Advertisement

Ny toppmodell fra Huawei:

Slik tar du de beste bildene med mobilen

Den nye toppmobilen fra Huawei sikrer profesjonell kvalitet på bildene dine, uten at telefonen er vanskelig å navigere av den grunn. Her får du fotografens beste tips!

Produsert av VG Partnerstudio

Nordmenn tar i snitt nesten 1700 bilder hvert år, ifølge en undersøkelse gjennomført av Elektronikkbransjen*. Over halvparten av disse tar vi med mobilen, men til nå har mobilbildene ikke holdt samme kvalitet som man får ved å bruke for eksempel et speilreflekskamera. Den nye mobiltelefonen Huawei P30 Pro er i ferd med å endre dette for alltid.

Huawei P30-serien er et fundamentalt gjennombrudd etter tiår med utvikling innen digital kamerateknologi. Det vil sette en ny standard for mobilfotografering, sier Richard Yu, CEO i Huawei Consumer BG.

Nytt nivå: Den nye Huawei P30 Pro setter ny standard for mobilfotografering (Bildet er tatt med Huawei P30 Pro/ Foto: Carson)

HUAWEI P30 Pro-Carson -Norway-02.jpg

Imponert fotograf

Øyvind Rødeseike Losnegard har arbeidet som fotograf i mange år. Han har selv testet det nye mobilkameraet til Huawei, og er imponert over mulighetene som nå åpner seg for fotografering med mobilen.

– Kameraet på Huawei P30 Pro er definitivt i en klasse for seg, både når det gjelder bilder og video. Det  fungerer svært godt i mange situasjoner hvor man ellers ville tatt med seg et stort og tungt speilreflekskamera. Særlig er jeg imponert over lyssensoren som bidrar til svært klare og fargesterke bilder i mørket, og den knallsterke zoomfunksjonen som lar deg gå tett på fra lang avstand, sier han.

Sveip for å se SuperZoomen i bruk:

1 x zoom

Bildet er tatt med Huawei P30 Pro / Foto: Nick Meek

3 x zoom

Bildet er tatt med Huawei P30 Pro / Foto: Nick Meek

5 x zoom

Bildet er tatt med Huawei P30 Pro / Foto: Nick Meek

10 x zoom

Bildet er tatt med Huawei P30 Pro / Foto: Nick Meek

20 x zoom

Bildet er tatt med Huawei P30 Pro / Foto: Nick Meek

30 x zoom

Bildet er tatt med Huawei P30 Pro / Foto: Nick Meek

50 x zoom

Bildet er tatt med Huawei P30 Pro / Foto: Nick Meek

5 tips fra fotografen - bli en proff mobilfotograf

1. Ikke vær redd for å utforske og eksperimentere

– Ingen tar bare gode bilder, men bruker du ikke kameraet på telefonen din aktivt, fanger du heller ikke øyeblikkene. Ikke vær redd for å teste ut funksjoner eller leke med effekter – det koster ingenting å prøve. Det er enkelt å slette bilder som ikke ble vellykket, så det spiller ingen rolle om du må ha hundre forsøk før motivet sitter.

2. Gå tett på

– Med zoomen på Huawei P30 Pro kan du komme tett på selv på lang avstand, men ikke glem å utforske det å gå veldig nært. Makrofunksjonen er nemlig helt utrolig, og gir sylskarpe bilder helt ned til 2.5 cm. Skal du fotografere mennesker, gir portrettfunksjonen en nydelig bokeh-effekt i bildet. Generelt oppleves bilder som mer personlige om man går tettere på motivet.

3. Ta bilder som ikke er oppstilt

– De beste bildene tar du når menneskene du skal fotografere ikke er bevisst på at du tar bilde av dem. Forsøk å knipse når folk ikke er oppmerksomme på at du tar bilder, da kan du fange de aller fineste øyeblikksbildene. Fotograferer du med Huawei P30 Pro, har du muligheten til å holde deg på avstand, men likevel fange øyeblikk tett på. Fordi du har muligheten til å zoome inn opptil femti ganger, kan du for eksempel ta bilde av barna dine i sandkassen, uten å måtte forstyrre dem i leken. Da får du naturlige og gode bilder.

4. Sørg for skarpe bilder

– Skal du fange en eksepsjonell solnedgang, eller ta bilder i litt vanskelige lysforhold, trenger man i mange tilfeller også hjelp for å få bildet så skarpt som mulig. Mange bruker en liten tripod til dette. Har du den nye Huawei P30 Pro er det derimot ikke nødvendig å ha med seg et stativ, for kameraet har en innebygget sensor (AI) som hjelper deg å stabilisere motivet ved å gjenkjenne motivet du fotograferer og justere deretter. Bildestabiliseringen gir klare og tydelige bilder, selv i dårlige lysforhold, hvor man vanligvis vil slite med å få bildene skarpe nok.

5. Velg proffmodus for flere muligheter

– Hvis du har litt fototeknisk kunnskap fra før, finnes det en modus som heter Proff på Huawei P30 Pro. Her har du muligheten til å justere ISO, lukkertid og stille den digitale «blenderåpningen», i tillegg til å kunne stille hvitbalansen. I proffmodusen kan du også fotografere i RAW, som gir deg større muligheter i etterbehandling av bildene.


PORTRETT: Med portrettfuksjonen kan du ta nydelige bilder der bakgrunnen duses ut. (Bildet er tatt med Huawei P30 Pro/Foto: Yin Chao)

Et nytt nivå for mobiltelefonen

Over halvparten av oss sier at det er svært eller meget viktig for oss at den nye telefonen vi skal kjøpe også har et godt kamera*. Den nye toppmodellen fra Huawei lever definitivt opp til forventningene. Med et Leica quad-kamerasystem er telefonen rigget for å levere både foto og video på et nivå vi ikke har sett tidligere. Innovasjoner som for eksempel Huawei SuperSpectrum sensor og SuperZoom-objektivet gjør at grensene for både fotografi og videografi er i ferd med å flyttes.

Tett på med superzoom

Det er ikke bare evnen til å fange lys som imponerer, også muligheten til å komme svært tett på er fantastisk. SuperZoom-objektivet gir deg en fem gangers forstørrelse gjennom optisk zoom, ti gangers forstørrelse gjennom hybridzoomen og femti ganger forstørrelse om du bruker den digitale zoomen på telefonen. Det betyr at du kan ta bilder på lang avstand, uten at kvaliteten på bildet blir dårlig.

Gå tett på: Makrofunksjonen til Huawei P30 Pro lar deg gå så tett på som 2,5 cm (Bildet er tatt med Huawei P30 Pro/ Foto: Øyvind Rødeseike Losnegard)

makro 1.jpg

Redaksjonelt innhold: Tek.no har testet Huawei P30 Pro

Mobilen «ser» i mørket

Særlig er det bildene som tas om kvelden og i situasjoner hvor lyset er begrenset, som nå vil få langt høyere kvalitet enn tidligere. Den nye modellen fra Huawei har en SuperSpectrum sensor som fanger lys på en helt ny måte og under vanskelige lysforhold. Den produserer bilder med forsterkede og klarere detaljer og farger. Den avanserte lyssensoren fungerer både når du tar bilder og når du filmer.


Bildet er tatt med Huawei P30 Pro

Bildet er tatt med Huawei P30

Bildet er tatt med Huawei P20

Bildet er tatt med konkurrent 1

Bildet er tatt med konkurrent 2

*Redaksjonelt innhold: Les mer om undersøkelsen til Elektronikkbransjen her

Om telefonen

Dette er Huawei P30 Pro

Størrelse: Bredde: 73.4mm, Høyde: 158mm, Dybde: 8.41mm Vekt: 192 gram Skjerm: 6,47 tommer, OLED, 2340 x 1080 piksler Lagring: 6 GB RAM + 128 GB ROM/8 GB RAM + 128/256 GB ROM Operativsystem: Android 9 Kamera: Leica quad-kamera: 40 MP (vidvinkellinse, f/1.6 blenderåpning,OIS) + 20 MP (ultravidvinkellinse, f/2.2 blenderåpning) + 8 MP (telelinse, f/3.4 blenderåpning,OIS). Frontkamera: 32 MP, f/2.0 blenderåpning Batterikapasitet: 4200 mAh batteri (typisk verdi*) og 40W HUAWEI SuperCharge som lader mobilen fra null til 70 prosent på 30 minutter og holder den ladet i mer enn en hel dag med intensivt bruk. Farger: Breathing Crystal, Aurora og Black. *Typisk verdi. Faktisk kapasitet kan variere litt. Denne kapasiteten er den nominelle batterikapasiteten. Den faktiske batterikapasiteten for hver individuelle telefon kan være litt over eller under nominell batterikapasitet.

Les mer om Huawei P30 Pro her

Foto: Huawei

Se Therese Johaug vise hvor enkelt det er å bruke Huawei P30 Pro

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)