Tom bruker garasjen til å pleie både bilen og ekteskapet

Tom Østli er lidenskapelig opptatt av bil og bilpleie. Derfor har han bygget en garasje som er så fin at han feiret bryllupsdagen der. Ny garasje? Prøv garasjekalkulatoren, og se hva det vil koste deg!

Produsert av VG Partnerstudio

BLANKE BILER: Tom Østli er lidenskapelig opptatt av bilpleie. Foto: Privat

Tom Østli (58) forteller om et byggeprosjekt litt utenom det vanlige, som stadig modifiseres med nye finesser. Det startet med en standardmodell fra Igland Garasjen AS, akkurat under søknadskravet på 50 m² .

Om han hadde gjort dette igjen, ville han vurdert å ta runden med søknad for å få den litt større. Men med den fleksible innredningen han har bygget, holder det helt likevel fint.

– Det eneste jeg anger på, er at jeg ikke bygget garasje før! sier han.

Klikk på bildene i karusellen for å se flere av Iglands garasjemodeller:

Drømmer du om ny garasje? Prøv vår garasjekalkulator, og se hva det vil koste deg.

100 000 GARASJER: - Igland har levert garasjer over hele landet i over 50 år, forteller Jan Kristian Benestad. Foto: Igland Garasjen AS

Størrelsen teller

Ifølge Jan Kristian Benestad, markedssjef ved Igland Garasjen AS, er nettopp størrelsen det viktigste å ta stilling til når du planlegger å bygge garasje:

– Den vanligste feilen mange gjør, er de ikke bygger stort nok. Når garasjen først er bygd, finner mange ut hvor mye forskjellig de kan oppbevare der, ofte med det resultat at det ikke blir plass til bilen likevel. Derfor er vårt råd klart – bygg så stort du kan. Kanskje kan du også frigjøre verdifullt boligareal i huset ved å bruke garasjen som oppbevaringsplass?

Tilpasning til huset

God tilpasning til huset er ifølge Jan Kristian Benestad helt sentralt for mange kunder:

– De fleste ønsker å ha samme kledning og takstein som de har på huset, men her ser vi også at noen bommer. Vi er derfor veldig nøye med å forsikre oss om at kundene vet hva de bestiller av oss, slik at dette ikke kommer som en overraskelse ved levering, understreker han.

Finn garasjen som passer til ditt behov her.

Ingen oppbevaringsplass

For Tom Østli er derimot ikke garasjen en oppbevaringsplass. Han er lidenskapelig opptatt av bilpleie, og driver med dette på aller høyeste nivå. Her er det fullt fokus på detaljene.

– Det kommer ikke en møkkete bil inn i min garasje! Om jeg skal skifte dekk på en bil som ikke er vasket, gjør jeg det ute på plassen, ikke inne på løftebukken, sier Tom.

Den nevnte garasjebukken er nemlig viet mer høyverdige oppgaver: Den gir riktig arbeidshøyde når Tom arbeider på bilens nedre paneler, men fungerer også som loungebord, spisebord eller bar – alt etter hvor høyt den stilles.

– Jeg bygger om garasjen til partyrom på fem-ti minutter. Med både TV og discokule, har dette blitt plassen for alt fra VM i skiskyting til rene guttekvelder, forteller Tom.
Klikk på karusellen under for å se flere biler av Toms party-garasje:

Koldtbord på løftebukken

Men den fine garasjen, med god plass utenfor, har også blitt benyttet ved enda større anledninger:

– Da min kone og jeg hadde vært gift i en del år, inviterte vi 60 gjester. Da satte vi opp et telt på 70 m² utenfor, og hadde koldtbordet på løftebukken, minnes Tom.

Den store, steinbelagte plassen var nemlig en viktig del av Toms garasjedrøm fra starten av. Men det var også viktig for ham at garasjen stod i stil med huset.

Han valgte en modell fra Igland Garasjen AS fordi den hadde valmet tak. Den hyggelige oppfølgingen han fikk fra første kontakt var også viktig for Tom.

– Jeg undersøkte med 2-3 andre leverandører også, men der fikk jeg ikke samme gode oppfølging, sier han.

KOLDTBORD: Løftebukken kan brukes til bord, også ved store anledninger som å feire bryllupsdag. Foto: Privat

Tom Østli valgte å få sin garasje ferdig montert, selv om han absolutt har holdt i en hammer selv tidligere. Det angrer han ikke på:

– Det kom to utrolig dyktige snekkere som satte opp garasjen. Tilpasninger og justeringer var null problem, forteller Tom.

Nye planer

Tom har stadig nye planer for garasjen. Praten med VG Partnerstudio blir gjort mens han er i en butikk og ser på nye downlights.

– Jeg skal montere stjernesatt tak, ja, med 239-led punkter. Det vil gi en spesiell partystemning, men også et unikt godt lys når jeg fotograferer bilene jeg jobber på, avslutter Tom.

tracker