, Fruit, Dish, Berry

En fest med røde bær

– Den vårlige marengskaken er perfekt å pynte med friske bær til 17. mai. Bringebær, jordbær, rips, blåbær og bjørnebær gir mange gode smaker og gjør kaken til en fest med farger på selveste nasjonaldagen, sier Julian.

Kanskje du også vil pynte med noen små, norske flagg.

Slik gjør du:

La pavlovaen tine i rundt seks timer i kjøleskapet og dekorer med fargerike bær like før servering. Et dryss av melis er også lekkert. Bruk i så fall en finmasket sil. Kaken bør stå kjølig frem til servering.




Tips!

For ekstra vårstemning, pynt med noen friske mynteblader eller sitronmelisse.

En eksotisk variant

Noe av det beste med den populære marengskaken, er at mulighetene for dekorering er uendelige.

Lag en frisk og eksotisk variant med dessertsaus av mango og pasjonsfrukt fra Jacobs Utvalgte.

– Her vil et dryss med stekt hvit sjokolade virkelig heve smaken, sier Julian og forklarer hvordan du får til det:

Stek biter med hvit sjokolade på 160 grader til det er gyllent. Sett det så i kjøleskapet frem til servering.

– Da er det bare å hakke eller kjøre sjokoladen i en blender og drysse over. Eventuelt kan du tilsette krokan. Eller begge deler! 17. mai skal tross alt være en fest, sier Julian.

Preserved food, Ingredient, Condiment, Rangpur, Recipe, Orange, Canning, Tableware, Sauces

Sjokolade og iskrem

For en herlig dessertvri, riv kvalitetssjokolade over pavlovaen og server den med fløyelsmyk vaniljeiskrem.

Julian anbefaler Jacobs Utvalgte iskrem fra Iskremgarden på Jæren og Jacobs Utvalgte mørk sjokolade.

– En uimotståelig kombinasjon som både barn og voksne vil elske, sier han.

Tips!

Skjær brede stykker rullekake og legg på små fat eller i porsjonsskåler. Bruk iskremskje og legg en kule vaniljeis oppå hvert kakestykke. Riv over mørk sjokolade.

Prima ballerina-kaken

Pavlova-rullen fra Jacobs Utvalgte er bakt etter klassisk oppskrift i det tradisjonsrike irske familiebakeriet Fusco Artisan Bakery, som har vunnet en rekke priser for sine populære kaker.

Pavlova er nasjonalkaken både i Australia og på New Zealand.

Da den verdensberømte russiske ballerinaen Anna Pavlova besøkte landene «Down Under» i 1926, ble det laget en slik kake til hennes ære, og siden den gang har den søte dessertkaken båret hennes navn.

Den nydelige kombinasjonen av marengs, krem og bær har gjort kaken populær verden over, og mange sverger til pavlova som sin 17. mai-kake.

Jacobs Utvalgte har flere gode desserter til nasjonaldagen.




Baked goods, Food, Tableware, Ingredient, Plate, Recipe, Fruit, Cuisine, Dishware, Dish

Håndlaget Ostekake

Jacobs Utvalgte håndlagede ostekaker og panna cotta er nydelige alternativer. Disse er like perfekte på 17. mai-bordet som til dessert etter middagen (eller pølsefesten).

Ostekakene med bringebærlokk er laget på klassisk vis med en luftig, frisk mousse på en kjeksbunn av sprø havre.

En pakning inneholder to porsjoner og tines halvannen til to timer i romtemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Tips!

Tips! Dandér med friske skogsbær og mynteblader, så får du en festpyntet og velsmakende dessert.

Food, Tableware, Dishware, Drinkware, Cup, Serveware, Orange, Ingredient, Fruit, Juice

Italiensk Panna Cotta

Prøv også den friske vaniljedesserten panna cotta, som kommer i dobbel porsjonspakning.

– Dette er virkelig en klassisk dessert. Den er håndlaget etter italiensk oppskrift med fløte, vaniljefrø og en topping av velsmakende pasjonsfruktgelé, sier Julian.

La den tine på kjøkkenbenken eller i kjøleskap. Serveres med friske bær og sorbet. Spis gjerne to selv – det er tross alt 17. mai.

Tekst: Publicis Group/Schibsted Partnerstudio

Foto: Mats Dreyer/Oktopus

Til toppen

Schibsted Partnerstudio

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Annonsørinnhold