Annonsørinnhold

Med Hurtigruten Svalbard får du oppleve den nydelige nordvestsiden av Spitsbergen. Du får gå i land på fantastiske strender, utforske majestetiske isbreer og oppleve et unikt dyreliv. Kan dette være verdens vakreste reise?

Seilas til 80 grader nord på Svalbard:

Denne reisen tar pusten fra deg

Foto. Trym Ivar Bergsmo

Polar ice cap, Naval architecture, Water, Boat, Mountain, Watercraft, Snow, Sky, Vehicle
Naval architecture, Water, Boat, Mountain, Snow, Watercraft, Vehicle, Lake

Seilas til 80 grader nord på Svalbard:

Denne reisen tar pusten fra deg

Med Hurtigruten Svalbard får du oppleve den nydelige nordvestsiden av Spitsbergen. Du får gå i land på fantastiske strender, utforske majestetiske isbreer og oppleve et unikt dyreliv. Kan dette være verdens vakreste reise?

Naval architecture, Water, Boat, Watercraft, Liquid, Vehicle
Naval architecture, Water, Boat, Watercraft, Vehicle, Fluid, Lake, Steamboat

Foto. Trym Ivar Bergsmo

Seilas til 80 grader nord på Svalbard:

Denne reisen tar pusten fra deg

Foto. Trym Ivar Bergsmo

Med Hurtigruten Svalbard får du oppleve den nydelige nordvestsiden av Spitsbergen. Du får gå i land på fantastiske strender, utforske majestetiske isbreer og oppleve et unikt dyreliv. Kan dette være verdens vakreste reise?

Sleeve

For den uinnvidde kan Svalbard virke både øde og kaldt, med majestetiske landskap, lite vegetasjon og endeløse isbreer. Men ser man forbi dette førsteinntrykket finner man et eldorado av naturopplevelser – året rundt.

Sesongvariasjonene er store så langt nord. Den lange mørketiden avløses av lyse vintermåneder som igjen erstattes av en overraskende varm sommer med en sol som aldri går ned.

Svalbard

MIDNATTSOLENS RIKE

Svalbard

Foto. Eveline Lunde

Det er i løpet av denne sommeren som det er mulig å oppdage Spitsbergen, Svalbards største øy, til sjøs. Og det blir ikke mer autentisk enn om bord på MS Nordstjernen. Skipet ble oppkalt etter Nordstjernen, som var kjent for å hjelpe sjømenn med å finne veien hjem og vikingene med å navigere i nord. Skipet ble bygget til Hurtigrutens Kystflåte i 1956, og hun har all den originale nostalgien til et gammelt atlanterhavsskip. I dag tar hun reisende med i farvannet rundt Spitsbergen. Og du kan være med.

På seilaset besøker vi gamle fangsthytter og ser veldig mye dyreliv, som sel, hval, fugler og isbjørn. Det er konstant en spenning om bord. Vi vet aldri hva vi kommer til å se, eller hva som vil skje. Midt i middagen kan det komme en beskjed over høyttaleren om at det vandrer en isbjørn langs vannkanten – og da er det ikke få som spretter opp fra middagsbordet og løper ut på dekk for å se det med sine egne øyne.

Les mer om reisen om bord på MS Nordstjernen her!

Du kan velge mellom en 3-dagers eller en 4-dagers tur med MS Nordstjernen. 

Interior design, Tableware, Stemware, Table, Drinkware, Window, Tablecloth

Slik er 4-dagers reisen med MS Nordstjernen - dag for dag

Foto. Hurtigruten Svalbard

Natural landscape, Land lot, Sky, Mountain, Ecoregion, Building, Cloud, Window, Highland, House

Longyearbyen

DAG 1

Eventyret starter med en overnatting i Longyearbyen, der du får muligheten til å besøke museum, spesielle butikker og restauranter i denne fascinerende byen som ligger midt i den arktiske villmarken. Du vil se påminnelser om byens gruvedriftshistorie overalt, og det er helt vanlig å møte reinsdyr midt i sentrum.

Bird, Sky

Foto. linda.rayner1@btopenworld.com

Grey, Rectangle
People in nature, Ice cap, Water, Sky, Cloud, Mountain, Highland, Lake, Travel

Isfjorden

DAG 2

Vi går inn i ekspedisjonsmodus. Etter bare noen få timer har vi mistet mobildekningen, og det gjør at vi virkelig kan føle at vi er på ekspedisjon. Det skaper en stemning blant de som er om bord, og alle opplevelser føles ekstra intense når du samtidig har en følelse av at man er litt alene i verden akkurat nå.

Etter at du har funnet deg til rette, seiler vi til Isfjorden, det mest prominente fjordsystemet på Svalbard. Fjorden fører inn til mange mindre fjorder og former et frodig og vakkert økosystem rikt på dyreliv og vegetasjon. Her vil vi se majestetiske brefronter og enorme u-formede daler som isbreene skar ut av fjellene for rundt ti tusen år siden.

De neste tre dagene går vi i land et par ganger om dagen, gitt at været tillater det.

Foto. Martin Johansen/Hurtigruten

Ice cap, Sky, Mountain, Water, Slope, Grey, Terrain

Magdalenefjorden

DAG 3

Navnet Spitsbergen hentyder til «spisse fjell». Hvis det er ett sted som gjenspeiler dette bedre enn andre, må det være Magdalenefjorden. Denne fantastiske fjorden er rammet inn av spektakulære, taggete fjelltopper og isbreer. Med den nærmest perfekte gjenspeilingen av de snødekte fjellene i den speilblanke vannoverflaten, er dette utvilsomt et av Svalbards mest ikoniske steder.

Foto. Eveline Lunde

– Det beste minnet fra fjoråret: Å stå på dekk ein tidleg sommermorgen med ein kopp kaffe og sjå isbjørn, vågekval og kvalross menst ein seglar inn i ein speilblank Magdalenefjord.

Ice cap, Water, Mountain, Smile, Sky, Travel, Snow, Jacket

Jonas storsætheR

GUIDE, HURTIGRUTEN SVALBARD

Water, Vertebrate, Ecoregion, Mammal, Wood, Beach

DAG 4

Vi seiler inn i det som kanskje er Svalbards vakreste fjord, Liefdefjorden. Her får vi se Monacobreen og kanskje er vi heldige og får nyte synet av isbreen som kalver. Vi drar så videre til Bockfjorden, som er et bevis på at Svalbard er rik på kontraster. I det vidstrakte fjordsystemet finner vi et variert og unikt landskap med særpregede, røde sandsteinsfjell, levninger etter tre vulkaner, og varme kilder. På kvelden krysser vi 80 grader nord. Dette er spesielt for veldig mange reisende, og det feires med en seremoni ute på dekk.

I dette området ligger også Moffen. Denne lille øya er kjent for å ha en stor hvalrossbestand. De samles i store flokker, og det er alltid spennende å se og høre disse svære pattedyrene langs kysten.

Foto. Eveline Lunde

80° nord

World

DAG 5

Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen. Ved bunnen av fjorden tårner to enorme isbreer – Kongsvegen og Kongsbreen. Når vi stille seiler her, kan det hende du hører at isbreen knaker og knirker som et forvarsel på at breen er i ferd med å kalve store ismasser ned i havet.

Senere legger vi til kai i den gamle gruvebosettingen Ny-Ålesund.

Foto. Aud Ingebjørg Barstad

kongsfjorden og ny-ålesund

Sky, Cloud, Ecoregion, Vertebrate, Mountain, Triangle, Mammal, Slope, Snow

Longyearbyen

DAG 6

Det arktiske eventyret rundt Svalbard er over for denne gang. Nå er det tid for å fordøye alle de spennende opplevelsene du har hatt og kjenne på den fantastiske følelsen over bokstavelig talt å ha vært «øverst i verden».

Hvis du har tid, bør du ta turen innom de lokale butikkene og kjøpe med deg en suvenir før du reiser hjem. En varm og god Svalbard-buff eller lue vil komme til nytte når du reiser tilbake til Svalbard. For de fleste som reiser opp, blir bitt av «polarbasillen» – og kjenner på en trang til å reise tilbake.

Foto. Dominic Barrington

Visste du at ...

... på Svalbard vil du på flere restauranter, hoteller og offentlige bygg se at folk tar av seg skoene i yttergangen og går videre inn på sokkelesten eller i tøfler? Fra gammelt av var det tradisjon å ta av seg på beina når man gikk inn i hus, for ikke å dra med seg kullstøv over alt. Denne tradisjonen gjelder fortsatt, og på de fleste hoteller, museer og arbeidsplasser er det vanlig å ta av seg skoene. Noen steder har tøfler til utlån – eventuelt tar du med dine egne.

Her kan du lese mer om Svalbard!

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Hurtigruten Svalbard

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2023 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies).